18 °C Budapest

Ettől pörög úgy a Lidl és az Aldi: a diszkontok trükkje - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. május 18. 18:30

Úgy tűnik, megállíthatatlanok Magyarországon az úgynevezett saját (vagy szaknyelven kereskedelmi) márkás termékek. Heti összefoglalónkból az is kiderül, hogy milyen esetben engednek el a bankok hitelt vagy, hogy miért nem fizethetsz sok helyen kártyával 100 forintot.

Hát ettől pörög úgy a Lidl és az Aldi: a diszkontok nagy trükkje
Úgy tűnik, megállíthatatlanok Magyarországon az úgynevezett saját (vagy szaknyelven kereskedelmi) márkás termékek. Az üzletláncok nevével fémjelzett árucikkek mellett egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a tortából - a például a diszkontokban - megjelenő, máshol nem kapható, kevésbé reklámozott, olcsóbb "B" márkák. De vajon mik azok a termékek, amikből CSAKAZÉRTSEM vesszük a gazdaságosat?

Sok hitelt elengednek a magyar bankok: igen, akár a tiédet is

Az elmúlt fél év során többször felmerült, hogy a bankok az ügyfeleik hiteltartozásának egy részét, vagy egészét elengedik. A Pénzcentrum.hu összeszedte, hogy milyen esetekben történhet ez meg. A hitel elengedése azonban adóköteles bevételnek minősül, vannak persze kivételek is. Pontosan milyen feltételek mellett valósul meg az elengedés, és mennyit kell adóznom?

Sokat bukhatnak a külföldön dolgozó magyarok, ha erre nem figyelnek
A legfrissebb statisztikák szerint közel 600 ezer magyar dolgozik külföldön. Természetesen számukra is fontos kérdés, hogy hogyan intézik pénzügyeiket. Például hogyan tudják külföldről törleszteni lakáshitelüket, vagy fordítva: hogyan tudják más országban tanuló gyermeküket támogatni. Mivel egy-egy nemzetközi utalás díja több ezer forint is lehet, ezért felmerül a kérdés, hogy nincs-e más lehetőség? A Pénzcentrum.hu mutatja, hogyan tudsz spórolni a devizautalásaidon.

Kész, vége: sorra mondja fel szerződéseit a magyar bank

Több olvasónk jelezte, hogy levelet, vagy telefonos megkeresést kapott a Citibanktól, miszerint a pénzintézet felmondja a bankszámlaszerződéseket. A legtöbben a Top csomag esetén érintettek, amely a korábbi években többször is elnyerte az Év Számlacsomagja díjat Magyarországon. A korábbi ügyfeleknek nincs könnyű dolga, ugyanis a jövőben csak meglepően drága alternatívák közül választhatnak. Úgy tűnik, a pénzintézet a prémium szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt a jövőben.

Az egyik legnagyobb átverés: miért ne fizethetnénk 100 forintot kártyával?
"Sajnáljuk, de ezer forint alatt nem tudunk bankkártyát elfogadni" - számos helyen találkozhatunk a kereskedők részéről ilyen, és ehhez hasonló visszautasítással, hiába van terminál az üzletben. Jogosan tagadják-e meg tőlünk a bankkártya használatát, és ha nem, akkor mit tehetünk?

Pénz tűnhet el a számládról: már csak két heted maradt
Ahogy azt a Pénzcentrum.hu korábban megírta, rohamosan közeleg az a határidő, ameddig el lehet költeni a SZÉP kártyákra még 2012-ben feltöltött juttatásokat. Május 31-ig még a kártyatulajdonosok rendelkezésére áll ez az összeg, utána a munkáltató számlájára kerülnek vissza.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezt jobb, ha tudod: ezért ne dobd ki a sárga csekket
Mivel a lakosság közel 80 százaléka még mindig postai csekkel fizeti számláit, ezért fontos, hogy tisztában legyünk a befizetési bizonylatok megőrzésének határidejével. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy meddig érdemes őrizgetni a bizonylatokat.

Újra megéri hitelből autót venni, de van jobb megoldás is
Padlón vannak a hitelkamatok Magyarországon, ez nem csak a lakáshiteleket érinti, hanem úgy tűnik, hogy autót is érdemes hitelre vagy lízingre vásárolni. Melyiknek milyen előnye, hátrányai, csapdái vannak? Hitelt válasszak, vagy lízinget?

Porschéval jár, mégsem fizeti a közös költséget

Többek között a társasházak és az energiaszolgáltatók nehéz helyzetéről és a korszerűsítési felújítások szükségességéről is szó esett a Portfolio ma délelőtti konferenciáján. Az Ingatlanüzemeltetés és Energiahatékonyság című rendezvényen az egyik legmeglepőbb történet az volt, hogy van, aki bár luxusautóval jár, mégsem fizet közös költséget. Mint kiderült, ez jól jellemzi a hazai állapotokat.

Ezért keresi a lottómilliárdost a TV2 sztárja

Felhergelte Majoros Pétert, ismertebb nevén Majkát a Pénzcentrum.hu lottómilliárdosról szóló cikke. Amellett, hogy a zenész-műsorvezető szerint írásunk nem más, mint a Szerencsejáték Zrt. kampányfogása, az Ötöslottó és egyáltalán a hazai lottójátékok tisztaságával kapcsolatos fejtegetése is inkább érdekes, mint helytálló. Egy biztos, Majka elhatározta, maga megy a nyertes után.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem