2008 a tejdrágulás éve lesz

Pénzcentrum
2007. december 19. 08:30

Az idén átlagosan 10%-kal drágult a tej, jövőre pedig még a jelenleginél is 10-15%-kal többet fizethetünk majd érte - írja a Magyar Hírlap.

Az idén augusztusban nyilvánvalóvá vált a globális tejhiány, melynek árfelhajtó hatását hazánkban a szélsőséges időjárás miatti takarmányhiány is erősítette.

A Tej Terméktanács kalkulációi szerint a következő években emelkedik majd a tejtermelés és csak 2010 után számolnak némi visszaeséssel.

Az idei év közepétől kezdett el itthon emelkedni a tej felvásárlási ára, mely ugrás a 2006-os bázishoz képest 10%-os lett december közepére.

A terméktanács álláspontja szerint most történelmi lehetőség kínálkozik arra, hogy az áruházláncoknál az árat háttérbe szorítsa a minőség és megbízhatóság. A tendenciák az élelmiszerárak további emelkedését vetítik előre, a tej és tejtermékek esetében 10-15%-os lehet a drágulás 2008-ban.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35