17 °C Budapest

Mutatjuk: ide tedd a pénzed, ha nagyot kaszálnál

Pénzcentrum
2013. december 8. 18:32

Azon gondolkozol, hogy hova tedd a pénzed? Akár rövidtávú betétekről, akár kötvényekről, befektetési alapokról vagy jelzáloglevelekről van szó a Pénzcentrum.hu segít megtalálni a legjobb megoldást. A héten kiemelt téma volt az öngondoskodás. De annak is utána jártunk, hogy miért van mosoly minden kismama arcán, vagyis, hogy jó-e a hétfőtől kapható babakötvény. Milyen árak vannak a karácsonyi vásárban, a válasz lentebb.

Szaloncukor: sosem gondolnád, melyik íz a magyarok kedvence
A karácsony jegyében az üzletekben már novemberben megjelennek a szezonális csokoládéfigurák, a szaloncukrok, valamint ebben az időszakban megemelkedik a teljes csokoládé- és pralinépiac forgalma is az átlagos havi eladási szinthez képest. Miközben a figurás édességek piacán egyre inkább a valódi csokoládéból készült termékeket keresik a vásárlók, a gyártók szerint a boltokat még mindig elöntik a gyenge minőségű, olcsó szaloncukrok.

Hogy tudtak ennyi embert becsapni, átverni? 300 milliós a kár
Az elmúlt évek egyik legnagyobb szabású eljárásában, több ezer embert becsapó fogyasztói csoportra csapott le az ügyészség. Kilenc ember ellen emeltek vádat - bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt. A vádlottak kedvező feltételekkel hitelt ígérve több mint kétezer embertől csaltak ki különböző pénzösszegeket. A Pénzcentrum.hu mutatja, milyen trükkökkel próbálkoznak a sokakat megkárosító, becsapó fogyasztói csoportok.

Megtakarítanál? Most figyelj!

Itt vannak az év végi csúcskamatok: forint vagy euró a nyerő?
Még ne írjuk le a bankbetéteket, hiszen most is találunk néhány jobb ajánlatot a bankokban! Év vége felé sokan gondolják úgy, hogy inkább félreteszik az ilyenkor ajándékra szánt összeget, például egy nagyobb családi nyaralásra. Hova tegyem a pénzem, ha nem akarom évekre lekötni?

Kevesen tudják, ilyen könnyű megúszni a kamatadót + az EHO-t
Hiába elérhető a Tartós Befektetési Számla (TBSZ) már több éve, még mindig kevesen tudják, hogy ezzel adómentes lehet megtakarításuk. És nem csak betétben, hanem akár részvényben, kötvényben vagy befektetési alapokban is tarthatják a pénzünket. Ráadásul jövőre már a szerződés ideje alatt is mozgathatóak lesznek ezek a számlák az egyes szolgáltatók között.


Ez az idei nagy sláger: mindenki ide rakja a pénzét
Több mint 4 200 milliárd forintot kezelnek különböző alapkezelők Magyarországon. Ez óriási összeg, ám sokak számára nem egyértelmű, miről is szól ez a fajta befektetési forma, mi az a befektetési jegy, befektetési alap? A Pénzcentrum.hu megmutatja, kinek, mikor éri meg így takarékoskodni.

Jól fialó befektetések, amikről talán nem is hallottál

Sokan még mindig csak banki betétben gondolkoznak, amikor megtakarításokról van szó, pedig a bankok kínálata között is találunk más termékeket, melyek magasabb hozamot kínálhatnak. Mikor lehet érdemes kötvénybe vagy jelzáloglevélbe fektetni? A Pénzcentrum.hu most e kevésbé ismert befektetési formákat mutatja be.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezért örülhetnek a kismamák az új babakötvénynek
Éves infláció felett 3 százalékkal magasabb kamatot fizet a mától megvásárolható megújult Babakötvény. Ezzel a kiemelkedő kamattal biztos alapot adhat a gyereknek 18 éves korára.

Ezt a papírt kell kitöltened, ha ingyen készpénzt akarsz
Már lehet menni a bankokba, hogy kérjük az ingyenes készpénzfelvételt. Egy rendeletben már ki is hirdették, hogy milyen formanyomtatványt kell kitölteni. Ehhez hasonló lesz tehát az a nyilatkozat is, amivel a fiókokban is találkozhatunk.

Akár a nyugdíjad is több lehet: így fogj hozzá
Magyarországon a családok jelentős része érzi úgy, hogy jelenlegi anyagi helyzetében szinte képtelen megtakarítani. Egyes felmérések azt mutatják, hogy sok olyan háztartás van hazánkban, amit egy váratlan - akár csak néhány tízezer forintos - kiadás szinte megoldhatatlan helyzet elé állítana, mások szerint viszont átlagosan 14 ezer forintot is félre tud tenni havonta egy magyar család. Lehetetlen azonban nem létezik: érezzük bármennyire is rossznak anyagi helyzetünket, szinte biztos, hogy képesek vagyunk akár csak egy kis összeget is félretenni, megtakarítani. Nem mindegy azonban, milyen összeget, milyen rendszerességgel és milyen időtávra teszünk félre. És persze az is fontos, hogy mi az a konkrét cél, amire spórolunk.

Húzós árak a pesti karácsonyi vásárban: 1500 a kürtőskalács
Bár a nyugat-európai sajtó szerint a budapesti az egyik legolcsóbb karácsonyi vásár, sok magyar látogató valószínűleg igencsak drágának találja a Vörösmarty téren felállított pavilonok kínálatát. A Pénzcentrum.hu megnézte, mennyibe kerül a sült kolbász, a forralt bor, vagy épp a kürtőskalács a legnépszerűbb magyar karácsonyi vásárban.

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm