-2 °C Budapest

Tesco: elindult az online bevásárlás Magyarországon

2013. március 21. 14:37

Csütörtök délután elindult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. Egyes prognózisok szerint az áruházlánc piacra lépése egy új korszak kezdetét jelentheti, hiszen a Tesco piaci súlya és hatalmas marketing-gépezete tömegeket ösztönözhet az online vásárlásra, ráadásul sok olyan fogyasztót is megmozgathat, aki eddig tartózkodott az internetes rendeléstől. Az biztos, hogy egyelőre csak Budapestre, Pest-és Fejér-megyébe szállítanak, valamint nem lehet készpénzzel fizetni.

A Pénzcentrum.hu csütörtök délután 14.05-kor kapott e-mail értesítést arról, hogy elindult a Tesco Online Bevásárlás nevű szolgáltatása. Az áruházlánc ezzel elindította netes vásárlási felületét, ami - információink szerint - egyelőre még csak a korábban regisztrált felhasználók számára elérhető. Az Online Bevásárlás szolgáltatás jelenleg Budapest és vonzáskörzetének nagy részén (Pest és Fejér megyében) érhető el. Reggel 8 és este 22 óra között szállítják ki a megrendelt termékeket.

A ma elindult oldal és a kiküldött hírlevél alapján a legfontosabb friss információ, hogy a webshop ugyanolyan árakkal dolgozik, mint amikkel a boltokban találkozhatunk; a megrendelt termékeket házhoz szállítják, illetve az áruházakban található Átvételi Pontokban a kiválasztott termékeket a vevő átveheti (az átvétel lehetősége jelenleg csak néhány áruházban érhető el).

Vannak még apróbb hibák, például a lengyel szöveg a magyar oldalon (Forrás: http://bevasarlas.tesco.hu)

A vásárlás menete

1. Bejelentkezik a vásárló (vagy regisztrál, és utána jelentkezik be).

2. Kiválasztja a kiszállítási idősávot.

3. Megkezdi a vásárlást, a termékeket a kívánt mennyiségben behelyezi virtuális bevásárlókosarába.

4. Kiválasztja a fizetési módot: ez történhet online, a honlapon keresztül, vagy személyesen a kézbesítés során bank- illetve hitelkártyával. Fontos információ, hogy készpénzes fizetésre nincs lehetőség! (Az online fizetés során a fizetendő összeg a kiszállítás napjának a végén kerül majd levonásra.)

5. Házhoz szállítás, a termékek átvétele: a kiválasztott termékeket klimatizált gépjárműben szállítják ki, és a csomagot egy Tesco alkalmazott adja át a vásárlónak. A szállító kívánság szerint egészen abba a helyiségbe viszi a termékeket, ahová a vásárló szeretné. A vevő az átvétel során ellenőrizheti az átvett termékek minőségét, frissességét és azt, hogy minden kiválasztott termék benne van-e a csomagban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jelenlegi információink szerint a házhoz szállítás díja 899 forint, ami nagyságrendileg megegyezik a hasonló profilú online üzletláncok díjaival. Fontos tudni, hogy ez az ár egy meglehetősen szűk, 2 órás időtartamra vonatkozik. Általában elmondható, hogy minél szűkebb ez az idő-intervallum, annál drágább a kiszállítás (kevesebbet kell várni a futárra).

A következő napokban bővebben is foglalkozunk a témával.

Pénzcentrum vélemény
A jelek szerint a Tesco kiemelten figyel arra, hogy az üzleteiben megszokott árakat hozza frissen indult webshopjában is. Bár több régiós országban már hónapokkal ezelőtt elindították webshopjukat, Magyarországon egyetlen nagy konkurensnek sem sikerült beelőznie az áruházláncot (a CBA webshopja is csak nemrég indult).

Nem akarunk jóslásokba bocsátkozni, de minden jel - leginkább a más élelmiszer-webshopokhoz képest alacsony árak- a Tesco Online Bevásárlás sikere mellett szól. Részben tehát a jelenlegi, hasonló profilú üzleteknek lehet félnivalójuk, részben pedig a többi nagy áruházláncnak, hiszen nem lesz egyszerű dolguk az erős, sőt, versenyelőnyben lévő konkurenssel szemben.

A Pénzcentrum.hu külön kiemelne egy pozitívumot: a Tescónál az online rendeléseket csak bankkártyával fizethetjük ki, készpénzt nem fogadnak el. Ez pedig akár még a Magyarországon rendkívül gyenge kártyahasználati statisztikákon is javíthat egy kicsit.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm