Áll a bál: nem lesz mindenkinek tankönyve iskolakezdésre!?

2013. augusztus 5. 14:02

Adminisztratív hiba miatt több szülő sem kapta meg a tankönyvek díjbekérőjét a Könyvtárellátótól - értesült a Pénzcentrum.hu.

Bár a Pénzcentrum.hu értesülései szerint több díjbekérő is kézbesítetlenül érkezett vissza a Könyvtárellátó Nonprofit Zrt.-hez (KELLO), ennek ellenére a KELLO nem siet tájékoztatni a tankönyvfelelősöket az esetleges adminisztratív problémákról. Lapunknak egy aggódó szülő elmondta: "Nem érkezett meg a díjbekérő, amit jeleztem is a Könyvtárellátónál. Mint azonban azt telefonos megkeresésemre elmondták, az adminisztratív hibával ők nem tudnak mit kezdeni, annak kezelése/javítása a tankönyvfelelősök feladata. Ráadásul ahogy hallottam, nem mi egyedül jártunk így az iskolában."

A Pénzcentrum.hu megkeresésére egy budapesti általános iskola tankönyvfelelőse elmondta: "Érthetetlen, miért nem tájékoztatja a Könyvtárellátó a tankönyvfelelősöket a megszokott csatornák valamelyikén. Visszajelzés nélkül nehéz kijavítani egy esetleges adminisztratív hibát, főként hogy a tankönyvfelelősök nem látják, ki kapta meg, s ki nem a díjbekérőt. Erről csak a Könyvtárellátónak, mint feladónak van adata" - hívta fel a figyelmet a tankönyvfelelős, majd hozzátette: "A probléma mihamarabbi orvoslása nélkül könnyen előfordulhat, hogy sok diák tankönyvek nélkül kezdheti meg a 2013/14-es tanévet."

Nem jött díjbekérő? Itt panaszkodhatsz

A tankönyvellátással kapcsolatos kérdésekre 8 telefonszámot rendszeresített a Könyvtárellátó. Igaz, mi az elmúlt héten többször is próbálkoztunk, különböző időpontokban, de ügyintézővel nem sikerült beszélnünk. Ráérőseknek pedig elektronikus levéllel is lehet próbálkozni, bízunk benne, nagyobb sikerrel.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emellett a napokban tette közzé honlapján a KELLO pontok listáját a Könyvtárellátó. E szerint országszerte 7 helyen - Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen - van lehetőség a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre. A kihelyezett ügyfélszolgálati irodákban a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra van lehetősége a szülőknek, iskolai tankönyvfelelősöknek.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?