7 °C Budapest

Pénz tűnhet el a számládról: már csak két heted maradt

Pénzcentrum
2014. május 13. 12:03

Ahogy azt a Pénzcentrum.hu korábban megírta, rohamosan közeleg az a határidő, ameddig el lehet költeni a SZÉP kártyákra még 2012-ben feltöltött juttatásokat. Május 31-ig még a kártyatulajdonosok rendelkezésére áll ez az összeg, utána a munkáltató számlájára kerülnek vissza.

Ugyan a statisztikák szerint a húsvét, a tavaszi szünet és a négynapos hétvége alkalmával a pihenni vágyók sokat használták kártyáikat, de még így is 2,7 milliárd forint lejáró összeg vár elköltésre a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint. A május 31-i határidő csak azon feltöltött összegekre vonatkozik, amiket a munkaadók 2012-ben töltöttek a SZÉP kártyákra, a későbbi juttatások nem fognak elveszni e hónap végén. Ha valaki nem biztos benne, hogy egyenlegét lemerítette, érdemes a kártyáját kibocsátó bank (az OTP, az MKB, vagy a K&H) honlapján, vagy ügyfélszolgálatukon informálódni.

Hogyan merítsük le SZÉP kártyánkat?

A kártyánknál különböző alszámlák lehetnek: szálláshely, vendéglátás és szabadidős. A szálláshely alszámlából foglalhatunk szállást, költhetjük utazásszervezési szolgáltatásra, gyógyfürdő- illetve strandbelépőre, ezeken kívül már utazásunk helyszínén a szállodában befizethetjük magunkat például egy masszázsra. A vendéglátás utalványrészből szintén strandolhatunk és gondoskodhatunk egy ebédről vagy vacsoráról.

A szabadidős alszámlára töltött pénzből pedig többek között fesztiválbérletre, egészségügyi és wellness szolgáltatásokra, fürdőbelépőre, sportrendezvények nevezési díjára, sporteszközök kölcsönzésére, vagy élményparkok belépőire is költhetünk. Ha fesztiválbelépőt vennénk, érdemes megnézni, hova meddig lehet kedvezményes bérleteket váltani. A nagyfesztiválok közül a legközelebbi ilyen dátum a soproni VOLT-ra vonatkozik, erre a rendezvényre június 16-ig tudunk olcsóbb belépőt vásárolni, akár a kártyánkon maradt pénzen is. Természetesen sok fesztivál elfogadja a SZÉP kártyát, a további határidőkről ide kattintva tájékozódhatsz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A felhasználást könnyítheti, hogy szálláshely-szolgáltatásért és fürdő belépőért mindhárom alszámláról lehet fizetni. Ha későbbre foglalnánk, a kibocsátók honlapján keresztül előleget is fizethetünk, azaz akár már most befoglalható és leelőlegezhető akár egy augusztusi nyaralás. Ehhez hasonló lehetőség a névre szóló ajándékutalvány vásárlása, így a szolgáltatást később is igénybe lehet venni. Számos lehetőség közül választhatunk tehát, hogy május 31-ig lemerítsük a keretünket. Miután kiválasztottuk az adott programot, úti célt, szállást, minden esetben tájékozódjunk, elfogadják-e a helyszínen a SZÉP kártyánkat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem