12 °C Budapest

Tesco netes vásárlás: kitálalnak a vásárlók

Pénzcentrum
2013. március 27. 12:04

Múlt csütörtökön indította el online vásárlási üzletágát a magyarországi Tesco. A Pénzcentrum.hu az elsők között volt, akik online rendeltek az áruházlánctól, olvasóinkat pedig arra kértük, osszák meg velünk friss tapasztalataikat. Szép számmal érkeztek olvasói levelek, a legérdekesebbekből válogattunk.

A Pénzcentrum.hu szerkesztősége az elsők között volt, akik Magyarországon rendeltek a Tesco Online Bevásárlás rendszerétől. A hétvégén képriportban mutattuk be, hogy működik a rendszer, és arra kértük olvasóinkat, osszák meg velünk tapasztalatainkat. Felhívásunkra tucatnyi levél érkezett, közülük mutatjuk a legérdekesebbeket.

Bővebben: Tesco: elindult az online bevásárlás Magyarországon

Fotó: Pénzcentrum.hu (az ajtón a felirat: "Nincs készpénz az autóban)

Nem fogadott el borravalót a futár

"Csütörtök este rendeltem, vasárnap délelőtti kiszállítással kb. 25-féle terméket. A regisztráció egyszerű volt, a rendelés menete is, külön tetszett, hogy a termékeknél (amiket néztem) ott vannak a termékadatok, összetevők" - írta olvasónk, Zsuzsi.

"Tételes visszaigazolást kaptam árunévvel, darabszámmal és árral. Nagyjából azokat rendeltem, amiket amúgy is a Tescóban szoktunk megvenni: konzerveket, rizst, tejdesszerteket, 1 karton vizet (cipelje fel helyettem az emeletre más...), akciós nagy
kiszerelésű mosószert, akciós márkás halrudat, és mosott, zacskózott salátát." - számolt be a rendelés menetéről.

"Vasárnap aztán izgatottan vártuk a futárt, jött is a kétórás időtartam felénél. Bátortalan, fiatal srác jött, kitartóan magázott (fiatalok vagyunk), egyszerre cipelt fel mindent 3 nagy ládában (9 kg víz, 7kg mosószer, rizs, a többit nem is számolom), az ajtóban megkérdezte, bejöhet-e. Szépen sorjában elmondott mindent, lépésről lépésre haladtunk, átlátható volt minden. Mivel az akciós márkás halrúd elfogyott, hoztak helyette Tesco halrudat, de ezt nem kértük, így arról visszáru számlát írt, mi addig kihúztuk a listákon, ami megvolt. Minden megvolt, az árakat ekkor nem ellenőriztük, de feltűnt, hogy a végösszeg több volt, mint a visszaigazolt. Gyorsan megnéztem az összegeket (a számlán ugyanabban a sorrendben - rendelés sorrendje - volt, mint az e-mailben, így könnyű volt), 4 tétel lett közben drágább és szerintem ezek nem voltak csütörtökön akciósnak feltüntetve. Ezek közül egy nagy méz kb. 300 forinttal, ami azért nem kevés... Szóvá is tettem, a szállító mondta, hogy nem vagyok köteles átvenni, de mivel amúgy is ezeket vesszük ezekből, annyiért is megvenném a boltban is, így maradtak.

Kártyával fizettem, közben a srác minden papírt szépen összerakott egy kupacba (eleve így rakta őket): számla, ehhez matrica gyűjtőfüzet, pontok, külön papíron kiemelve, mi volt a helyettesítő termék, idetette a bankszámlabizonylatot. Mivel tényleg nagyon ügyes volt és precíz, meg hát egyszerre cipelt fel mindent, szerettünk volna adni neki pár száz forint borravalót, de nem fogadta el. Felajánlotta még, hogy ha szeretnénk, visszaviszi a zacskókat (amiket ingyen kaptunk), mert szelektíven gyűjtik, aztán udvariasan elköszönt.

Összességében eléggé meg vagyunk elégedve, az egyetlen negatívum, hogy csütörtöktől vasárnapig 4 termék ára megemelkedett, és nem azért, mert akciósak voltak." - írta Zsuzsi.

Kis kavarodás a joghurtoknál

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Én is kipróbáltam a Tesco házhoz szállítás szolgáltatását. Hétfőn 16:00-18:00 között hozták meg a rendelést. A havazás miatt telefonált a szállító, hogy kicsit késni fog. Nekünk szerencsére ez nem volt gond, mert otthon voltunk, és nem is volt túl nagy a késés" - írta nekünk Tamás.

"Egy négy tagú család teljes heti bevásárlását rendeltem meg, szóval volt benne minden: felvágott, sajt, vajkrém, édesség, gyümölcs, egyéb háztartási dolgok és fagyasztott termékek is. Szerintem eléggé próbára tette a logisztikát a csomag összeállítása, hiszen összesen 39-féle terméket kellett összerakni, mindegyikből csak kisebb mennyiséget, és jócskán akadt benne egyedileg lemérős termék is.

Alapvetően nagyon jól teljesítették a feladatot. Minden rendben volt. Egyedül a joghurtoknál volt kisebb kavarodás. Először is a weboldalon kiválasztott ízesítésű joghurtok helyett - ugyanabból a márkából, mint amit rendeltem - tettek bele olyan ízesítésűeket is, amelyek a weboldalon nem is szerepeltek. Ennek mondjuk örültem is, mert ha ezek az ízek is fenn lettek volna a weboldalon, akkor én is változatosabban, több ízből válogattam volna össze a heti adagot. A másik dolog az volt, hogy a nagyobbik gyerek kedvenc mesefigurás, csokigolyós, tehát kicsit magasabb árkategóriájú joghurtjából három napos lejárati idejűt szállítottak ki. Ez persze csak engem zavart, a gyerek élvezi, hogy most három nap alatt eheti meg a heti adagot. A többi termék mind hosszú lejárati idejű, így azokkal hasonló gond nem volt. A kimérős termékeket nem pakolták túl, volt olyan ami grammra stimmelt a megrendelt mennyiséggel. A gyümölcs is szép volt."

Van 0,75-ös Visegrádi!

Kedvenc levelünk Imrétől érkezett, aki annak örült, hogy ismét van lehetőség 0,75l-es Visegrádi ásványvíz rendelésére házhoz szállítással, elfogadható kiszállítási díjért. Így március 22-én le is adta a rendelését 24 db 0,75l-es Visegrádi ásványvízre
(1 termékből legfeljebb 24 db rendelhető), valamint más, nem romlandó termékből is bevásárolt. Hétfőn este a 3. emeletre
is felvitték az összes rendelt terméket, annak ellenére, hogy nincs lift, ugyanakkor nem rekeszben hozták az ásványvizet, hanem Tesco szatyrokba csomagolva ötösével. (Mint megtudtuk, Imre azért díjazza a 0,75 literes Visegrádit, mert a flakon hibátlanul illeszkedik kerékpárja kulacstartójához.)

Akadtak problémák is

Több olvasónk azt tapasztalta, hogy - bár hónapokkal ezelőtt feliratkozott a Tesco Online hírlevelére - mégsem kapott e-mailes értesítést a szolgáltatás elindulásáról. Volt, aki azt nehezményezte, hogy csak Visa és MasterCard kártyákkal lehet fizetni a rendelésért, American Express-szel nem.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem