6 °C Budapest

6 tökéletesen felesleges konyhai eszköz: ez a pénzkidobás magasiskolája

2021. február 5. 16:50

Tedd a szívedre a kezed: nálad otthon hány feleslegesen vásárolt, gagyi totál haszontalan konyhai eszköz lapul alsó fiókokban, és hátsó szekrényekben? Ugye hogy hiba volt megvenni őket? Gondolj bele, milyen jó lenne, most egyben fogni azt a pénzt, amit kiadtál értük! Most összeszedtük a legújabb legfeleslegesebb konyhai eszközöket, hogy ne kövesd el újra azt a hibát, hogy megvásárolod őket.

Nem csak hazánkban, de az egész világon óriási problémát jelent az élelmiszerpazarlás. Mi, magyarok évente átlagosan 65 kg élelmiszerhulladékot termelünk a háztartásokban fejenként. Ha ezt kiküszöbölnénk, egy család több százezer forintot is meg tudna spórolni.

De nem csak élelmiszert pazarolunk, rengeteg felesleges konyhai eszközt is felhalmozunk, melyeket valójában 1-2 használat után elfelejtünk, és a fiókok legsötétebb bugyraiba száműzzük őket. jobb esetben filléres eszközökről van csupán szó (mondjuk tíz 500 forintos gagyi hámozó ára már kézzel fogható összeg), rosszabb esetben azonban súlyos tízezreket adunk ki egy hasznosnak gondolt, de valójában totál felesleges gépért.

Virágkorát éli az internetes vásárlás, a magyarok a járvány évében 41 százalékkal többet vásároltak interneten keresztül, webshopokból, mint az azt megelőző években. Ez járvány idején kifejezetten hasznos és felelősségteljes magatartás, ugyanakkor komoly veszélyeket is rejt magában. Egyrészt virtuális pénzünket sokkal könnyebben engedjük ki a kezünkből, mint a valódit, másrészt pedig sokkal nagyobb eséllyel vásárolgatunk unaloműzésként, mintsem valós szükségleteink mentén. Sőt, a korlátozások miatti 8 utáni kijárási tilalom elrendelése óta ez hatványozottan fenyeget minket. Elég csak egyszer óvatlanul rákattintani egy érdekesnek tűnő hirdetése, onnantól kezdve biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan azt a hirdetés fogjuk látni, amíg csak meg nem vesszük a terméket.

Ezekben a hetekben, hónapokban tehát sokkal fontosabb a tudatos átgondolt döntés, mint valaha, hogy tényleg csak az kerüljön be a kosarunkba, amire valóban szükségünk van. mutatunk most pár olyan elsőre izgalmasnak tűnő kacatot, amelyek jól példázzák a felvázolt problémát.

Almaszeletelő, ami csak az almát nem szeleteli

Ha van egy jó késed a konyhádban, akkor mindened van. Azaz almát is tudsz szeletelni vele, nincs szükséged külön eszközre. Arról nem is beszélve, hogy a képen mosolygó hölgy ugyan mindenféle megerőltetés nélkül használja, de tudnod kell róla, hogy komoly erőkifejtésre van szükség ahhoz, hogy működésbe hozd.

Gőzölő edények: csak a mosogatnivaló lesz több

Ha hiszed ha nem, a mikród ugyanolyan tökéletesen el tudja látni azt a feladatot, amit egy 34 ezres gőzölő, vedd csak elő a használati utasítását. Ráadásul sokkal kevesebbet kell mosogatni utána, hiszen abban a tálban szervírozhatod, amelyikben elkészítetted.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Műanyag dobozok: mindig páratlanul

Nincs ma Magyarországon olya konyha, amelynek legalább egy teljes polcát vagy fiókját ne az olcsó, és totál felesleges műanyag tárolók foglalnák el. Ők azok, akiket örökre száműztek, nem csak mert foltosak maradtak, de a tetejük sincs meg. Szabadulj meg tőlük, és soha ne vegyél többet ilyeneket! Helyette tárold az ételt porcelán vagy üvegedényekben, légmentesen záródó, újra felhasználható zacskókban.

Tojás szétválasztó

És műanyagból, pláne fémből készült tojásszétválasztóra sincs szükséged! Tanuld meg a technikáját!

Óriási késtárolók

Elsőre ugyan praktikusnak tűnik, de valójában nincs szükséged 25 féle késre a konyhádban helyette vegyél inkább kettő nagyon jó minőségűt, melyekre ha vigyázol, egy életen keresztül szolgálnak majd.

Grillserpenyő

Ha csíkos és félig égett húsokat és zöldségeket szeretsz enni, akkor ez a te eszközöd! Ha azonban jobban szereted az átsült, kívül egyforma színű és állagú, belül omlós steaket, akkor a hagyományos serpenyő a tökéletes választás számodra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm