5 °C Budapest

Címke: fürge diák iskolaszövetkezet (18 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 20. 16:55

Ennyit kereshet óránként egy diák idén nyáron a Mekiben, KFC-ben, DM-ben

Nincs mese, a koronavírus-járvány diákmunka szektorra is hatással volt, piaci körképünk szerint azonban mostanra már némileg normalizálódott a helyzet. A Pénzcentrum néhány nagyobb iskolaszövetkezet adatbázisában csekkolta, mi a helyzet a gyorséttermi pozícióknál.

Veres Dóra | 2018. június 2. 07:02

Nem álom a 2000 forintos órabér: kapkodnak a diákok után a magyar cégek

Kedvez a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a diákoknak: a hazai kis- és középvállalkozások, és a multik is folyamatosan keresnek embert, csakhogy nehéz ma megtalálni a megfelelő munkaerőt. Jó megoldás lehet viszont a cégek számára, ha diákokat alkalmaznak.

MTI | 2018. május 17. 08:30

A 2500 forintos órabér sem elérhetetlen a diákok számára

A diákmunkások bérei igazodnak a mindenkori minimálbérhez, ennek megfelelően jelenleg bruttó 794 forint a legalacsonyabb órabér. A bért az ő esetükben is nagyban befolyásolja a munka jellege, illetve a földrajzi elhelyezkedés is.

Pénzcentrum | 2012. június 11. 13:32

Nagy a tolongás a nyári diákmunkákért

Lassan kezdődik a vakáció, csaknem kétszázezer diák érdeklődik a nyári munkák iránt. Az InfoRádió úgy tudja: óriási a tolongás az iskolaszövetkezeteknél, egyes irodákban pedig tízszeres a túljelentkezés.

Pénzcentrum | 2010. május 25. 05:22

Lehúzós dinnyés, átverős lacikonyha: erre figyelj, ha munkát vállalsz nyáron

Magyarországon évente átlagosan 180-200 ezer diák vállal valamilyen alkalmi munkát, ezek jelentős része, legalább 130.000 fő iskolaszövetkezetben. 2010 nyarán is országszerte több tízezer diák keresi majd a nyári munka végzésének lehetőségét. A szerencsésebbek és felkészültebbek talán már tudják, hol kereshetik meg a nyaralásra, vagy a következő félévi tandíjra valót.

Pénzcentrum | 2010. április 30. 05:22

300 ezres havi fix: nyári luxusmunkák

Az iskolai tanév végeztével több ezer diák néz nyári munka után, amivel az ügyesebbek óránként akár 1200-1500 forintot is össze tudnak szedni. Felmerül persze a kérdés, hogy az idei nehéz munkaerő piaci körülmények milyen lehetőségeket tartogatnak a diákoknak. Az általunk megkérdezett iskolaszövetkezetek között akadnak pesszimistábbak, és derűlátóbbak is.

Pénzcentrum | 2009. április 15. 18:15

Most éri meg igazán diákként dolgozni: Karriercsomag jár érte!

A diákmunka nem egyszerűen pénzkereseti lehetőséget, hanem a fiatalok karrierjének megalapozását is jelentheti áprilistól, a második legnagyobb országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet ugyanis útjára indította a Dolgozz a jövődön! programot, amelynek keretében a kiemelkedő diák munkavállalók Fürge Diák Karriercsomagot szerezhetnek munkaévük végén.

Pénzcentrum | 2009. március 31. 05:55

Jobb, ha felkészülsz: "Idén nagy kincs lesz a nyári munkalehetőség!"

Május-június közeledtével egyre több diák és hallgató keres nyári munkalehetőséget. Idén azonban érdemes lehet korábban utánajárni a lehetőségeknek, nem csak azért, mert a legjobb munkák általában gyorsan elkelnek, de a munkaerő-piaci kilátások sem olyan rózsásak, mint ahogy azt megszoktuk.

Pénzcentrum | 2008. június 18. 05:55

Munkára van szükséged? - Megmutatjuk, mire kell figyelni!

A nyári időszak alatt rengeteg diák próbál munkát találni, de vannak olyanok is, akik nem csupán "kampányszerűen", a nyaraláshoz szükséges pénz megszerzéséig, hanem egész évben, iskola mellett is munkát vállalnak. Lássuk, milyen szabályok vonatkoznak rájuk, mennyiben tér el ez a felnőtt munkavállalás szabályaitól, milyen ajánlatok közül válogathatnak, és milyen fizetésre számíthatnak!

Pénzcentrum | 2008. május 21. 09:30

Diákokat dolgoztat az APEH: túl sok a bevallás...

A tapasztalatszerzés a diákok esetében nem csak gyorséttermekben lehetséges, aki elég ügyes, az könnyen bejuthat az adóhivatalhoz is a bevallási időszakra jellemző dömping kellős közepébe. A hatóságnak ugyanis nincs kapacitása a hirtelen megnövekedett munkamennyiség gyors ellátására, ezért gyakran alkalmaz diákokat az adatrögzítésre.

Pénzcentrum | 2006. június 23. 14:00

Itt a nyár! Mire számíthatsz?

Vége a tanévnek és jól jönne egy kis pénz? Ilyen esetben fordulhatsz a különböző iskolaszövetkezetekhez, diákszövetkezethez akik segítenek neked az elhelyezkedésben.