15 °C Budapest

Hamarosan e-jeggyel is lehet utazni Budapesten

2013. május 22. 08:36

A tervek szerint a nyáron aláírja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó 54,2 millió eurós finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) - írja a Világgazdaság.

A BKK sajtókommunikációs irodája a lappal azt közölte, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal várhatóan az eredeti ütemtervnek megfelelően 2013 nyarán aláírják az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó finanszírozási szerződést, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósága és a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyását követően.

A beruházás 67,7 millió euróba fog kerülni, ebből 54,2 millió eurót finanszírozna az EBRD, az önrészhez és az előkészítéshez szükséges forrást a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.

Az e-jegyek agglomerációs használatáról a BKK egyeztet a MÁV-val és a Volánokkal is - számol be a Világgazdaság szerdai számában.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?