Ezt az édességet ropogtatták régen a magyarok: 200 éves recept írja le a készítését
Simai Kristóf piarista szerzetes 200 éves recepteket tartalmazó szakácskönyve betekintést nyújt a 18-19. századi magyar konyha hétköznapi és ünnepi fogásaiba.
Simai Kristóf piarista szerzetes 200 éves recepteket tartalmazó szakácskönyve betekintést nyújt a 18-19. századi magyar konyha hétköznapi és ünnepi fogásaiba.
Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.
Az Audi - Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban idén kiemelt figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyek tesztelésére.
Mindegy, merre indulunk az országban, díjnyertes vendéglátóhelyekben biztosan nem lesz hiány.
A Pénzcentrum utánajárt, mennyibe kerül a menü az ország legnívósabb éttermeiben.
Hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét.
A magyar határtól délre, Szerbia északi részén található a Vajdaság (Vojvodina) nevű, jelentős magyar lakossággal büszkélkedő tartomány, nagyszerű fúziós konyhával.
A Pénzcentrum megtudta, idén is lesz kedvezményes, 1500 forintos egytálétel, a forralt bort pedig egységes fix áron, 1200 Ft-ért vásárolhatják meg a látogatók.
Óriási sikert aratott egy komáromi kézműves csokoládéműhel ya nemzetközi Great Taste Awards-versenyen.
Az Év Vidéki Étterme díjat a tatai Platán Gourmet érdemelte ki, de az Őrségben, a Balaton parton, Turán, Encsen, Somlóvásárhelyen is vár minket TOP10-es listán szereplő étterem.
A farsangi gasztronómiáról se feledkezzünk meg, ugyanis ebben az időszakban igazán aktuálisak az alkohollal készült, zsíros húsok és az édességek.
Rengeteg nehézséggel kell szembenéznie a magyar vendéglátóiparnak, hiszen a turisták elmaradása mellett hatalmas a munkaerőhiány a szektorban.
A szomszédos szlovák konyhát jellemzően a bryndzás galuskáról ismerjük, de a töltött görhöny még annál is jobb.
A budapesti vendéglátásnak, az üzleti típusú forgalom és turizmus hiányában, körülbelül a 90 százaléka megszűnt.