2 °C Budapest
Domestic gas meter being read

Horror rezsicsekket kaphat rengeteg magyar család: megbánhatja, aki nem lépett időben

2022. november 22. 12:44

Őrült tempóban dübörögnek az energetikai felújítások Magyarországon: mindenki arra trekszik, hogy a lehető legkevesebbet fogyasszon a hétszeresére drágult házból és a duplájára emelt áramból. A helyzetet nem könnyíti a napelemek beszántása, és a hideg idő beállta sem.

Nyár óta őrült rohanásban van a legtöbb magyar család: a rezsiemelés bejelentése óta mindenki igyekszik a maga módján korszerűsíteni az otthonát, hogy elkerüljék a horrorcsekkeket. Szinte mindenki pánikszerű felújításba kezdett, sokan a nyílászárókat cserélik ki, de a fűtéskorszerűsítés, és az alternatív megoldásokra (klíma, hőszivattyú, fatüzelés) is komoly a kereslet. Azonban, akik eddig még nem léptek, már lehet, hogy elkéstek: megérkeztek a hidegek, a gázóra, villanyóra pedig egyre gyorsabban pörög.

A cél ugyanaz: minél kevesebb "lakossági piaci árú" gázt és áramot fogyasztani. Ennek elérését megnehezítette, hogy a kormányzat október végével lényegében megtiltotta, hogy visszatápláló napelemrendszereket telepítsen a lakosság - immár csak a drágább, szigetüzemű rendszerek telepíthetőek, amelyek jóval hosszabb idő alatt térülnek meg. Szóval van most bőven gond, és megannyi megválaszolatlan kérdés rezsifronton. Éppen ezért a Pénzcentrum kutatást készít, hogy tisztábban lássunk a lakosság prioritásait illetően.

Te mit lépsz a rezsidémopn ellen?

A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem pontosabb képet szeretne kapni arról, hogy a magyar lakosság mit lépett a bejelentett rezsiszigorítás hatására, ezért felmérést indítottunk. Ebben a többi mellett arra kérdezünk rá, ki hogyan tervezi átvészelni az energiaválságot, de arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a lakosság pontosan kitől várja a helyzet megoldását. Ha van pár perced, megköszönjük, ha kitöltöd!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?