11 °C Budapest

Ez komoly? Rúdtánc tábor várja a gyerekedet idén nyáron?

Pénzcentrum
2014. június 13. 05:32

Ugyan a gyerekek nem is lehetnének boldogabbak, hogy végre vége a sulinak, a szülőknek néha komoly fejtörést okoz, milyen elfoglaltságot találjanak a fiataloknak. A Pénzcentrum.hu ezért összegyűjtötte, mennyiért és hova lehet elküldeni a gyerekeket táborozni. Amellett, hogy az ellátás megoldott, számos előnye van, ha a kicsik kortársaik között töltik a szünidő egy részét, aktív kikapcsolódással.

Indul a nyári szünet, és sok szülő csak komoly szervezőmunka árán tudja elérni, hogy a gyerekek felügyelete megoldott legyen. Emellett már apró igénynek tűnik, hogy ha már esetleg fizetni kell az elhelyezésért, a lehető legjobb ellátásban, programokban, élményekben részesüljön a csemete. Ha a nagyszülők nem érnek rá, és más családi-baráti segítség nem akad, érdemes körülnézni a táborajánlatok között. De ettől függetlenül is jó táborba küldeni a gyerekeket: új barátokra tesznek szert, önállósodnak, tanulhatnak és sportolhatnak egyszerre. Ott alvós, vagy napközi-lehetőségek közül, illetve számos tematikából válogathatunk.

Például vannak színművészeti, drámatáborok, fotózással, képzőművészettel foglalkozók, vagy éppen sporttáborok. Koncentrálhatunk készségfejlesztésre, alkotásra vagy aktív pihenésre. Számos honlap gyűjtögeti az ajánlatokat kategóriák szerint (például a taborfigyelo.hu vagy a gyerek-program.hu), itt is kereshetünk, vagy a környékbeli sportegyesületekben, művészszakkörök helyszínén is utánakérdezhetünk. A keresés során tartsuk szem előtt, hogy a júniusi időszakra már nehezebb szabad helyeket találni, de július-augusztusra még számos lehetőségünk van. Emellett ha kinézünk egy tábort, nem kell feltétlenül feladnunk, ha betelt az adott időpont, sok esetben több turnusban viszik a fiatalokat.

Számoljunk utána!

Sok háztartásban nem mindegy, mennyit költenek táborozásra. Az egyik táborokat listázó honlap tanúsága szerint 15 ezer forinttól 80 ezerig mozognak az árak, természetesen annál olcsóbb egy heti program, minél kevesebb anyagköltséggel jár az adott hét, plusz a szállásköltség híján a napközis nyaralások is kevesebbe kerülnek. Ha kiszámoljuk, egy 30 ezer forintba kerülő, 6 napos tábor esetén 5000 forint jut egy napra egy gyerekre. Ez fedezi átlagban az ételt-italt, az utazást, a kísérők ellátását, a szállást. Ez reális árnak tűnik, de egy 15 ezer forintos táborárnál, 5 nappal számolva napi 3 ezer forintból kell kijönni, ott már érdemes utánakérdezni például annak, mit esznek a fiatalok. Az sem utolsó szempont, hogy a feltüntetett áron túl milyen plusz költség vár még ránk, múzeumi, vagy fürdőbelépők megdobhatják a részvételi díjat annak ellenére, hogy első ránézésre igen olcsónak tűnt a tábor.

Egy nyelvi tábor átlagosan 20 és 60 ezer forint között van, ez utóbbiak esetében általában már sportprogramokkal egészítik ki a tanórákat. A sporttáborok egyébként is drágábbak, mint a többi: a napközisek 20 ezer forintról indulnak, általában hat-hét körül kell a gyerekekért menni. Az ott alvós táborok 50-60 ezer forint körül mozognak, de például egy szörftábor 90 ezer forint, a vitorlástábor szintén, de egy átlagos sportokat kínáló, vegyes sporttábor a Balatonon is 70 ezer forint. A lovas táborok is igen drágák, 40-90 ezer forint körüli árakat tapasztalhatunk. Külföldre is küldhetjük gyerekeinket, a nyelvtanfolyamokat választják a legtöbben, persze csak aki meg tudja fizetni. Egy kéthetes angliai utazás, teljes ellátással, belépőkkel, de repülőjegy nélkül például majdnem 300 ezer forint. Ugyanígy lehet taláni németországi nyelvi tábort is, 200 ezer forintnak megfelelő euróért tanulhat kint a gyerekünk.

Ha ezeknél különlegesebb programra vágyna a gyerkőc, számos további különleges program közül válogathatunk. Elvihetjük buddhista táborba Bükkmogyorósd közelébe, ez 34 ezer forint napi ötszöri étkezéssel egy hétre, egyéni utaztatással, játékos-sportos, tanító jellegű elfoglaltságokkal. Jiaido táborba is lehet menni, itt a fizikai és mentális képességek fejlesztésére fektetik a hangsúlyt. De vannak a hatodik érzéket fejlesztő játékok is. Ez 30 ezer forintba kerül. Az Öltözz a saját mintádba táborban a gyerekek maguk gyűjtögetnek a természetben olyan anyagokat, amikből ruhaminta készül, végül pedig egy egyedi ruhadarab. Napközis elfoglaltság, ebéd és uzsonna benne van az árban, 23 900 forintért. De rúdtánc táborba is, azaz hivatalos nevén Rúd fitness nyári táborba is írathatjuk csemeténket. Ez is napközi, négy napra étkezés nélkül majdnem 10 ezer forint. Van Mesebeli hercegnős és balett tábor is, itt a gyerekek mindent megtanulnak, amit egy hercegnőnek tudnia kell: korona-, varázspálca- és táskakészítést, illetve az udvari etikett fontos szabályait. A heti program 30 ezer forint. A Csoki táborban 50 ezer forintért nyaralhat a gyermek, cukrászkodhat és édességeken élhet egy hétig.

Mire figyeljünk a választásnál?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Felnőttek száma: Ahhoz, hogy gyermekünket biztonságban tudhassuk, fontos, hogy felelősségteljes, és megfelelő mennyiségű felnőtt vigyázzon a csapatra. A legjobb, ha 7-9 gyerekre jut egy felnőtt. Persze ez az arány attól is függ, milyen programon vesznek részt, mennyi figyelmet igényelnek a kölykök a program során. Egy úszótábornál lehet, hogy inkább 5 gyerekre kell egy felnőtt.

  • Ellátás: Győződjünk meg róla, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű étkezés jár majd gyerekünknek a befizetett pénzért. Az aktívan eltöltött szabadidőben, sűrű sportprogramok között nagyon fontos, hogy a fejlődő szervezet elegendő táplálékhoz, hasznosítható tápanyagokhoz jusson.

  • Folyadék: Ugyanígy kérdezzünk rá, hogyan gondoskodnak majd a gyerekek folyadékbeviteléről.

  • Felszerelés: Azt is érdemes mérlegelni, hogy a tábor árán túl mennyit kell további felszerelésekre költenünk. Mert lehet, hogy első blikkre olcsónak tűnik egy sporttábor egy fotóshoz képest, de míg ez utóbbiban minden szükséges kelléket megkapnak a gyerekek a helyszínen, a sportfelszerelést nekünk kell megvásárolnunk gyerekünknek még a tábor előtt.

  • Napirend: Nézzük meg, nagyjából mivel telik majd gyerkőcünk egy-egy napja. A szabadidő és a játék is fontos, de ha 8 órás szabadfoglalkozás van és csak 1-2 órás érdemi fejlesztőprogram, nem biztos, hogy a tábor megéri a befektetett összeget.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem