8 °C Budapest

Durva! Ennyiért gürizhetnek napi 8 órában a nélkülöző kisnyugdíjasok

2019. január 13. 19:05

Ezek voltak 2019 második hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Ez most komoly? Ennyiért gürizhetnek napi 8 órában a magyar nyugdíjasok

Sokan, több tízezren dolgoznak nyugdíj mellett keresetkiegészítésként, és ma már egész jól fizető állásokat is találhatnak - legalábbis a fővárosban. A Pénzcentrum információi szerint árufeltöltőként vagy eladóként megkereshetik a magyar átlagnyugdíj összegét.

Bő 40 napig várakoztak: ennyi magyar nyugdíjast érintett a késve utalás

Több mint 1,2 millió nyugdíjast érintett, hogy egy technikai probléma miatt az Államkincstár késve utalta el a januári nyugdíjakat. A legfrissebb információk alapján már az érintettek 60 százaléka kéri bankszámlára a folyósítást, amivel nem kevés pénzt spórol az állam. Mutatjuk azt is, hogyan lehet dönteni arról, hogya postás hozza a pénzt, vagy a jóval olcsóbb és biztonságosabb folyószámlára érkezzen.

Érik az újabb hitelválság? Ilyen őrületnek legutóbb brutális krach lett a vége

2019 a hitelek összeomlásának éve lehet - gondolják egyesek. Látva a kihelyezések brutális emelkedését az elmúlt években, akár aggódhatnánk is. A legnagyobb növekményt ezen belül is a személyi hitelek terén észlelhettünk. Szerencsére manapság nem tapasztalunk tömeges bedőléseket, de ha a háttérben fújódik a lufi, annak katasztrofális következményei lehetnek. Épp ezért most megnézzük, jelenleg mennyire tűnik valós forgatókönyvnek az összeomlás - a kiugróan növekvő hitelfelvétellel nő-e az esélye a tömeges bedőléseknek, kamatemelést és szigorodó szabályozást okozva ezzel. Megmutatjuk, érdemes-e félni a hiteleseknek vagy a hitelfelvételen gondolkodóknak. A legjobb konstrukció kiválasztásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Lakásvásárlás vagy bérlés: kiszámoltuk, melyik éri meg jobban

A rohamosan növekvő bérlakás- és lakásárak miatt sokan döntenek ma úgy, hogy hitelt vesznek fel, és lakást vásárolnak. A lakáshitelek piaca nagyon élénk, de ez nem meglepő, hiszen a magyarok mindig is a saját otthont preferálták a bérléssel szemben. Kérdés, hogy érdemes-e saját lakásba fektetni, tudva azt, hogy a piaci viszonyok bármikor változhatnak. Ennek próbáltunk utánajárni.

Ezeket az autókat lopják most a legtöbbet itthon: itt a számok mögötti valóság

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) néhány napja közzétette 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikáit. Ebből kiderült, mely típusú szémélygépkocsit lovasították meg legtöbbször tavaly. Mi azonban most a számok alapján annak jártunk utána, mely márkájú autók tulajdonosai aggódhatnak leginkább attól, hogy egy nap meglovasítják járgányukat.

Életveszély az utakon: ezek a legveszélyesebb autómárkák most a piacon

Rengeteg a baleset hazánkban, és a lakosság egy jelentős hányada olyan autókkal jár, amelyekben nem lehet komolyabb sérülés nélkül megúszni a csattanást. Pedig vannak olyan autók, amik jól szerepeltek a törésteszteken, és a magyar pénztárcáknak sem olyan vészes az árfekvésük.

Vaj, kenyér, liszt: a briteknél, osztrákoknál olcsóbb, mint itthon. Mi folyik itt?

Az Egyesült Királyságban olcsóbb a vaj, a vizsgált kiszerelésű kenyér, de még a Nutella is, mint Magyarországon. Ráadásul az osztrákok lisztet is olcsóbban tudnak megvenni, mint a magyarok. A csirkemell, a burgonya és a tej ugyanakkor nálunk a legolcsóbb. A Pénzcentrum 4 országban hasonlította össze 12 élelmiszer és üdítő árát, azért hogy kiderüljön mennyit fizet a lakosság közel azonos vagy teljsen megegyező termékekért. A világmárkákkal természetesen nem volt nehéz dolgunk, azok esetében maximum a kiszerelések voltak mások, tejből, kenyérből vagy éppen krumpliból azonban nem márkák mentén haladtunk (nem is tudtunk volna), hanem megpróbáltuk a lehető legjobban egymásra hasonlító - mennyiségben, minőségben - termékeket kiválasztani.

Idén féláron nyaralnak az élelmes magyarok: mutatjuk, hogy csinálják

Habár még csak január van, az utazási irodák kínálatában már elérhetőek a legfrissebb ajánlatok. Aki jutányos áron szeretne utazni, annak már csak pár hete van meghozni a döntést és kiválasztani az idei úti célt. Összegyűjtöttük a nyár legjobb ajánlatait: ennél olcsóbb utakat úgysem találsz!

További érdekes cikkeink:

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem