Tömeg lesz a magyar plázákban a hétvégén

2013. október 11. 05:36

Meglepődhetnek azok, akik a hétvégén keresik fel valamelyik budapesti vagy vidéki bevásárlóközpontot: a plázákban az ilyenkor szokásosnál jóval több vásárlóra lehet számítani.

Komoly forgalomnövekedésre számítanak a bevásárlóközpontok, bevásárlóutcák az előttünk álló hétvégén. Az egyik női magazin ugyanis ismét megrendezi kuponos hétvégéjét, ez pedig azt jelenti, hogy országszerte mintegy ezer üzlet kínál akciós árakat, és akár 50 százalékos kedvezményt. Az eseményre, a felhajtásra, a megnövekedett forgalomra sok olyan bolt is rácsatlakozik, akik hivatalosan nem vesznek részt a kuponos akciókban.

Jól jön a forgalomnak

A kereskedők pedig kimondottan örülnek a sokakat vonzó kuponos napoknak: évek óta változatlan trend, hogy a vevőket leginkább az akciókkal lehet becsábítani az üzletekbe (pontosabban akciók nélkül nagyon nehéz), az őszi forgalmat jelentősen megdobja egy ilyen hétvége.

Magyarországon ugyanis takarékosan igyekszik vásárolni a fogyasztók túlnyomó része. A Nielsen korábbi felmérése szerint a spórolásra törekvő válaszadók 77 százaléka nevezte meg a kiárusításokat és promóciókat a kedvező lehetőségek között. Kuponokat használ 55 százalékuk.

Újít a Tesco Magyarországon: olcsóbb is, drágább is lesz - KATTINTS!

A plázák üzemeltetői is gyakrabban hirdetnek olyan kedvezményes vásárlási lehetőségeket, amelyekben a legtöbb bolt részt vesz. Sok helyen találkozhattunk kuponos kedvezményekkel, vagy olyan alkalmakkal, amikor az üzletek egy adott napon meghatározott mértékű kedvezményt adtak a számla végösszegéből.

A Pénzcentrum.hu meg nem erősített értesülései szerint a bankok is "megérzik" a kuponos napokat, számottevően nő a kártyás vásárlások aránya, a hitelkártyák forgalma.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Mint karácsonykor

A hétvégén jelentős forgalomnövekedésre számít az Arena Plaza is (a bevásárlóközpont több boltja is részt vesz az akciós napokon), hasonlóra, mint a legkiemelkedőbb karácsonyi időszakokban - tudta meg a Pénzcentrum.hu Voith Kinga marketing menedzsertől. A tavaszi kuponakció alatti szombaton kétszer annyian vásároltak, mint egy átlagos napon. Érdekes, hogy a kedvezmények hatására a bevásárlóközpontba egyre több férfi is ellátogat: míg évekkel ezelőtt a vásárlóközönség csupán negyedét tették ki az urak, most már fele-fele a nők és férfiak aránya a látogatók között.

FRISS! Ezek a legjobb éttermek most Magyarországon - itt a lista!

Voith Kinga elmondta: az üzletek, márkaboltok tapasztalatai alapján az akciós napokon másként vásárolnak a plázába betérők. Felkészülten érkeznek, a legújabb trendeknek megfelelő, legfrissebb kollekciókban található ruhadarabokat választják elsősorban. A drágább termékek iránt is jobban megnő a kereslet a kuponakciók során, sőt, még azok a márkák is előnyben részesülnek ebben az erős hullámban, akik nem vesznek részt a kuponakcióban.

A helyzetet jól mutatja, hogy ilyenkor az összes mozdítható dolgozót bevetik a boltokban, növelik a biztonsági őrök számát is. Mint arról egy budapesti bevásárlóközpont sportruházati üzletében érdekelt forrásunk beszámolt, napok óta özönlik be hozzájuk az áru, az üzemeltetők sokszorosát rendelik az ilyenkor szokásos mennyiségnek, a polcokon is több terméket helyeznek el. Bár az akciók csak péntektől indulnak, az érdeklődés, a megnövekedett forgalom már a hét közepétől jól érezhető.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?