1 °C Budapest
Upset depressed Senior man sitting at the table and calculating finances. Old man checking bills. Man counting coins on the table. Pension calculation concept

Figyelem! 1,5 hónapig nem jön nyugdíj: itt vannak a friss nyugdíj utalás 2022 időpontok

2022. november 21. 14:16

A novemberi nyugdíjemelés, - korrekció és nyugdíjprémium már megérkezett a magyar idősekhez, amely nagy segítség lehet az ünnepek előtti időszakban. Azonban nagyon kell most figyelni, hogy jól osszák be a pénzt, hiszen - az eddigi években megszokott menetrend szerint - már december első napjaiban érkezik a következő havi juttatás, utána viszont nem egy, hanem másfél hónapot kell várni a következőig. 

Ahogy minden évben, 2022-ben is előbb érkezik a decemberi nyugdíjutalás, -kézbesítés, már a hónap első napjaiban. A következő, januári nyugdíj azonban már a szokásos időben jön, így akár másfél hónap is eltelhet két juttatás között. Így nagy kihívást jelenthet a pénz beosztása év végéhez közeledve, főként ilyen infláció mellett és a megemelkedett rezsiköltségek hatására. Ezért érdemes most különösen ügyelni a pénz beosztására.

A nyugdíj utalás általánosságban mindig a hónap 12. napjához legközelebb eső első munkanapjára esik, az utalás a Magyar Államkincstártól (MÁK) érkezik. Minden nyugdíjas számára választható a nyugdíj kifizetése postai úton, illetve bankszámlára utalás formájában is. Amennyiben a nyugdíjat 2022-ben utalással kéri az érintett, akkor a nyugellátás összegének jóváírása egy napot vesz igénybe, de a postai nyugdíj kifizetés sem tart sokkal tovább – utóbbi dátumokat egyszerűen ellenőrizhetjük a postai nyugdíj kifizetési naptárban.

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj utalás 2022-ben?

Az utalási naptár szerint hivatalosan december 2-án, pénteken történnek meg az utalások, a postai kifizetés pedig mindenki számára egyedi dátummal érkezik. Ennek a postai nyugdíj kifizetési naptárban lehet utánanézni.

Mikor érkezik a januári nyugdíj utalás 2023-ban?

A 2023. januári nyugdíj, ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, várhatóan január 12-én érkezhet. 

Mikor érkezik a 13. havi nyugdíj utalás 2023-ban?

A 13. havi nyugdíjat, ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, várhatóan a februári utalással egyidőben, várhatóan február 10-én utalják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?