21 °C Budapest

Nyomás! Figyelmeztetés minden autósnak

Pénzcentrum
2009. szeptember 11. 13:02

Felmérések szerint a keréknyomás helyes megválasztásával jelentős megtakarításokat érhetnek el az autósok. A pontos beállítással javul az autó útfekvése, ami növeli a közlekedés biztonságát, a haladáshoz pedig kevesebb üzemanyag szükséges, ami csökkenti a károsanyag-kibocsátást.

Az autós spórolási tippek kelléktára szinte kimeríthetetlen, valaki a fogyasztásbarát vezetési stílusra, mások a gondos útvonaltervezésre, a legfrissebb felmérés a pontosan megválasztott guminyomás fontosságára esküszik.


Forrás: Which

Az emelkedő fenntartási és üzemanyag költségek ellensúlyozására számos praktika látott napvilágot. Felmérések szerint amennyiben a nyomás 0,5 bar-ral alacsonyabb az ajánlott szintnél, akkor a fogyasztás körülbelül 5 %-kal emelkedik.

Hogy bukott egymilliót a gyanútlan autós? Veled is megtörténhet

A nyomás helyes megválasztása nem kerül semmibe, elég egy hónapban egy alkalommal ellenőrizni, az ezzel elérhető megtakarítás hosszú távon azonban számottevő lehet. Gyakorlatilag minden huszadik tankolás az odafigyelésnek köszönhető megtakarításból jön össze.

Ha túl alacsony a nyomás, akkor emelkedik a fogyasztás, túlnyomás esetén pedig az autó irányítása válik nehezebben kiszámíthatóvá. Mindezek ellenére becslések szerint minden második autós szinte sohasem ellenőrzi a keréknyomást.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05