A hidegpárna miatt napokig marad a szürkeség, a karácsony pedig az átlagosnál melegebb lehet.
A balatoni vendéglátást sokáig érte az a vád, hogy drága, de cserébe középszerű. A szezonban feltorlódó tömeg, a strandbüfék sablonos kínálata és az árak gyorsuló emelkedése miatt sokan csalódnak. Ugyanakkor évről évre nő azoknak a helyeknek a száma, ahol a minőség, a kreativitás és a helyi alapanyagok kerülnek fókuszba. A Magyar Konyha idei balatoni gasztrokalauza most is ezeket a karakteres, emlékezetes vendéglátóhelyeket gyűjtötte egy csokorba.
A Balatont gyakran éri a kritika, miszerint a part menti vendéglátás egyszerre túlárazott és minőségében elmarad a várttól. A strandbüfék és szezonális éttermek kínálata sokszor egyhangú, a nyári tömeg és az egekbe szökő árak pedig nem mindig kedveznek a gasztronómiai élményeknek. Mégis, az elmúlt években egyre több olyan hely nyílt vagy újult meg a tó körül, amelynek konyhája bármelyik nagyvárosban is megállná a helyét.
A Magyar Konyha szerkesztősége idén is elkészítette a „Balaton 2025 – Gasztrokalauz” című kiadványát, mely térségi bontásban mutatja be a szerkesztőség kedvenceit, a legjobb strandbüféktől kezdve a kézműves fagylaltozókon át a BBQ-helyekig.
A toplistás helyek között idén is szerepelnek olyan éttermek, amelyek nem csupán a nyári vendéglátás kötelező köreit hozzák, hanem kreatív, minőségi és szezonalitásra építő konyhát visznek a Balaton partjára — gyakran fine dining színvonalon.
TOP10 legjobb étterem a Balaton körül 2025-ben
Gusto13
(Veszprém)
Kedvesem
(Balatonlelle)
Kiskert
(Siófok)
Lelkem kisvendéglő
(Dörgicse)
Lokal at the lake
(Fonyód)
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
Petrányi terasz
(Csopak)
Port Étterem
(Balatonmáriafürdő)
Pura Vida
(Szigliget)
Szomszéd kertje
(Balatonfüred)
Szőlősi kocsma
(Balatonszőlős)
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








