Tesco: elindult az online bevásárlás Magyarországon

2013. március 21. 14:37

Csütörtök délután elindult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. Egyes prognózisok szerint az áruházlánc piacra lépése egy új korszak kezdetét jelentheti, hiszen a Tesco piaci súlya és hatalmas marketing-gépezete tömegeket ösztönözhet az online vásárlásra, ráadásul sok olyan fogyasztót is megmozgathat, aki eddig tartózkodott az internetes rendeléstől. Az biztos, hogy egyelőre csak Budapestre, Pest-és Fejér-megyébe szállítanak, valamint nem lehet készpénzzel fizetni.

A Pénzcentrum.hu csütörtök délután 14.05-kor kapott e-mail értesítést arról, hogy elindult a Tesco Online Bevásárlás nevű szolgáltatása. Az áruházlánc ezzel elindította netes vásárlási felületét, ami - információink szerint - egyelőre még csak a korábban regisztrált felhasználók számára elérhető. Az Online Bevásárlás szolgáltatás jelenleg Budapest és vonzáskörzetének nagy részén (Pest és Fejér megyében) érhető el. Reggel 8 és este 22 óra között szállítják ki a megrendelt termékeket.

A ma elindult oldal és a kiküldött hírlevél alapján a legfontosabb friss információ, hogy a webshop ugyanolyan árakkal dolgozik, mint amikkel a boltokban találkozhatunk; a megrendelt termékeket házhoz szállítják, illetve az áruházakban található Átvételi Pontokban a kiválasztott termékeket a vevő átveheti (az átvétel lehetősége jelenleg csak néhány áruházban érhető el).

Vannak még apróbb hibák, például a lengyel szöveg a magyar oldalon (Forrás: http://bevasarlas.tesco.hu)

A vásárlás menete

1. Bejelentkezik a vásárló (vagy regisztrál, és utána jelentkezik be).

2. Kiválasztja a kiszállítási idősávot.

3. Megkezdi a vásárlást, a termékeket a kívánt mennyiségben behelyezi virtuális bevásárlókosarába.

4. Kiválasztja a fizetési módot: ez történhet online, a honlapon keresztül, vagy személyesen a kézbesítés során bank- illetve hitelkártyával. Fontos információ, hogy készpénzes fizetésre nincs lehetőség! (Az online fizetés során a fizetendő összeg a kiszállítás napjának a végén kerül majd levonásra.)

5. Házhoz szállítás, a termékek átvétele: a kiválasztott termékeket klimatizált gépjárműben szállítják ki, és a csomagot egy Tesco alkalmazott adja át a vásárlónak. A szállító kívánság szerint egészen abba a helyiségbe viszi a termékeket, ahová a vásárló szeretné. A vevő az átvétel során ellenőrizheti az átvett termékek minőségét, frissességét és azt, hogy minden kiválasztott termék benne van-e a csomagban.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Jelenlegi információink szerint a házhoz szállítás díja 899 forint, ami nagyságrendileg megegyezik a hasonló profilú online üzletláncok díjaival. Fontos tudni, hogy ez az ár egy meglehetősen szűk, 2 órás időtartamra vonatkozik. Általában elmondható, hogy minél szűkebb ez az idő-intervallum, annál drágább a kiszállítás (kevesebbet kell várni a futárra).

A következő napokban bővebben is foglalkozunk a témával.

Pénzcentrum vélemény
A jelek szerint a Tesco kiemelten figyel arra, hogy az üzleteiben megszokott árakat hozza frissen indult webshopjában is. Bár több régiós országban már hónapokkal ezelőtt elindították webshopjukat, Magyarországon egyetlen nagy konkurensnek sem sikerült beelőznie az áruházláncot (a CBA webshopja is csak nemrég indult).

Nem akarunk jóslásokba bocsátkozni, de minden jel - leginkább a más élelmiszer-webshopokhoz képest alacsony árak- a Tesco Online Bevásárlás sikere mellett szól. Részben tehát a jelenlegi, hasonló profilú üzleteknek lehet félnivalójuk, részben pedig a többi nagy áruházláncnak, hiszen nem lesz egyszerű dolguk az erős, sőt, versenyelőnyben lévő konkurenssel szemben.

A Pénzcentrum.hu külön kiemelne egy pozitívumot: a Tescónál az online rendeléseket csak bankkártyával fizethetjük ki, készpénzt nem fogadnak el. Ez pedig akár még a Magyarországon rendkívül gyenge kártyahasználati statisztikákon is javíthat egy kicsit.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18