0 °C Budapest
Beautiful Latin American woman at home checking the mail and holding a bunch of envelopes - lifestyle concepts.  **DESIGN ON DOCUMENTS BELONGS TO US** letter post

Nyugdíjkorhatár-emelés jön januártól: hivatalos, rengeteg magyart érint az új szabály

2022. november 27. 19:05

Az idei év 47. hetében is igyekeztünk friss információkkal, érdekes elemzésekkel, fontos tudnivalókkal ellátni az olvasókat, ezúttal pedig összegyűtöttük a hát legolvasottabb cikket egy csokorba. Amennyiben szívesen elolvasnád őket, kattints a címekre, vagy a szövegdobozokra.

Rengeteg felvidéki magyart érinthet az a változtatás, amelynek nyomán Szlovákiában érvényét veszíti a nyugdíjazási korhatárokat rögzítő táblázat. Az új korhatárokat a várható élettartam alapján fogják meghúzni. Részletesen itt olvashatsz az új rendeletről: Nyugdíjkorhatár-emelés jön januártól: mutatjuk, kiket érint az új szabály

Figyelem! 1,5 hónapig nem jön nyugdíj: itt vannak a friss nyugdíj utalás 2022 időpontok

A novemberi nyugdíjemelés, - korrekció és nyugdíjprémium már megérkezett a magyar idősekhez, amely nagy segítség lehet az ünnepek előtti időszakban. Azonban nagyon kell most figyelni, hogy jól osszák be a pénzt, hiszen - az eddigi években megszokott menetrend szerint - már december első napjaiban érkezik a következő havi juttatás, utána viszont nem egy, hanem másfél hónapot kell várni a következőig.

Minimálbér-emelés 2023: bemondták az első konkrét számot, ennyit kaphatnak a magyar dolgozók

Nem kizárt a minimálbér 15 százalékos emelése, de még várni kell - mondta Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke december elseje utánra várja az egyeztető fórum összehívását.

Új adót vezetnek be Magyarországon: hamarosan ezért is fizetni kell vidéken, itt vannak a részletek

Magaslesadót vezetnek be januártól a Baranya megyei Nagydobszán. Az új adónem az érintetteknek lesenként évi 50 ezer forintos kiadást jelent majd.

Rengeteg magyar dolgozó járhat rosszul 2023-ban: itt a módosítás, változik a szabadságolás menete

A munkavégzés helyét, a szabadság kiadását, de még az apaszabadság mértékét is jelentősen átírná az a módosító javaslat, melyet hamarosan tárgyalhat a parlament. A munkavállalók nagyon rosszul járhatnak, ha el is fogadják a javaslatokat, a cégek voszint megúszhatják a sok esetben komoly összegű ráfizetést - megkérdeztük a szakértőket arról, mi jó és mi nem jó az új javaslatok között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Durva, kijózanító pofon érkezik: jövőre lesz igazán fájdalmas a magyarok élete

Van rá esély, hogy a magyar gazdaság a következő hónapokban teljesítse a technikai recesszió feltételeit. Sőt, könnyen lehet, hogy ez a folyamat már elkezdődött, 2023-ban pedig csak az lesz a kérdés, hogy az éves GDP milyen irányban változik.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?