13 °C Budapest

A tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállította a Könyvtárellátó

Pénzcentrum
2013. augusztus 27. 18:02

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvek több mint 95%-át már kiszállította az iskolákba. A hét végéig pedig a fennmaradó intézmények is megkapják a megrendelt kiadványokat. A szeptember 2-i iskolakezdéskor így mind az 1,2 millió diák kézhez tudja kapni a névre szóló tankönyvcsomagját.

A Kello az összesen megrendelt mintegy 12 millió tankönyv több mint 95%-át már kiszállította az iskolákba. A kiszállítás továbbra is terv szerint zajlik: a fennmaradó intézményekbe a hét végéig biztosan megérkeznek a tankönyvek, melyeket a diákok névre szóló csomagban tudnak átvenni az iskolákban.

KATTINTS! Elfogadhatatlan a tankönyvek kiszállításának színvonala!

Azok a szülők, akiknek még nem sikerült pótolni az esetleges kézbesítési probléma miatt hiányzó vagy elveszett tankönyves díjbekérőt, ezt az illetékes iskolában tehetik meg augusztus 27-től. A tankönyvek árának befizetésére készpénzzel, átutalással illetve iskolakezdési kafetéria utalvánnyal továbbra is lehetőség van. Az augusztus 15-i határidő után fizetőknek a könyvek átvételekor kell igazolnia a befizetés tényét az illetékes iskola felé.

A tankönyvek pótrendelésének határideje szeptember 5-e. Az iskolai tankönyvfelelősök eddig a dátumig tudják visszáruzni a tévesen megrendelt könyveket, vagy időközben iskolát váltó diákok tankönyveit. Illetve leadni a pótrendeléseket. Amennyiben esetlegesen a tankönyvcsomagokba sérült vagy nyomdai hibás kiadványok kerültek, illetve mennyiségi eltérés tapasztalható a megrendeléshez képest, a Könyvtárellátó azonnal gondoskodik a könyvek cseréjéről, pótlásáról valamint visszaszállításáról. Fontos tudnivaló, hogy a hasonló eseteket közvetlenül az iskola felé kell jelezni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20