A felvásárlás a Netflix számára is történelmi jelentőségű lenne, mivel korábban soha nem hajtott végre ilyen nagyságrendű akvizíciót.
A reggeli ma már jóval több, mint egy gyors kávé vagy egy pirítós a rohanás közepette. Egyre többen keresik a tartalmas, kiadós reggeliket, vagy épp a hétvégi lazulós brunchokat, ahol egy jó tojásétel, frissen sült péksütemény, vagy akár egy pohár pezsgő mellett indul a nap. A brunch nemcsak étkezés, hanem élmény, közösségi program, sőt: életérzés is. A Dining Guide legújabb toplistája most azt a tíz hazai helyet gyűjtötte össze, ahol a reggeli műfaja igazi gasztronómiai szintre emelkedett. Ha szeretsz hosszasan reggelizni, újdonságokat kóstolni, vagy csak beülnél egy stílusos helyre a nap első óráiban, ez a lista neked szól!
Buborék, Csopak
A Buborék Csopak egy pékség, szálláshely és kerékpár-szerviz izgalmas fúziója. Így, a minimalista, Balaton-illatú egységben szinte bármit megtalálhatunk, amire egy északi-parti kiruccanás során szükségünk lehet - a mennyei ízektől a bringaboltos pillanatokig. A tartalmas brunchok mellett akár egy kellemes szendvicsre vagy egy spontán croissant-ra is beugorhatunk.
Morzsa, Pécs
Pécs egyik legizgalmasabb vendéglátóhelye egy műfaji crossover: újhullámos pékség skandináv behatással, specialty kávézó és reggeliző, kiegészülve egy progresszív bisztróval és borbárral. A konyha élén a Dining Guide 2018-as Év Innovatív Séfje díjasát, Kurucz Attilát találjuk, akinek stílusát és gondolkodásmódját tökéletesen kifejezi a Morzsa világa. Szűk étlap, kimunkált, formabontó bisztróételek emelik ki az átlagos vidéki kávézók-bisztrók sorából, az étlapon a szezont folyamatosan lekövető ételekkel, és kóstolómenü-ajánlattal. A valamikori fővárosi Innio borbárt is jegyző Benkő Zoltán tulajdonos skandináv irányultságú ízlését és kézjegyét jelzi a natúrborokból válogató borlap.
Piac 42, Esztergom
A Michelin-csillagos 42 Restaurant csapata egy újabb izgalmas helyszínnel bővíti Esztergom gasztronómiai palettáját: ez a Piac42, a Simor János utcai piacon. Az étterem egyszerű, tisztességes, szerethető konyhát képvisel, ahol a vendéglői és bisztró klasszikusok mellett főzelékek és retro jellegű ételek is helyet kaptak a menün. Az étlapon állandó fogások mellett hetente megújuló ebédmenü és táblás ajánlatok szerepelnek, így minden látogatás új élményt tartogathat. A Szűcs Ádám séf által vezetett konyha célja, hogy megmutassa, milyen az, amikor a hagyományos ízek friss lendülettel és vendégszeretettel találkoznak. Az ételeket egy változatos borlap és izgalmas koktéllap teszi teljessé, így a Piac42 ideális hely egy kiadós reggelihez, ebédhez vagy egy laza esti találkozáshoz is.
Kollázs – Brasserie & Bar
A Four Seasons Hotel Gresham Palace impozáns épületében, a szálloda egyik meghatározó étterme a laza, de elegáns hangulatot árasztó Kollázs - Brasserie & Bar. A Kollázs francia brasserie stílust visz, de ételválasztéka és alapanyag-használata a nemzetközi vendégek örömére magyar ételekkel is kiegészül. A Kollázs az elmúlt években nagy változáson ment keresztül és idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ételkínálata letisztult, jól igazodik a brasserie stílushoz, és a Dining Guide véleménye szerint mostanra érte el eddigi történetének legjobb, legerősebb formáját.
Salt Bakery
A SALT Bakery - a SALT étterem filozófiáját követve - a budai dombok közé is fenntartható szemléletet, hazai klasszikus recepteket, hagyományos alapanyagokat, ugyanakkor innovatív megoldásokat csempész. Az újhullámos pékségben mesés kovászolt kenyereket, a város egyik legfinomabb kakaós csigáját, és bámulatos bullarokat szerezhetünk be.
Déryné
Vibráló atmoszféra, kozmopolita hangulat, magával ragadó enteriőr, a fővárosi vendéglátós szcénában kiemelkedően professzionális, mégis közvetlen szerviz – a legegyszerűbben talán így lehetne összefoglalni a Déryné lényegét. Az étteremtől elválaszthatatlan a tulajdonos, Kovács Kristóf személye, aki elkötelezett szenvedéllyel irányít. Legendás brunch- és reggeli kínálata egyedülállóvá teszi saját műfajában, de legalább ilyen ismertek és népszerűek pop-up vacsoráik, amelyekhez a világot csapatukkal közösen bejárva szerzik az inspirációkat. Élőzene, nyüzsgés, eklektikus étlap - hiszen egy lépéssel mindig mások előtt járnak, vendégeik pedig örömmel követik őket az izgalmas gasztronómiai utazásokon.
TATI Farm to Table
A VII. kerületi Dohány utcában, a belváros szívében található a város egyik legelkötelezettebb farm-to-table étterme, a TATI. Az alapítók között szerepel Poisson-Angeli Barbara, aki korábban a Twentysix létrehozásában is közreműködött. A fine bistro stílusban asztalra kerülő ételek szezonális alapanyagokból készülnek, és Magyarország gazdag gasztronómiai hagyományait vonultatják fel. A konyhát Soóky Gábor séf vezeti, aki a természet tiszteletét, valamint az emberi egészséget és hagyományt ötvözi a legmodernebb fine dining irányokkal. A magyar konyha kedvelt fogásai közül többek között megkóstolhatjuk a paradicsomos káposztát, a csirkepaprikást, a mangalicatarjából készült „cigánypecsenyét”, valamint az aranygaluskát is.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
Villa Bagatelle
A Villa Bagatelle már több mint egy évtizede a budai Hegyvidék egyik megkerülhetetlen kedvence. A villa épülete és enteriőrje egyszerre sikkes és otthonos, népszerű találkozóhely és rendezvényhelyszín egyaránt. A kínálatban egész nap elérhető pazar reggelik, hagyományos pörkölésű bécsi Daniel Moser kávék, valamint saját specialty kávémárkájuk is megtalálható - nem beszélve a város egyik legjobbjának tartott Club Sandwichéről. Az épületben helyet kapó Brót Pékségben pedig mindig találunk friss kenyereket és péksüteményeket. A szezonalitást követő bisztróétlap komfortos, mégis igényes fogásokat kínál - legyen szó pezsgős villásreggeliről, üzleti ebédről vagy délutáni kávézásról és süteményezésről.
Gerlóczy Kávéház
A Gerlóczy Kávéházhoz közeledve úgy érezhetjük, mintha Párizsban járnánk: hiszen a belváros egyik eldugott utcájában található kávézó és étterem hangulatos terasza igazi találkozóhely. A változatos, közepesen hosszú étlap kínálata jól illeszkedik a hely szelleméhez. A konyha élén nemrégiben változás történt Molnár Gyula executive séf személyében. Az étlap a kortárs gasztronómiai felfogás irányelveinek megfelelően lett összeállítva, a kínálatban kitűnő egyensúllyal szerepelnek a kis csavarokkal, de még érthető módon átdolgozott, tradicionális fogások. A Gerlóczy Kávéház és Étterem a tavalyi év végén süteménykínálat tekintetében is erősített, amelyek a friss francia vonalat képviselik.
SOLID
Ha exkluzív élményekkel, nem mindennapi ízekkel és kilátással indítanánk a napot, akkor a SOLID sky bar étterem mellett érdemes letennünk a voksunkat. A SALT étterem kistestvéreként működő egység elegáns, mégis hátradőlős bruncholással lopta be magát a vendégek szívébe. Kísérjük pezsgővel vagy sem, a reggeli fogások egy könnyed falatozásra vagy egy kiadós brunch-ra is lehetőséget nyújtanak, amelyekből szintén kikacsintanak a séf családi emlékei és a természetközeli gondolkodásmód - például vegán, savanyított, fermentált ételekkel -, ahogy ezt a SALT szellemisége kapcsán is felfedezhetjük.
Két Szerecsen
A Két Szerecsen a Nagymező utca környéki színházi negyed egyik legismertebb étterme, ahol egyaránt jól érzik magukat a törzsvendégek, a turisták és művészvilág szereplői. A nyüzsgő étterem és kávéház népszerűsége töretlen: reggelitől vacsoráig gyakori a teltház. A bisztró szíve és motorja Rapkai Renáta üzletvezető, akinek elhivatottsága áthatja a mindennapi működést. A Két Szerecsen konyhai filozófiáját mindig is a közérthetőség jellemezte - a kínálatban megtaláljuk a klasszikus csirkepörköltet vagy a rántott csirkecombot, ugyanakkor a világkonyhák ételei is helyet kaptak, például halas és húsos tapasok, vagy épp a thai zöld curry formájában. Az állandó étlap és a tapas válogatás mellett a napi menü és a heti ajánlat is a szezonalitáshoz igazodik.
VAJ Sas Pékség – Bakery & Café
Csodás péktermékekkel várják törzsvendégeiket és az új betérőket a VAJ Sasban, a VAJ-formációk József Attila utcai egységében. Frissen készült, adalékanyagmentes, kézműves kenyereik és péksüteményeik mellett szezonális desszertekkel, házi dzsúszokkal, kombuchával, valamint izgalmas specialty kávékínálattal is feldobják a mindennapjainkat.
Itt a Pénzcentrum 2025-ös Boldogságtesztje: töltsd ki, hogy kiderüljön, mennyire boldog nép a magyar
Egy új kutatás keretében ismét arra keressük a választ, hogy milyen tényezők határozzák meg leginkább a hazai lakosság jóllétét és mindennapi elégedettségét.
-
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Megindult az MBH Bank részvények igénylése (x)
A lakossági befektetőket egyszerű folyamat és árkedvezmény is várja a bank részvényigénylésében.
-
Megéri-e a KKV-nak napelembe fektetnie? (x)
Energiaválság és kiszámíthatatlan költségek
-
Szigetüzem egyszerűen: megbízható Pramac megoldások (x)
A stabil energiaellátás ma már nem luxus, hanem alapfeltétel – legyen szó otthonról, vállalkozásról vagy mezőgazdasági telepről.








