Címke: euro számla (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 16. 05:33

Euró vagy forint? Most miben tartsam a pénzem?

Az ideális megtakarítási forma kiválasztása nem egyszerű folyamat. Több dolgot is érdemes mérlegelni, mielőtt döntést hozunk, leginkább azt, hogy mik a megtakarítás céljai, mik a saját lehetőségeink, és hogy milyen kockázatot vállalunk be. Az sem mindegy, hogy forintban vagy devizában tervezzük az öngondoskodást, vagy esetleg valamilyen "fizikai" befektetést - például aranyat - válasszunk.

Pénzcentrum | 2012. július 3. 11:20

OTP: máris döcög a 4 órás átutalás

A július elsején bevezetett 4 órás utalásra való átállás eddigi tudomásunk szerint a legtöbb pénzintézetnél zökkenőmentesen lezajlott, az utalások túlnyomó része hiba nélkül megérkezett. Egy ma megjelent közlemény szerint az OTP Banknál viszont okoz némi fennakadást az új szabályozás.

Pénzcentrum | 2012. július 2. 17:05

4 órás átutalás: mérföldkő a hazai pénzforgalomban

Mától az elektronikusan benyújtott átutalások a korábbi egy munkanap helyett legfeljebb négy órán belül célba érnek. A közel kétéves fejlesztésnek köszönhetően a banki ügyfelek (a lakosság és a vállalatok) jelentős előnyhöz jutnak.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 2. 04:44

Jön a reálhozam, Te mire költöd? Íme a legjobb ötletek

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők egy részének kezét szép summa ütheti heteken belül, és sokan (többnyire ugyanazok) a személyi jövedelemadózás átalakításával havonta is tudnak takarékoskodni. Fogyasztás helyett érdemes megtakarítani, de hova tegyük a pénzünket? A bankok és biztosítók válaszoltak.

Pénzcentrum | 2011. január 26. 04:44

Itt a bankok listája: ők adják a legmagasabb kamatot az euróra

A Pénzcentrum.hu szokásához híven ismét egy csokorba szedte a magyarországi pénzintézetek euró alapú lekötéseinek lehetőségeit. Az összeállításnak köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávban gondolkodó ügyfelek is találhatnak nekik tetsző ajánlatot.

Pénzcentrum/MTI | 2011. január 18. 09:32

Ki járt jól a Jógazda bukásán?

A Forró és Vidéke Takarékszövetkezet nyerhet a felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár bukásán, a szomszédos takarékszövetkezet ugyanis már a felügyeleti határozat másnapján számlavezetési ajánlatot tett a tevékenységében felfüggesztett versenytársa ügyfeleinek.