Áll a bál: nem lesz mindenkinek tankönyve iskolakezdésre!?

2013. augusztus 5. 14:02

Adminisztratív hiba miatt több szülő sem kapta meg a tankönyvek díjbekérőjét a Könyvtárellátótól - értesült a Pénzcentrum.hu.

Bár a Pénzcentrum.hu értesülései szerint több díjbekérő is kézbesítetlenül érkezett vissza a Könyvtárellátó Nonprofit Zrt.-hez (KELLO), ennek ellenére a KELLO nem siet tájékoztatni a tankönyvfelelősöket az esetleges adminisztratív problémákról. Lapunknak egy aggódó szülő elmondta: "Nem érkezett meg a díjbekérő, amit jeleztem is a Könyvtárellátónál. Mint azonban azt telefonos megkeresésemre elmondták, az adminisztratív hibával ők nem tudnak mit kezdeni, annak kezelése/javítása a tankönyvfelelősök feladata. Ráadásul ahogy hallottam, nem mi egyedül jártunk így az iskolában."

A Pénzcentrum.hu megkeresésére egy budapesti általános iskola tankönyvfelelőse elmondta: "Érthetetlen, miért nem tájékoztatja a Könyvtárellátó a tankönyvfelelősöket a megszokott csatornák valamelyikén. Visszajelzés nélkül nehéz kijavítani egy esetleges adminisztratív hibát, főként hogy a tankönyvfelelősök nem látják, ki kapta meg, s ki nem a díjbekérőt. Erről csak a Könyvtárellátónak, mint feladónak van adata" - hívta fel a figyelmet a tankönyvfelelős, majd hozzátette: "A probléma mihamarabbi orvoslása nélkül könnyen előfordulhat, hogy sok diák tankönyvek nélkül kezdheti meg a 2013/14-es tanévet."

Nem jött díjbekérő? Itt panaszkodhatsz

A tankönyvellátással kapcsolatos kérdésekre 8 telefonszámot rendszeresített a Könyvtárellátó. Igaz, mi az elmúlt héten többször is próbálkoztunk, különböző időpontokban, de ügyintézővel nem sikerült beszélnünk. Ráérőseknek pedig elektronikus levéllel is lehet próbálkozni, bízunk benne, nagyobb sikerrel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Emellett a napokban tette közzé honlapján a KELLO pontok listáját a Könyvtárellátó. E szerint országszerte 7 helyen - Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen - van lehetőség a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre. A kihelyezett ügyfélszolgálati irodákban a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra van lehetősége a szülőknek, iskolai tankönyvfelelősöknek.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17