11 °C Budapest

Brutális nyugdíjkorhatár emelés jöhet: sírig tartó munka vár a magyarokra

2018. szeptember 30. 17:30

Ezek voltak a 39. hét legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Jöhet a sírig tartó munka: brutális nyugdíjkorhatár emelés várhat a magyarokra

Miközben a nyugdíjkorhatár emelkedésére számítanak a magyarok, a legtöbben már 60 éves koruk előtt nyugdíjba vonulnának.

Itt az új előírás: ezeknek a kazánoknak vége, méregdrága a kötelező csere

Már attól is fejüket fogják a magyar családok, hogy egy egyszerű beüzemelésre is heteket kell várni idén a fűtésszerelőkre, de az igazi hidegzuhany akkor jön, ha a szaki szerint menthetetlen a régi típusú gázkazán. A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete szerint ötszázezer háztartást érint az új szabályozás; ha pedig elkerülhetetlen a csere, milliós tétel is lehet a procedúra.

10 élelmiszer, amit soha ne moss meg: veszélyes lehet

Bizonyára sokan vannak, akik gyerekkorukban hallották, hogy mielőtt főzni kezdünk, érdemes megmosni a hozzávalókat, mert így az ételmérgezés si elkerülhető és felhasználás előtt eltüntethetjük az ártalmas baktériumokat is. Csakhogy bizonyos esetekben a mosással többet ártunk, mint hazsnálunk. Mutatjuk, mik azok az élelmiszerek, amiket soha nem szabad megmodni.

Régóta rebesgetik: durva átalakítás jöhet a lakástakarékoknál

Régóta tartja magát az a piaci pletyka, hogy átalakul a lakás-takarékpénztári szerződésekre nyújtott állami támogatás rendszere, amely a gyakorlatban a támogatás 30 százalékos kulcsának csökkentését jelentené. Bár az ilyen irányú szándékok meglétét kormányzati oldalról még nem erősítették meg, ennek ellenére elképzelhető, előbb-utóbb tényleg változtatnak a mostani feltételeken. De milyen változásokról is van szó, illetve hogyan érintené ez a lakosság megtakarítani vágyó részét?

400 ezres fizetés vár: pár hónap a tanfolyam, de erről érdemes tudnod

Iparági becslések szerint 30-40 ezer informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról. Nem véletlen, hogy sokak számára nagyon vonzónak tűnik a pálya, és akár pénzt is áldoznak arra, hogy megszerezzék a szükséges képzést, amivel könnyűszerrel el tudnak helyezkedni. Az állami intézmények mellett ma már sok magán cég szervez néhány hónapos "gyorstalpalót", a hallgatóknak ráadásul azt ígérik, biztosan találnak munkát a képzés végén. Az elsők közt jött létre a Codecool és a Green Fox Academy. Mind a két cég több éve működik a piacon, egykori tanulóik ma már dolgoznak. Arra voltunk kíváncsiak, a volt diákoknak mik a tapasztalataik, elégedettek-e a két iskolában szerzett tudással, el tudtak-e helyezkedni, és azt kapták-e a képzés során, amit vártak a beiratkozáskor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Csúfos kudarc lehet a magyar álommeló vége: akik belevágtak, sokan elbuktak

Az Európai Unióban évről-évre nő az otthonról dolgozók aránya. Ezzel szemben Magyarországon az utóbbi években csökkenő tendencia figyelhető meg. Ennek pedig az az elsődleges oka, hogy a hazai cégek egyelőre nem igazán tudják, miként viszonyuljanak a rugalmas foglalkoztatás kihívásaihoz, amit így inkább mellőznek is a vállalati kultúrából. Ezzel szemben HR szakemberek tömkelege nem győzi eléggé hangsúlyozni, hogy a rugalmas foglalkoztatás piaci szerepe a közeljövőben jelentősen felértékelődhet, ezért még ideje korán érdemes egy megfelelő vállalati stratégia kiépítése. Azért hogy jobban megértsük mit is jelent a 21. században a rugalmas foglalkoztatás személyes példákon és szakértői kommentárokon keresztül mutatjuk be hogyan lehet teljes kudarc, valamint vállalti szinten sikeres vállalkozás a home office bevezetése.

Ezekkel a tévékkel könnyen ráfázhatsz: indul a roham a magyar boltokban

A televízió bár hússzú ideje slágerajándéknak számít karácsonykor, az utóbbi években többszörösére ugrott a készülékek után a kereslet. Ez pedig a szakemberek szerint idén sem lesz másként, sőt az igzán nagy roham már november végén el fog kezdődni a legkapósabb darabokért. Ezért bár még majd három hónap választ el bennünket a karácsonytól, megmutatjuk, mire érdemes figyelni tévé vásárláskor, valamint hogy melyek most a legnépszerűbb darabok az áruházakban.

Támadás alatt állunk: pillanatok alatt kifosztják a bankszámládat

Az elmúlt időszakban megszaporodott az internetezők sérelmére elkövetett bűncselekmények száma. Egyre profibbak a trükkök, egyre meggyőzőbbek a kéretlen emailek. Fontos, hogy tisztába legyünk vele, pontosan milyen veszélyek fenyegetnek minket az online térben. Éppen ezért összeszedtük a legnépszerűbb trükköket, és azt, miképp lehet hatékonyan védkezni ellenük.

Kertes házban laksz? Csak óvatosan, durva bírságot kaphatsz idén ősszel

"Itt van az ősz, itt van ujra...", így a következő hetekben rengetegen teszik majd rendbe otthon vagy a hétvégi háznál a kertet - égetik el az avart, vagy például a megmetszett, elszáradt növények ágait. Nem árt azonban tisztában lenni az új tűzvédelmi szabályokkal; az előírás szerint ugyanis már tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Aki a szabályt megszegi, nagyon komoly bírságra is számíthat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm