8 °C Budapest

Fotók: eladó a legendás Horthy-villa

Pénzcentrum
2013. május 1. 08:01

Te laknál az egykori kormányzó, Vitéz nagybányai Horthy Miklós vadászkastélyában? Beköltöznél a legendás magyar szinkronszínész, Gruber Hugó budai álomlakásába? Na és kifizetnél mindezért több tíz, esetleg százmillió forintot? Ezek a leghíresebb ingatlanok most a piacon.

Időről időre ismert emberekhez köthető ajánlatok is megjelennek a legfrissebb ingatlanhirdetések között. A Pénzcentrum.hu például épp a minap bukkant az egyik legnagyobb hazai ingatlanközvetítő portálon vitéz nagybányai Horthy Miklós vadászkastélyára, melyet 200 millió forintért kínálnak megvételre. Azon túl, hogy az ingatlan felújításra, rekonstrukcióra szorul, az egykori kormányzó szentendrei rezidenciája már rég nem hasonlít eredeti állapotára. A közel 700 négyzetméteres ingatlan ugyanis évek óta wellness-panzióként üzemel. Ma már az ingatlan részét képezi egy külön álló, 2003-ban kialakított 271 négyzetméter területű étterem, valamint egy kerti medence és egy 78 négyzetméteres fürdő épület is.

Vitéz nagybányai Horthy Miklós szentendrei vadászkastélya. (Forrás: ingatlan.com)


MOST ÉRKEZETT! A nyugdíjasok is fizethetnek: így drágul a vonatozás - KATTINTS!

De nem ez az egyetlen "celeb" ingatlanhirdetés a piacon. Alig másfél hónappal ezelőtt bukkantunk például a következő hirdetésre: "Magyar hangja: Gruber Hugó. Sokan emlékszünk még erre a névre és a kifejezetten kellemes, férfias orgánumra. Megszámlálhatatlan színésznek kölcsönözte a hangját, sok természetfilmnek volt a narrátora. Most azon vagyunk, hogy jó áron eladjuk szeretett lakását" - szólt a hirdetés szövege, amely szerint 54, 9 millió forintot kóstált a művész XII. kerületi, kétszintes, duplakomfortos lakása.

Gruber Hugó budai álomlakása (Forrás: ingalan.com)

Különleges ingatlanokkal viszont nemcsak történelmi személyek, s művészek háza táján találkozhatunk. Következő szereplőnk például több szempontból sem mondható hétköznapinak. A Budapest XII. kerületében található Dálnoki-Kováts villa ugyanis kínálati árán túl, építészeti értékeivel is mindenképp felhívja magára a figyelmet. Mint ismert, az épületet a magyar bauhauslerek Breuer Marcell mellett legnevesebbike, Molnár Farkas tervezte. A villa 1933-ban első díjat kapott a Velencei Triennálén, családi ház kategóriában. A magyar építészeti örökség legendás épületét jelenleg - hirdetéstől függően - 200-300 millió forint közötti kínálati áron hirdetik (már évek óta - a szerk.).

Molnár Farkas legendás épülete, a Dálnoki-Kováts villa (Forrás: ingatlan.com)

A fenti példák is azt mutatják, hogy időnként akadnak ismertebb ingatlanok is a piacon. Az ugyanakkor kérdéses, hogy az ingatlanos szakemberek reklámfogása, az adás-vételi procedúrában is jelentős szerepet játszik-e? Bár tény, hogy az ismert emberek lakóhelye vonzza a kíváncsi tekinteteket. "A "híresség" jelentősségét gyakran maga a híresség értékeli túl, sajnos az ingatlanjával együtt. Miután nem Elvis kaliberű személyekről van szó, a vásárlók legfeljebb konstatálják a tulaj kilétét, hol örömmel, hol megvetéssel, ahogy ez lenni szokott hazánkban" - mondta el a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Rutai Gábor, a Duna House elemzési vezetője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A Dálnoki-Kováts villa belülről (Forrás:ingatlan.com)

A legtöbb esetben tehát vélhetően rosszul gondoljuk, hogy egy híresség nevének a hirdetésben történő megemlítése árfelhajtó hatású lehet. "A hírességek eladó ingatlanjai maximum a honlapunkon kapnak több megtekintést, mint más, nem "celeb lakások", viszont a komoly érdeklődőknél a korábbi tulajdonos ismertsége már általában egyáltalán nem nyom a latba. Tehát sem árban, sem értékesítési időben nem térnek el ezek az ingatlanok az eladójuk személye miatt a többi ingatlantól" - mondta el a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem