Idén eddig tart a nyári szünet: elindult a visszaszámlálás

Pénzcentrum
2014. június 14. 13:00

Idén június 13-a, péntek volt az utolsó tanítási nap. A fiatalok hazavitték a bizonyítványokat, és kezdetét vette a nyári szünet. Sokan ilyenkor táborozni indulnak, vagy diákmunkát vállalnak, hogy zsebpénzüket kiegészítsék. Ugyanakkor elindult a visszaszámlálás is, elkezdtek fogyni a nyári szünet értékes napjai.

Bár még csak most kezdődött a nyári szünet, nem árt ha tudjuk, meddig tartanak az édes semmittevés napjai. A 2014/2015. tanévben a tanítási év első tanítási napja szeptember 1. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2015. június 15. (hétfő). Azaz addig 80 nap van hátra.

A tanítási napok száma összesen 181 nap. A középiskolában és szakiskolában a tanítási napok száma 180 nap. Az őszi szünet október 27-től október 31-ig tart majd, a téli szünet várhatóan december 22-től december 31-ig lesz. A tavaszi szünet április 2-től április 7-ig tart majd.

A nyári szünet kiváló alkalom arra, hogy a gyerekek új barátokra tegyenek szert, közösségbe menjenek, sportoljanak. A szülőknek néha úgyis komoly fejtörést okoz, milyen elfoglaltságot találjanak a fiataloknak a nyári szünetre, így kézenfekvő megoldás táborozni küldeni a gyerekeket. A Pénzcentrum.hu ezért összegyűjtötte, mennyiért és hol lehet a gyerekeknek táborozni. És hasznos tippekkel is szolgál, hogyan lehet jól választani a tömérdek ajánlat közül. Például ellenőriznünk kell egy felnőtt felügyelők gyerekekre jutó számát, vagy az ételellátás mennyiségét és minőségét. További tippeket ide kattintva olvashatsz.

Az idősebb korosztály pedig zsebpénzkiegészítés gyanánt gyakran vállal diákmunkát ebben az időszakban. A fiataloknak tanácsos diákszövetkezeteken keresztül munkát vállalni. Így nagyfokú anyagi, jogi és munkabiztonságban lesznek, és a bérüket a foglalkoztató fizetőképességétől függetlenül is megkapják - mondta el lapunknak a Fürge Diák. Ráadásul az iskolaszövetkezeti tagság révén szerzett munka esetében nincs biztosítási jogviszony. Ez azt jelenti, hogy a megkeresett pénz után semmilyen járulékot nem kell fizetni, csupán a 16 százalékos jövedelemadót. További fontos tudnivalókért kattints ide!

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?