4 °C Budapest
Rengeteg embert keresnek 360 ezres fizetéssel: végzettség sem kell

Rengeteg embert keresnek 360 ezres fizetéssel: végzettség sem kell

2020. augusztus 8. 13:04

Az áprilisi mélypont után egyre többen dolgoznak: a koronavírus-válság mélypontjához képest 90 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon. Ismét pörög a toborzás, a BKV után a BV is komoly kampányba kezdett: 357 ezer forintos fizetéssel próbálják felkelteni a magyarok figyelemét.

Mint ahogy arról már több alkalommal is beszámoltunk, túlzsúfoltak a magyar börtönök, méghozzá ebben az összehasonlításban a harmadikak Európában: 118,3 százalékos a telítettség. Más szóval közel ötödével több embert tartanak fogva, mint az intézmények maximális kapacitása ezt engedné.

Rendkívül sok rabot kell felszívnia a büntetés-végrehajtási intézményeknek, és persze ekkora mennyiségű fogolyhoz kellő őrizetet is biztosítani kell. Azaz kellene, hiszen folyamatos létszámhiánnyal küzdenek a börtönök, nem is csoda hát, hogy egyre gyakrabban futunk bele olyan hirdetésekben, melyben valamelyik börtön őröket toboroz.

Pereg a toborzás

Júniusban 4 millió 457 ezer magyar dolgozott, vagyis egy hónap alatt 60 ezerrel, a koronavírus-válság mélypontjához képest pedig 90 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma - derült ki a KSH honlapján megjelent foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokból. Ez azt mutatja elemzők szerint, hogy a hazai gazdaságban munkahelyek tízezrei jöhettek létre az utóbbi hetekben, hónapokban. A hivatal értékelése szerint az áprilisi mélypont óta nő a foglalkoztatottak száma, júniusban már többen dolgoztak, mint márciusban.

Munka tehát van, egyre több is, az álláshirdetések között szemezgetve is azt tapasztalhatjuk, hogy bőven több a lehetőség, mint áprilisban, májusban: már nem csak ételfutárokat és bolti eladókat keresnek, beindultak a szezonális munkák, és egyre több lehetőség van itthon is elhelyezkedni, például börtönőröket is keresnek folyamatosan fenti okok miatt. Persze nem először, már számos alkalommal beszámoltunk róla, ám a mostani hirdetés más, mint az eddigiek: azokat szólítják meg benne, akik elveszítették az állásukat, és cserébe 357 ezer forintos fizetést ajánlanak fel nekik.

 

A Gyere a hűvösre oldalon, ahová a hirdetés irányítja az érdeklődőket, a büntetés-végrehajtás által meghirdetett összes állás, a legtöbb fizetéssel együtt. Keresnek:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • szakápolót
  • programszervezőt
  • segédelőadót
  • biztonsági felügyelőt
  • körlefelügyelőt
  • gépjárművezetőt

az ország minden területére. A főbb feladatok közé tartozik a fogvatartottak őrzése, felügyelete, ellenőrzése, kísérése, munkáltatásának biztosítása.

Egy kicsit a körülményekről...

És nem elég, hogy zsúfoltak a magyar börtönök, még a körülmények sem a legjobbak: korábban Kadlót Ezsébet, a Magyar Kriminológiai Társaság főtitkára beszélt arról, hogy komoly gondok vannak sok intézményben.

Vannak bv-intézetek, ahol egy-egy szintet már csak "Jurassic Parknak" vagy "Mordornak" hívnak a fogvatartottak, annyira borzalmas a helyzet

- ismertette a szakértő, majd pedig a zsúfoltság okait taglalta.

Olyan helyeken, ahol eddig hat fő volt az általános, elkezdték kialakítani a hét-nyolc fős zárkákat. Közben folyamatosak a bántalmazások, zsarolások, élősködések, sok fogvatartott fél, mert a cellájában sincs biztonságban. Bármi megtörténhet, és az őr nem szegül szembe a rabokkal. 

- fogalmazott, majd hozzátette, tud olyan börtönről, ahol egy hétvégén hat felügyelő vigyázott 1500 fogvatartottra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.04.12 08:32
A Kormány a T/15395. számú törvényjavaslat benyújtásával a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részv...
hrdoktor  |  2021.04.12 06:28
Más függőséggel, az alkoholizmussal vagy a szerencsejáték-függőséggel ellenétben a munkamániát nagyo...
coachco  |  2021.04.09 20:02
Sokkal korábban ébredek, mint kellene. Kellene? Egy ideje jóformán bármeddig alhatnék, alig van regg...
legacykft  |  2021.04.09 18:00
Bő egy év pandémiás időszak után belátható közelségbe került a “nyitás”, a régi életünkhöz való viss...
kovacstunde  |  2021.04.05 09:06
  Az emberek többsége nem szereti, ha ellenőrizve vannak, mert azt személyes szabadságuk korlátozás...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?