Tömegeket keresnek: ennyi ütheti a markodat a MÁV-nál

Tömegeket keresnek: ennyi ütheti a markodat a MÁV-nál

2018. február 27. 15:03

A munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok szinte minden csatornát kihasználnak annak érdekében, hogy sikeres legyen a toborzás. Ezúttal a MÁV HR-esei húztak újat a kalapból.

Újabb érdekes toborzási megoldással rukkoltak elő a MÁV HR-esei; konkrétan kirakták az álláshirdetést az utastájékoztató táblára - szúrta ki nemrég a Pénzcentrum tiszteletbeli riportere a budapesti Keleti pályaudvaron. További képek alábbi galériánkban:

A MÁV legújabb toborzási módszeréhez hasonlót eddig ugyan nem láttuk Magyarországon, az viszont nem újdonság, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok szinte minden csatornát kihasználnak annak érdekében, hogy működésük fenntartható maradhasson. Legutóbb például szintén a MÁV kapcsán írtunk arról, hogy stílszerűen HÉV-eken toboroznak HÉV vezetőket, de a Volánnál és a BKV-nál is mindennapos, hogy járműveiken hirdetik az üres pozíciókat, sokszor a konkrét fizetés megjelölésével.

Konkrét fizetési sávot ezúttal nem jelölt meg a MÁV a felhívásban, a nyitott pozíciók mennyiségének függvényében persze ez értehtő is. Az utastájékoztató tábláról készült fotó tanúsága szerint ugyanis Budapesten és több vidéki városba is keresnek karbantartó szakmunkást, térközőrt és vonatjelentő őrt, váltókezelőt, pályamunkást, betanított munkást, valamint kocsirendezőt is.

Az, hogy a MÁV-nál emberi erőforrás oldalról kritikus a helyzet, amúgy régóta ismert. 2017 tavaszán például 360 betöltetlen pozíció volt meghirdetve a vasúttársaságnál, de attól is hangos volt a sajtó, hogy sztrájkészültség van a vállaltnál belengetett csoportos létszámleépítés miatt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ahogy a legtöbb szektorban, ebben is bérfejlesztéssel igyekeztek orvosolni a problémákat. Csak emlékeztetőül, a Pénzcentrum 2017 májusi körképe szerint egy mozdonyvezető bruttó 386 079 forintot, egy kalauz bruttó 227 656 forintot, egy vasútijármű-vezetéshez kapcsolódó foglalkozású pedig 227 133 forintot kap havonta.

A teljesség igénye nélkül, néhány további kapcsolódó cikkünk a témában:

{{KAPCSOLODO:1059125}}
{{KAPCSOLODO:1057329}}
{{KAPCSOLODO:1057853}}
{{KAPCSOLODO:1062113}}

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?