32 °C Budapest

Címke: tejtermelés (22 cikk)

Pénzcentrum | 2012. augusztus 7. 19:02

Sosem gondolnád, melyik magyar terméket védheti az EU

Eredetvédelmet kér a magyar rögös túróra az Európai Uniótól a Tej Terméktanács a hazai tejágazat helyzetének javítására. Az erre vonatkozó igényt a szaktárcával történt egyeztetést követően várhatóan szeptemberben vagy októberben nyújtják be - hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Tej Terméktanács ügyvezetője.

Pénzcentrum | 2012. június 24. 20:05

Ezt esszük mi? Elég egészségesen táplálkozunk?

Kevesebb élelmiszert fogyaszt a magyar lakosság, de egészségesebben is táplálkozik - derül ki a KSH elemzéséből. Az élelmiszerfogyasztást a gazdasági recesszió, a kedvezőtlen időjárási viszonyok és a saját előállítású termékekből való fogyasztás mérséklődése is negatívan befolyásolta.

MTI | 2011. szeptember 13. 17:07

Ezért drágul a tej

Belátható időn belül emelkedhet Magyarországon a nyerstej ára az időjárási hatások, a magas takarmányárak, valamint egy új, olasz érdekeltségű piaci szereplő megjelenése miatt.

Magyar Hírlap | 2009. május 26. 10:47

Magyarországon adják a legkevesebbet a tejért

Drasztikusan, harmincegy százalékkal csökkent a tej felvásárlási ára hazánkban. Az Állattenyésztési Kutatóintézet szerint az egész világon hazánkban fizetnek a legkevesebbet egy liter tejért.

Pénzcentrum | 2009. május 11. 09:17

Magyar áruktól tömött polcok: júliustól jön a dömping!

Júliustól lép életbe az úgynevezett önkéntes kereskedelmi kódex, miszerint az itthon is előállítható termékeknél a kereskedőknek törekedniük kell arra, hogy a jelenlegi 70 százalékos részesedés helyett legalább 80 százalékos legyen a hazaiak aránya.

Pénzcentrum | 2008. október 1. 08:30

6,8 milliárdot termelt a börtöngazdaság 2007-ben!

A büntetés-végrehajtásban működő 12 állami tulajdonú gazdasági társaság 6,8 milliárd forint forgalmat ért el az elmúlt évben. Az adatok azt mutatják, hogy ezek a cégek még a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére is évek óta nyereségesen működnek.

Pénzcentrum | 2008. június 12. 15:00

Kinek jó a drága kenyér? - Az érem másik oldala

A világ a megemelkedett élelmiszerárakkal folytat küzdelmet, miközben akad, akik hasznot is húzhat a magas árakból. Legalábbis Uganda elnöke örömét fejezte ki az élelmiszerkrízis kialakulása kapcsán.