17 °C Budapest

Szuperolcsón nyaralhatnak a fogyatékkal élő családok

Pénzcentrum
2013. május 14. 12:35

Csaknem 400 fogyatékossággal élő ember számára biztosítanak kedvezményes üdülési lehetőséget az idén először meghirdetett speciális Erzsébet-táborok - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten. Az érintettek május 20-ig pályázhatnak.

A fogyatékossággal élők, illetve hozzátartozóik 4 speciális táborba jelentkezhetnek. Azok a családok, amelyekben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a minimálbér összegét, vagyis a 98 ezer forintot, fejenként 2 ezer forintért mehetnek táborozni, ez a kedvezmény a kísérőkre is vonatkozik - hangsúlyozta az államtitkár. A többi jelentkezőnek 10 ezer forintot kell fizetnie az egyhetes táborozásért, a teljes ellátásért és a speciális programokért.

Soltész Miklós hozzátette: a cafeteria rendszerének átalakítása nyomán olyan programokat tudtak kiírni, amely nem csak az időseket és a családosokat, hanem a fogyatékkal élőket is segíti. Az a haszon, amit eddig kivittek az országból, most ezen társadalmi csoportok életét segíti üdüléseken és különböző táborokon keresztül - fogalmazott az államtitkár.


Az Erzsébet-programban idén eddig 135 ezer ember nyert lehetőséget nyaralásra, táborozásra, üdülésre, köztük 73 ezer gyermek. A program idén több mint 5 ezer fogyatékkal élő ember számára kínál speciális üdülési lehetőséget.

Most első alkalommal hirdetnek speciális táborokat is, két kategóriában. Az általános táborokba egyénileg is lehet jelentkezni, külön a gyermekeknek és a felnőtteknek, amelyeket komplex fejlesztési programelemekkel szerveztek meg.

A másik kategóriába a tematikus táborok tartoznak. A tánc- és drámatábor, illetve az alkotótábor 10 éven felülieknek, így felnőttek számára is nyitva áll. A táborokat a Magyar Speciális Művészeti Műhely tartja, amely csaknem 20 éve foglakozik ezzel. A programok között batikolás, festészet, kosárfonás és fotózás is szerepel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az érdeklődők május 20-ig jelentkezhetnek az erzsebetprogram.hu oldalon keresztül. Idén eddig 135 ezer ember nyert üdülési lehetőséget, de még számos pályázat nyitva van, köztük őszi kirándulásoké, így ez a szám még jelentősen nőhet.

A programokra idén 3 milliárd forint áll rendelkezésre, amely kizárólag az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó bevételből származik - hangsúlyozta Nagy Anna.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm