Nyomás! Figyelmeztetés minden autósnak

Pénzcentrum
2009. szeptember 11. 13:02

Felmérések szerint a keréknyomás helyes megválasztásával jelentős megtakarításokat érhetnek el az autósok. A pontos beállítással javul az autó útfekvése, ami növeli a közlekedés biztonságát, a haladáshoz pedig kevesebb üzemanyag szükséges, ami csökkenti a károsanyag-kibocsátást.

Az autós spórolási tippek kelléktára szinte kimeríthetetlen, valaki a fogyasztásbarát vezetési stílusra, mások a gondos útvonaltervezésre, a legfrissebb felmérés a pontosan megválasztott guminyomás fontosságára esküszik.


Forrás: Which

Az emelkedő fenntartási és üzemanyag költségek ellensúlyozására számos praktika látott napvilágot. Felmérések szerint amennyiben a nyomás 0,5 bar-ral alacsonyabb az ajánlott szintnél, akkor a fogyasztás körülbelül 5 %-kal emelkedik.

Hogy bukott egymilliót a gyanútlan autós? Veled is megtörténhet

A nyomás helyes megválasztása nem kerül semmibe, elég egy hónapban egy alkalommal ellenőrizni, az ezzel elérhető megtakarítás hosszú távon azonban számottevő lehet. Gyakorlatilag minden huszadik tankolás az odafigyelésnek köszönhető megtakarításból jön össze.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha túl alacsony a nyomás, akkor emelkedik a fogyasztás, túlnyomás esetén pedig az autó irányítása válik nehezebben kiszámíthatóvá. Mindezek ellenére becslések szerint minden második autós szinte sohasem ellenőrzi a keréknyomást.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem