Tízezreket spórolhatsz, ha sietsz: közeleg a határidő

Pénzcentrum
2013. május 4. 08:01

Jól fogynak a belépőjegyek a legnagyobb nyári fesztiválokra - értesült a Pénzcentrum.hu. Sietnie kell azonban azoknak, akik még jutányos áron akarják megvenni Sziget, Balaton Sound, vagy éppen VOLT jegyüket, bérletüket, hamarosan ugyanis lejár az elővételi időszak. Az árakat tartalmazó összesítő táblázathoz görgess lejjebb.

Jól fogynak a belépőjegyek a legnagyobb nyári fesztiválokra. A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. lapunknak küldött tájékoztatása szerint a legnagyobb nyári rendezvényre, vagyis a Sziget fesztiválra eddig (a legközelebbi összegzés a jegyárforduló után lesz - a szerk.) nagyságrendileg 10 ezer bérletet értékesítettek, melynek mintegy 80-90 százalékát, mint általában ilyenkor külföldi fesztiválozók tudhatják magukénak. Így az sem meglepő, hogy főként az "ottalvós" bérletek a legkapósabbak, míg a napijegyforgalom egyelőre kevésbé jelentős - eddig mindösszesen 1 500-2 000 napijegyet értékesítettek. Hónapokkal a fesztivál előtt jellemzően - mikor még nincs teljes line-up (fellépők listája - a szerk.) - a hétvégi napok vonzzák a legtöbb érdeklődőt. Hagyományosan a "bulinapokra", vagyis a pénteki és a szombati estékre kíváncsiak a legtöbben" -

(Fotó: Csudai Sándor, sziget.hu)

Az évek óta teltházas napokkal működő, az idén már Európa legjobb "közepes méretű" fesztiválja címet is elnyerő Balaton Sound értékesítési mutatói is bíztatók. A szervezők legfrissebb közlése szerint nem árt sietnie annak, aki nem akar lemaradni a nyár egyik legnagyobb bulijáról. Még a korábbi évekhez képest is soha nem látott érdeklődés övezi a fesztivált. Mostanra mindössze 3000 darab bérlet maradt a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményre. Ráadásul a Zamárdiban megrendezett fesztivál elővételi időszaka is hamarosan lejár. A fellépők között egyébként elsősorban az elektronikus zene sztárjait találhatjuk: ott lesz a Balaton déli partján a Prodigy, a Justice, Jamie Jones, Henrik Schwarz és a Wu-Tang Clan is.

Füstmentesek lesznek a nyári fesztiválok?
Lapértesülések szerint egyelőre nincs kész megoldásuk a fesztiválszervezőknek arra, miként lehet majd dohányárut vásárolni a nyári fesztiválokon. A helyi boltosok aligha tudnak a fesztivál idejére kitelepülni, erre ugyanis nem biztosít lehetőséget a trafiktörvény. Mobil árusítóhelyet pedig csak oda küld az állam, ahol koncessziós nyertes hiányában nincs trafikos. A Sziget Kulturális Szervezőirodánál elmondták, hogy még nem látják, hogyan oldják meg a cigarettaárusítást, de azt remélik, néhány héten belül megoldást találnak.

A tavalyi időpontnál egy héttel később - július 3-4-5-6-án hívja változatos programjaival Sopronba látogatóit a VOLT Fesztivál. A rendezvényről néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy még öt évig biztosan megszokott helyén, a Lővérek-kempingben marad. A jegyértékesítési adatokról ugyanakkor lapzártánkig nem kaptunk információt a szervezőktől. A június 16-ig tartó elővételes időszakban 27 500 forint a bérlet és 9 990 forint a napijegy. De a Balaton Soundra és a VOLT-ra kombinált bérletet is vásárolhatunk még kedvezményes áron, 54 ezer forintért. A VOLT 2013-as fellépői között lesz a Thirty Seconds To Mars, a Queens of the Stone Age, Parov Stelar, Jamie Woon, a Papa Roach és a GusGus is.

Figyelem, fontos határidő közeleg!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legnagyobb magyar fesztiválok szervezői már gőzerővel dolgoznak, hogy a rendezvényeken minden a helyén legyen. Sokaknak kapóra jöhet, hogy most még viszonylag olcsón, a helyszíni árnál akár 10 ezer forinttal is olcsóbban megvehetik. A Sziget jegyeket, bérleteket például vasárnapig lehet jutányos áron megvásárolni, május 6-tól viszont már ugyanannyiba kerülnek a belépők, mint a helyszínen. De érdemes sietnie a Balaton Sound szerelmeseinek is, mert a bérletek és jegyek elővételi időszaka már csak június 2-ig tart! Fontos tudni továbbá, hogy a nagy magyar fesztiválok belépőiért Üdülési Csekkel, SZÉP-kártyával, valamint más utalványokkal is fizethetünk.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35