4 °C Budapest

Szlovák rendszám: még nem volt büntetés

Pénzcentrum
2009. szeptember 11. 08:47

Ha lassan is, de halad a külföldi rendszámú autók tulajdonosainak ellenőrzése, igaz, szankcionálás eddig még nem történt. A gyanús rendszámú autók tulajdonosai elleni vizsgálatokat egy közúti rutinellenőrzéssel lehet elindítani -írja a Napi Gazdaság.

A vám- és pénzügyőrség a közúti ellenőrzések során begyűjtött adatokat továbbítja az APEH-nak, az adóhatóság a kapott adatokat az egyes ellenőrzések során használhatja fel. Eddig közel ötszáz alkalommal küldött adatokat a vámhatóság olyan esetekben, amikor az ellenőrzött autó külföldi rendszámmal volt ellátva, miközben a tulajdonosa magyar állampolgár volt - jogerős határozat ugyanakkor még nem született.

A legegyszerűbben úgy lehet külföldi - az esetek többségében szlovák - rendszámra szert tenni, hogy Szlovákiában alapítani kell egy céget, a cég tulajdonában lévő autóra így szlovák rendszám kerül. A másik megoldás az, hogy a magánszemély Szlovákiában jelenti be tartózkodási helyét.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?