Ettől pörög úgy a Lidl és az Aldi: a diszkontok trükkje - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. május 18. 18:30

Úgy tűnik, megállíthatatlanok Magyarországon az úgynevezett saját (vagy szaknyelven kereskedelmi) márkás termékek. Heti összefoglalónkból az is kiderül, hogy milyen esetben engednek el a bankok hitelt vagy, hogy miért nem fizethetsz sok helyen kártyával 100 forintot.

Hát ettől pörög úgy a Lidl és az Aldi: a diszkontok nagy trükkje
Úgy tűnik, megállíthatatlanok Magyarországon az úgynevezett saját (vagy szaknyelven kereskedelmi) márkás termékek. Az üzletláncok nevével fémjelzett árucikkek mellett egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a tortából - a például a diszkontokban - megjelenő, máshol nem kapható, kevésbé reklámozott, olcsóbb "B" márkák. De vajon mik azok a termékek, amikből CSAKAZÉRTSEM vesszük a gazdaságosat?

Sok hitelt elengednek a magyar bankok: igen, akár a tiédet is

Az elmúlt fél év során többször felmerült, hogy a bankok az ügyfeleik hiteltartozásának egy részét, vagy egészét elengedik. A Pénzcentrum.hu összeszedte, hogy milyen esetekben történhet ez meg. A hitel elengedése azonban adóköteles bevételnek minősül, vannak persze kivételek is. Pontosan milyen feltételek mellett valósul meg az elengedés, és mennyit kell adóznom?

Sokat bukhatnak a külföldön dolgozó magyarok, ha erre nem figyelnek
A legfrissebb statisztikák szerint közel 600 ezer magyar dolgozik külföldön. Természetesen számukra is fontos kérdés, hogy hogyan intézik pénzügyeiket. Például hogyan tudják külföldről törleszteni lakáshitelüket, vagy fordítva: hogyan tudják más országban tanuló gyermeküket támogatni. Mivel egy-egy nemzetközi utalás díja több ezer forint is lehet, ezért felmerül a kérdés, hogy nincs-e más lehetőség? A Pénzcentrum.hu mutatja, hogyan tudsz spórolni a devizautalásaidon.

Kész, vége: sorra mondja fel szerződéseit a magyar bank

Több olvasónk jelezte, hogy levelet, vagy telefonos megkeresést kapott a Citibanktól, miszerint a pénzintézet felmondja a bankszámlaszerződéseket. A legtöbben a Top csomag esetén érintettek, amely a korábbi években többször is elnyerte az Év Számlacsomagja díjat Magyarországon. A korábbi ügyfeleknek nincs könnyű dolga, ugyanis a jövőben csak meglepően drága alternatívák közül választhatnak. Úgy tűnik, a pénzintézet a prémium szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt a jövőben.

Az egyik legnagyobb átverés: miért ne fizethetnénk 100 forintot kártyával?
"Sajnáljuk, de ezer forint alatt nem tudunk bankkártyát elfogadni" - számos helyen találkozhatunk a kereskedők részéről ilyen, és ehhez hasonló visszautasítással, hiába van terminál az üzletben. Jogosan tagadják-e meg tőlünk a bankkártya használatát, és ha nem, akkor mit tehetünk?

Pénz tűnhet el a számládról: már csak két heted maradt
Ahogy azt a Pénzcentrum.hu korábban megírta, rohamosan közeleg az a határidő, ameddig el lehet költeni a SZÉP kártyákra még 2012-ben feltöltött juttatásokat. Május 31-ig még a kártyatulajdonosok rendelkezésére áll ez az összeg, utána a munkáltató számlájára kerülnek vissza.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezt jobb, ha tudod: ezért ne dobd ki a sárga csekket
Mivel a lakosság közel 80 százaléka még mindig postai csekkel fizeti számláit, ezért fontos, hogy tisztában legyünk a befizetési bizonylatok megőrzésének határidejével. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy meddig érdemes őrizgetni a bizonylatokat.

Újra megéri hitelből autót venni, de van jobb megoldás is
Padlón vannak a hitelkamatok Magyarországon, ez nem csak a lakáshiteleket érinti, hanem úgy tűnik, hogy autót is érdemes hitelre vagy lízingre vásárolni. Melyiknek milyen előnye, hátrányai, csapdái vannak? Hitelt válasszak, vagy lízinget?

Porschéval jár, mégsem fizeti a közös költséget

Többek között a társasházak és az energiaszolgáltatók nehéz helyzetéről és a korszerűsítési felújítások szükségességéről is szó esett a Portfolio ma délelőtti konferenciáján. Az Ingatlanüzemeltetés és Energiahatékonyság című rendezvényen az egyik legmeglepőbb történet az volt, hogy van, aki bár luxusautóval jár, mégsem fizet közös költséget. Mint kiderült, ez jól jellemzi a hazai állapotokat.

Ezért keresi a lottómilliárdost a TV2 sztárja

Felhergelte Majoros Pétert, ismertebb nevén Majkát a Pénzcentrum.hu lottómilliárdosról szóló cikke. Amellett, hogy a zenész-műsorvezető szerint írásunk nem más, mint a Szerencsejáték Zrt. kampányfogása, az Ötöslottó és egyáltalán a hazai lottójátékok tisztaságával kapcsolatos fejtegetése is inkább érdekes, mint helytálló. Egy biztos, Majka elhatározta, maga megy a nyertes után.

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16