24 °C Budapest

Húzós árak a pesti karácsonyi vásárban: 1500 a kürtőskalács

Pénzcentrum
2013. december 7. 08:07

Bár a nyugat-európai sajtó szerint a budapesti az egyik legolcsóbb karácsonyi vásár, sok magyar látogató valószínűleg igencsak drágának találja a Vörösmarty téren felállított pavilonok kínálatát. A Pénzcentrum.hu megnézte, mennyibe kerül a sült kolbász, a forralt bor, vagy épp a kürtőskalács a legnépszerűbb magyar karácsonyi vásárban.

Több nemzetközi felmérés is arról számolt be az elmúlt hetekben, hogy mennyire olcsó Magyarországon tölteni az adventi időszakot, vagy hogy milyen jó ár/érték arányú a budapesti karácsonyi vásár.

KATTINTS A NAGYÍTÁSHOZ! 10 deka csülök 600 forint, egy adag sült kolbász 1 350- (Fotó: Pénzcentrum.hu)


Az angol Daily Mail című lap nemrég 12 európai város karácsonyi vásárát rangsorolt az ottani árak, a szállás és a repülőjegy-ár alapján. Tavaly Tallinn volt az első, idén viszont Budapest győzött.

300 forint a tea, 500 a forrtalt bor/2 dl (Fotó: Pénzcentrum.hu)


A brit posta idei karácsonyi vásári barométere szerint Budapesten igen kedvezőek az árak egy karácsonyi vásári hétvége eltöltéséhez. Rendkívül jó áron lehet például kávét vásárolni, de a forralt bor is az olcsóbbak közé tartozik.

Itt már 600 a forralt bor, 400 az ásványvíz, 2 500 a ropogós kacsacomb (fotó: Pénzcentrum.hu)


Természetesen a Pénzcentrum.hu is megnézte, valóban ilyen alacsonyak-e az árak a Vörösmarty téren. Mi azonban nyilvánvalóan nem a tehetős brit turisták, sokkal inkább a magyar átlagvásárló szemszögéből figyeltük az élelmiszer-árakat. Nos, talán senkinek nem okozunk nagy meglepetést, ha azt mondjuk: idén is drágasággal találkoztunk. Tegyük hozzá rögtön, hogy az árakba a környezetet, a hangulatot, egyszóval az élményt is beleszámolhatjuk - így pedig már érthetőbb, miért kerül 1 500 forintba egy kürtős kalács.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

KATTINTS A NAGYÍTÁSHOZ! 1 900 forint a gulyásleves, 2 000 a töltött káposzta (Fotó: Pénzcentrum.hu)

Az évé végéig nyitva tartó vásáron egyébként népművészeti termékek széles spektruma kerül bemutatásra úgy, mint bőrből, csontból készült használati tárgyak, kerámiák, kékfestés technikával készült textíliák, nemez termékek, kézzel készített ékszerek. A négy hetes programsorozat időszakában mindenki megízlelheti az ünnepek időszakában Magyarországon fogyasztandó hagyományos ételeket, italokat is.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Szórakoztató, a karácsonyi hangulat jegyében kialakított programokkal várják a látogatókat: egyik színpad a Gerbeaud ház előtt, a másik a Váci utca sarkánál. Képviselteti magát a népzene, a jazz, az utcazene, a világzene, de lesznek bábelőadások és táncházak, melyek egyaránt megszólítanak kicsiket, nagyokat.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?