6 °C Budapest

Csúszik a nyugdíjak folyósítása: az OTP elárulta, mikor kapják meg a pénzt az idősek

2019. január 11. 09:52

Péntek reggel az Indexnek több olvasó is jelezte, hogy nem érkezett meg a nyugdíja. A Pénzcentrum az OTP Bank hivatalos weboldalán kiszúrt egy tájékoztatót is, amely szerint - a bank rendszerétől független okok miatt - csak január 14-én várható a nyugdíjak utalása. Egy Facebook-csoport tagjával pedig elvileg azt jelezte a kormányhivatal, hogy még ma megtörténik a folyósítás. A MÁK 11 óra magasságában kiadot közleménye szerint technikai hiba miatt nem mentek el eddig a bankszámlákra a pénzek, de még mindenki ma megkapja a járandóságát.

Délelőtt háromnegyed tizenegykor az alábbi közleményt adta ki a Magyar Államkincstár:

"Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél! A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el."

Az Index hozta le a hírt január 11-én reggel, hogy - az eddig megszokott folyósítási szokástól eltérően egyelőre - többen nem kapták meg a nyugdíjukat, és más állami juttatások kifizetésével is gondok lehetnek. A cikkben felidézik, hogy a jogszabályok szerint a januári nyugdíjat január 11-én kell átutalni. Az ügyben a hírportál kereste a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot, a vonalaikon azonban elérhetetlenek voltak.

2017-től a MÁK utal!

Fontos megjegyezni, hogy 2017 novemberétől a járandóságokat az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) fizeti ki. A MÁK idei évre vonatkozó tájékoztatója szerint így néz ki az idei folyosítási rend:

A nyugdíjakat hivatalosan minden hónap tizenkettedikén szokták folyósítani, azonban ez a nap januárban szombatra esik, így pénteken kellene megérkezniük.

Több bank is közleményt adott ki

A Pénzcentrum az OTP Bank hivatalos weboldalán azt is kiszúrta, hogy a nyugdíjak utalása várhatóan csak január 14-én várható. A tájékoztató szerint "a nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik". Íme, a hivatalos tájékoztató:

A CIB Bank pedig a következő tájékoztatót tette közzé honlapján:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani (...)

Sokan háborognak

A Pénzcentrum több, kifejezetten nyugdíjasoknak és időseknek fenntartott Facebook-csoportban is dühös érintettekkel találkozott. Akad köztük olyan, aki azt állítja, felhívta a kormányhivatalt, ahol azt a tájékoztatást kapta, még ma megérkeznek a járandóságok. Íme, néhány érdekesebb bejegyzés:

Itt a MÁK közleménye

Nem sokkal 11 óra előtt megjelent az Államkincstár közleménye is, amely szerint "technikai okok miatt a bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása napközbeni utalással történik meg." Mint azt közleményükben írják:

A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem