Ettől pörög úgy a Lidl és az Aldi: a diszkontok trükkje - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. május 18. 18:30

Úgy tűnik, megállíthatatlanok Magyarországon az úgynevezett saját (vagy szaknyelven kereskedelmi) márkás termékek. Heti összefoglalónkból az is kiderül, hogy milyen esetben engednek el a bankok hitelt vagy, hogy miért nem fizethetsz sok helyen kártyával 100 forintot.

Hát ettől pörög úgy a Lidl és az Aldi: a diszkontok nagy trükkje
Úgy tűnik, megállíthatatlanok Magyarországon az úgynevezett saját (vagy szaknyelven kereskedelmi) márkás termékek. Az üzletláncok nevével fémjelzett árucikkek mellett egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a tortából - a például a diszkontokban - megjelenő, máshol nem kapható, kevésbé reklámozott, olcsóbb "B" márkák. De vajon mik azok a termékek, amikből CSAKAZÉRTSEM vesszük a gazdaságosat?

Sok hitelt elengednek a magyar bankok: igen, akár a tiédet is

Az elmúlt fél év során többször felmerült, hogy a bankok az ügyfeleik hiteltartozásának egy részét, vagy egészét elengedik. A Pénzcentrum.hu összeszedte, hogy milyen esetekben történhet ez meg. A hitel elengedése azonban adóköteles bevételnek minősül, vannak persze kivételek is. Pontosan milyen feltételek mellett valósul meg az elengedés, és mennyit kell adóznom?

Sokat bukhatnak a külföldön dolgozó magyarok, ha erre nem figyelnek
A legfrissebb statisztikák szerint közel 600 ezer magyar dolgozik külföldön. Természetesen számukra is fontos kérdés, hogy hogyan intézik pénzügyeiket. Például hogyan tudják külföldről törleszteni lakáshitelüket, vagy fordítva: hogyan tudják más országban tanuló gyermeküket támogatni. Mivel egy-egy nemzetközi utalás díja több ezer forint is lehet, ezért felmerül a kérdés, hogy nincs-e más lehetőség? A Pénzcentrum.hu mutatja, hogyan tudsz spórolni a devizautalásaidon.

Kész, vége: sorra mondja fel szerződéseit a magyar bank

Több olvasónk jelezte, hogy levelet, vagy telefonos megkeresést kapott a Citibanktól, miszerint a pénzintézet felmondja a bankszámlaszerződéseket. A legtöbben a Top csomag esetén érintettek, amely a korábbi években többször is elnyerte az Év Számlacsomagja díjat Magyarországon. A korábbi ügyfeleknek nincs könnyű dolga, ugyanis a jövőben csak meglepően drága alternatívák közül választhatnak. Úgy tűnik, a pénzintézet a prémium szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt a jövőben.

Az egyik legnagyobb átverés: miért ne fizethetnénk 100 forintot kártyával?
"Sajnáljuk, de ezer forint alatt nem tudunk bankkártyát elfogadni" - számos helyen találkozhatunk a kereskedők részéről ilyen, és ehhez hasonló visszautasítással, hiába van terminál az üzletben. Jogosan tagadják-e meg tőlünk a bankkártya használatát, és ha nem, akkor mit tehetünk?

Pénz tűnhet el a számládról: már csak két heted maradt
Ahogy azt a Pénzcentrum.hu korábban megírta, rohamosan közeleg az a határidő, ameddig el lehet költeni a SZÉP kártyákra még 2012-ben feltöltött juttatásokat. Május 31-ig még a kártyatulajdonosok rendelkezésére áll ez az összeg, utána a munkáltató számlájára kerülnek vissza.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezt jobb, ha tudod: ezért ne dobd ki a sárga csekket
Mivel a lakosság közel 80 százaléka még mindig postai csekkel fizeti számláit, ezért fontos, hogy tisztában legyünk a befizetési bizonylatok megőrzésének határidejével. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy meddig érdemes őrizgetni a bizonylatokat.

Újra megéri hitelből autót venni, de van jobb megoldás is
Padlón vannak a hitelkamatok Magyarországon, ez nem csak a lakáshiteleket érinti, hanem úgy tűnik, hogy autót is érdemes hitelre vagy lízingre vásárolni. Melyiknek milyen előnye, hátrányai, csapdái vannak? Hitelt válasszak, vagy lízinget?

Porschéval jár, mégsem fizeti a közös költséget

Többek között a társasházak és az energiaszolgáltatók nehéz helyzetéről és a korszerűsítési felújítások szükségességéről is szó esett a Portfolio ma délelőtti konferenciáján. Az Ingatlanüzemeltetés és Energiahatékonyság című rendezvényen az egyik legmeglepőbb történet az volt, hogy van, aki bár luxusautóval jár, mégsem fizet közös költséget. Mint kiderült, ez jól jellemzi a hazai állapotokat.

Ezért keresi a lottómilliárdost a TV2 sztárja

Felhergelte Majoros Pétert, ismertebb nevén Majkát a Pénzcentrum.hu lottómilliárdosról szóló cikke. Amellett, hogy a zenész-műsorvezető szerint írásunk nem más, mint a Szerencsejáték Zrt. kampányfogása, az Ötöslottó és egyáltalán a hazai lottójátékok tisztaságával kapcsolatos fejtegetése is inkább érdekes, mint helytálló. Egy biztos, Majka elhatározta, maga megy a nyertes után.

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?