Fotók: eladó a legendás Horthy-villa

Pénzcentrum
2013. május 1. 08:01

Te laknál az egykori kormányzó, Vitéz nagybányai Horthy Miklós vadászkastélyában? Beköltöznél a legendás magyar szinkronszínész, Gruber Hugó budai álomlakásába? Na és kifizetnél mindezért több tíz, esetleg százmillió forintot? Ezek a leghíresebb ingatlanok most a piacon.

Időről időre ismert emberekhez köthető ajánlatok is megjelennek a legfrissebb ingatlanhirdetések között. A Pénzcentrum.hu például épp a minap bukkant az egyik legnagyobb hazai ingatlanközvetítő portálon vitéz nagybányai Horthy Miklós vadászkastélyára, melyet 200 millió forintért kínálnak megvételre. Azon túl, hogy az ingatlan felújításra, rekonstrukcióra szorul, az egykori kormányzó szentendrei rezidenciája már rég nem hasonlít eredeti állapotára. A közel 700 négyzetméteres ingatlan ugyanis évek óta wellness-panzióként üzemel. Ma már az ingatlan részét képezi egy külön álló, 2003-ban kialakított 271 négyzetméter területű étterem, valamint egy kerti medence és egy 78 négyzetméteres fürdő épület is.

Vitéz nagybányai Horthy Miklós szentendrei vadászkastélya. (Forrás: ingatlan.com)


MOST ÉRKEZETT! A nyugdíjasok is fizethetnek: így drágul a vonatozás - KATTINTS!

De nem ez az egyetlen "celeb" ingatlanhirdetés a piacon. Alig másfél hónappal ezelőtt bukkantunk például a következő hirdetésre: "Magyar hangja: Gruber Hugó. Sokan emlékszünk még erre a névre és a kifejezetten kellemes, férfias orgánumra. Megszámlálhatatlan színésznek kölcsönözte a hangját, sok természetfilmnek volt a narrátora. Most azon vagyunk, hogy jó áron eladjuk szeretett lakását" - szólt a hirdetés szövege, amely szerint 54, 9 millió forintot kóstált a művész XII. kerületi, kétszintes, duplakomfortos lakása.

Gruber Hugó budai álomlakása (Forrás: ingalan.com)

Különleges ingatlanokkal viszont nemcsak történelmi személyek, s művészek háza táján találkozhatunk. Következő szereplőnk például több szempontból sem mondható hétköznapinak. A Budapest XII. kerületében található Dálnoki-Kováts villa ugyanis kínálati árán túl, építészeti értékeivel is mindenképp felhívja magára a figyelmet. Mint ismert, az épületet a magyar bauhauslerek Breuer Marcell mellett legnevesebbike, Molnár Farkas tervezte. A villa 1933-ban első díjat kapott a Velencei Triennálén, családi ház kategóriában. A magyar építészeti örökség legendás épületét jelenleg - hirdetéstől függően - 200-300 millió forint közötti kínálati áron hirdetik (már évek óta - a szerk.).

Molnár Farkas legendás épülete, a Dálnoki-Kováts villa (Forrás: ingatlan.com)

A fenti példák is azt mutatják, hogy időnként akadnak ismertebb ingatlanok is a piacon. Az ugyanakkor kérdéses, hogy az ingatlanos szakemberek reklámfogása, az adás-vételi procedúrában is jelentős szerepet játszik-e? Bár tény, hogy az ismert emberek lakóhelye vonzza a kíváncsi tekinteteket. "A "híresség" jelentősségét gyakran maga a híresség értékeli túl, sajnos az ingatlanjával együtt. Miután nem Elvis kaliberű személyekről van szó, a vásárlók legfeljebb konstatálják a tulaj kilétét, hol örömmel, hol megvetéssel, ahogy ez lenni szokott hazánkban" - mondta el a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Rutai Gábor, a Duna House elemzési vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Dálnoki-Kováts villa belülről (Forrás:ingatlan.com)

A legtöbb esetben tehát vélhetően rosszul gondoljuk, hogy egy híresség nevének a hirdetésben történő megemlítése árfelhajtó hatású lehet. "A hírességek eladó ingatlanjai maximum a honlapunkon kapnak több megtekintést, mint más, nem "celeb lakások", viszont a komoly érdeklődőknél a korábbi tulajdonos ismertsége már általában egyáltalán nem nyom a latba. Tehát sem árban, sem értékesítési időben nem térnek el ezek az ingatlanok az eladójuk személye miatt a többi ingatlantól" - mondta el a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10