3 °C Budapest

Tesco: elindult az online bevásárlás Magyarországon

2013. március 21. 14:37

Csütörtök délután elindult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. Egyes prognózisok szerint az áruházlánc piacra lépése egy új korszak kezdetét jelentheti, hiszen a Tesco piaci súlya és hatalmas marketing-gépezete tömegeket ösztönözhet az online vásárlásra, ráadásul sok olyan fogyasztót is megmozgathat, aki eddig tartózkodott az internetes rendeléstől. Az biztos, hogy egyelőre csak Budapestre, Pest-és Fejér-megyébe szállítanak, valamint nem lehet készpénzzel fizetni.

A Pénzcentrum.hu csütörtök délután 14.05-kor kapott e-mail értesítést arról, hogy elindult a Tesco Online Bevásárlás nevű szolgáltatása. Az áruházlánc ezzel elindította netes vásárlási felületét, ami - információink szerint - egyelőre még csak a korábban regisztrált felhasználók számára elérhető. Az Online Bevásárlás szolgáltatás jelenleg Budapest és vonzáskörzetének nagy részén (Pest és Fejér megyében) érhető el. Reggel 8 és este 22 óra között szállítják ki a megrendelt termékeket.

A ma elindult oldal és a kiküldött hírlevél alapján a legfontosabb friss információ, hogy a webshop ugyanolyan árakkal dolgozik, mint amikkel a boltokban találkozhatunk; a megrendelt termékeket házhoz szállítják, illetve az áruházakban található Átvételi Pontokban a kiválasztott termékeket a vevő átveheti (az átvétel lehetősége jelenleg csak néhány áruházban érhető el).

Vannak még apróbb hibák, például a lengyel szöveg a magyar oldalon (Forrás: http://bevasarlas.tesco.hu)

A vásárlás menete

1. Bejelentkezik a vásárló (vagy regisztrál, és utána jelentkezik be).

2. Kiválasztja a kiszállítási idősávot.

3. Megkezdi a vásárlást, a termékeket a kívánt mennyiségben behelyezi virtuális bevásárlókosarába.

4. Kiválasztja a fizetési módot: ez történhet online, a honlapon keresztül, vagy személyesen a kézbesítés során bank- illetve hitelkártyával. Fontos információ, hogy készpénzes fizetésre nincs lehetőség! (Az online fizetés során a fizetendő összeg a kiszállítás napjának a végén kerül majd levonásra.)

5. Házhoz szállítás, a termékek átvétele: a kiválasztott termékeket klimatizált gépjárműben szállítják ki, és a csomagot egy Tesco alkalmazott adja át a vásárlónak. A szállító kívánság szerint egészen abba a helyiségbe viszi a termékeket, ahová a vásárló szeretné. A vevő az átvétel során ellenőrizheti az átvett termékek minőségét, frissességét és azt, hogy minden kiválasztott termék benne van-e a csomagban.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jelenlegi információink szerint a házhoz szállítás díja 899 forint, ami nagyságrendileg megegyezik a hasonló profilú online üzletláncok díjaival. Fontos tudni, hogy ez az ár egy meglehetősen szűk, 2 órás időtartamra vonatkozik. Általában elmondható, hogy minél szűkebb ez az idő-intervallum, annál drágább a kiszállítás (kevesebbet kell várni a futárra).

A következő napokban bővebben is foglalkozunk a témával.

Pénzcentrum vélemény
A jelek szerint a Tesco kiemelten figyel arra, hogy az üzleteiben megszokott árakat hozza frissen indult webshopjában is. Bár több régiós országban már hónapokkal ezelőtt elindították webshopjukat, Magyarországon egyetlen nagy konkurensnek sem sikerült beelőznie az áruházláncot (a CBA webshopja is csak nemrég indult).

Nem akarunk jóslásokba bocsátkozni, de minden jel - leginkább a más élelmiszer-webshopokhoz képest alacsony árak- a Tesco Online Bevásárlás sikere mellett szól. Részben tehát a jelenlegi, hasonló profilú üzleteknek lehet félnivalójuk, részben pedig a többi nagy áruházláncnak, hiszen nem lesz egyszerű dolguk az erős, sőt, versenyelőnyben lévő konkurenssel szemben.

A Pénzcentrum.hu külön kiemelne egy pozitívumot: a Tescónál az online rendeléseket csak bankkártyával fizethetjük ki, készpénzt nem fogadnak el. Ez pedig akár még a Magyarországon rendkívül gyenge kártyahasználati statisztikákon is javíthat egy kicsit.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?