5 °C Budapest
Upset depressed Senior man sitting at the table and calculating finances. Old man checking bills. Man counting coins on the table. Pension calculation concept

Figyelem! 1,5 hónapig nem jön nyugdíj: itt vannak a friss nyugdíj utalás 2022 időpontok

2022. november 21. 14:16

A novemberi nyugdíjemelés, - korrekció és nyugdíjprémium már megérkezett a magyar idősekhez, amely nagy segítség lehet az ünnepek előtti időszakban. Azonban nagyon kell most figyelni, hogy jól osszák be a pénzt, hiszen - az eddigi években megszokott menetrend szerint - már december első napjaiban érkezik a következő havi juttatás, utána viszont nem egy, hanem másfél hónapot kell várni a következőig. 

Ahogy minden évben, 2022-ben is előbb érkezik a decemberi nyugdíjutalás, -kézbesítés, már a hónap első napjaiban. A következő, januári nyugdíj azonban már a szokásos időben jön, így akár másfél hónap is eltelhet két juttatás között. Így nagy kihívást jelenthet a pénz beosztása év végéhez közeledve, főként ilyen infláció mellett és a megemelkedett rezsiköltségek hatására. Ezért érdemes most különösen ügyelni a pénz beosztására.

A nyugdíj utalás általánosságban mindig a hónap 12. napjához legközelebb eső első munkanapjára esik, az utalás a Magyar Államkincstártól (MÁK) érkezik. Minden nyugdíjas számára választható a nyugdíj kifizetése postai úton, illetve bankszámlára utalás formájában is. Amennyiben a nyugdíjat 2023-ban utalással kéri az érintett, akkor a nyugellátás összegének jóváírása egy napot vesz igénybe, de a postai nyugdíj kifizetés sem tart sokkal tovább – utóbbi dátumokat egyszerűen ellenőrizhetjük a postai nyugdíj kifizetési naptárban.

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj utalás 2022-ben?

Az utalási naptár szerint hivatalosan december 2-án, pénteken történnek meg az utalások, a postai kifizetés pedig mindenki számára egyedi dátummal érkezik. Ennek a postai nyugdíj kifizetési naptárban lehet utánanézni.

Mikor érkezik a januári nyugdíj utalás 2023-ban?

A 2023. januári nyugdíj, ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, várhatóan január 12-én érkezhet. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mikor érkezik a 13. havi nyugdíj utalás 2023-ban?

A 13. havi nyugdíjat, ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, várhatóan a februári utalással egyidőben, várhatóan február 10-én utalják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm