12 °C Budapest

A "Szalainék" helyett az ellenőr kapja a pofont

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 08:32

Az utóbbi hónapokban mindennapossá vált a BKV-alkalmazottak fizikai bántalmazása, legutóbb egy munkába igyekvő villamosvezetőt vertek meg. Nincsenek biztonságban a jegyellenőrök és a buszvezetők sem, többször hallottuk már, hogy részeg, felbőszült utasok vágták őket állba. A balhék során szinte mindig szóba kerülnek a botrányos végkielégítési ügyek, így a "Szalainék" helyett az első vonalban dolgozók kapják a pofonokat - írja a Magyar Hírlap.

Ők szenvednek a brutális támadásoktól, mert az indulatos elkövetőknek ők vannak kéznél. Ezekben az esetekben mellékes, hogy a sínváltó, karbantartó, járművezető, jegyárusító vagy éppen ellenőr ugyanúgy elítéli a milliókat zsebre vágó górékat, mint az átlagpolgár, mégis rajtuk csattan az agresszív hőzöngők ostora.

Nem tudni, hogy lesz-e felelősségre vonás a paragrafusokkal gondosan körülbástyázott szerződések, a semmire sem jó tanulmányok nyomán kifizetett hihetetlen pénzek ügyében. A megállókban és a járművökön történt brutális esetek kapcsán érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy az anyagi károkozásokon kívül vajon milyen mértékű erkölcsi kár érte a vállalatot és az egész társadalmat.

Bebizonyosodott, hogy a tűz közelében bármit meg lehet csinálni, a korrupció a gazdasági, üzleti élet szerves részévé vált. Ennek egyik következménye a társadalmi morál leépülése, így a zsebre vágott millióknál lényegesen nagyobb károkozás az emberek hitén esett csorba. A "nem veszek jegyet" és a "nem dobok pénzt a parkoló automatába" hozzáállás jó mentőöv azoknak, akiknek az egyenes út helyett mindig jobb a görbe. Így aztán azért a morális károkozásért is felelni kell a végkielégítőknek, végkielégítetteknek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem