15 °C Budapest
Closeup of young backpackers relaxing at the Airport

Új szelek fújnak az idei turistaszezonban: úgy tűnik, nem mennek messzire a magyarok

2021. június 24. 19:02

Az Európa-szerte bevezetett lazítások, a vakcináció és a magyar külügyi vezetés által kötött kétoldalú megállapodások miatt a korábban pislákoló utazási kedv egyre inkább felpörögni látszik. Miközben a Magyar Turisztikai Ügynökség felmérése szerint 10-ből 7 magyar biztonsági játékot játszik, és belföldre tervezi a nyaralást, egyre népszerűbbek a hagyományos tengerparti célpontok, illetve az autóval gyorsan elérhető szomszédos országok is. Az utazási szokások azonban várhatóan hosszabb távon is átalakulnak, a nyaralást körültekintő tervezés előzi meg. A gondos előkészületekben segít a Genertel utasbiztosítása, mely speciális, egyedi ügyféligényekre (pl. tengerparti nyaralásra, városnézésre jellemző káresetek) szabható szolgáltatásokat kínál.

Hova utaznak idén a magyarok, mire érdemes figyelni indulás előtt és hogyan biztosíthatjuk magunkat a váratlan kellemetlenségek ellen? Bár a koronavírus átmeneti pihenőre vonult Európa legnagyobb részén, valószínűsíthetően az elkövetkező néhány nyári turisztikai szezon magán fogja viselni a globális pandémia és az esetleges újabb járványhullámok nyomait. 2019-ben a KSH közlése szerint Horvátországba látogatott a legtöbb magyar turista, de szinte az összes déli állam nagy népszerűségnek örvendett, köztük Olaszország és Görögország is.

Tavaly a korlátozásoknak köszönhetően jelentősen visszaesett az érdeklődés a távolabbi utazási célpontok, a tengerparti régiók és a hosszabb, egy-két hetes nyaralások iránt, megnőtt viszont a kereslet a kevésbé zsúfolt hegyvidéki pihenőhelyek iránt. Vajon mit tartogat az idei turisztikai szezon?

Tudatosabbak az utazók

A Magyar Turisztikai Ügynökség friss előrejelzése szerint idén nyáron a magyarok 37%-a tervez külföldre utazni, a legtöbben a közeli Ausztriába és Horvátországba látogatnának. Időpont tekintetében a hagyományos főszezon látszik a legnépszerűbbnek (július-augusztus), ugyanakkor úgy tűnik, sokan várnak arra, hogy még inkább letisztuljanak a nemzetközi utazásokra vonatkozó szabályok és gyakorlatok: egyre több a foglalás a nyár végi-ősz eleji időszakra is.

Nem meglepő módon a szálláshelyek kiválasztásának szempontjait is jelentősen átalakította a pandémia: a magyarok kiemelten fontosnak tartják, hogy a választott hotel vagy apartman garantálja a biztonságos távolságtartás lehetőségét (66% a 2019-es 34% helyett).

A megfelelő higiéniás körülmények mellett természetesen továbbra is értékelik a kényelmet és elvárják, hogy különleges élményekkel és programokkal kényeztessék őket. A tapasztalatok szerint emellett a magyar utazók sokkal tudatosabbak és felkészültebbek lettek, a sok bizonytalanság és nyitott kérdés miatt szeretnek alaposan tájékozódni az indulás előtt, illetve felértékelődtek a minden szempontból rugalmas, szolgáltatások széles palettáját nyújtó utasbiztosítások.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Még fontosabb a személyre szabott védelem

Szerencsére az ma már nem is kérdés, hogy a külföldi utazások előtt érdemes felkészülni a váratlan eseményekre: a homokban kificamított boka, egy kullancscsípés vagy éppen az elveszett csomagok és közúti balesetek is könnyen megkeseríthetik a régóta vágyott pihenést.

A piac egyre inkább arra törekszik arra, hogy széleskörű, hasznos, ugyanakkor maximálisan az egyedi ügyféligényekre szabható biztosításokat állítson össze a nyaralók számára. A Genertel utasbiztosítási csomagjai személyre szabhatóak, ügyfeleink igényei és választása szerint speciális, a tengerparti nyaralásokra, vagy kirándulásokra, városnézésekre (sőt síutakra) jellemző tipikus káresetekre nyújtanak fedezetet, és gépjármű assistance is választható. Mindenki kiválaszthatja az úti céljának leginkább megfelelő csomagot, a szolgáltatásokat pedig akár napi 310 forintért is igénybe veheti

– mondta Árr Mariann, a Genertel marketing és online értékesítési igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem