2019. március 22. péntek Beáta, Izolda

Súlyos kamatkedvezményen ülnek a bankok: neked is lehet prémium törlesztőd


Egyre gyakrabban hallani azt, hogy milyen nagy kedvezményt kapnak azok a banki ügyfelek, akik teljesíteni tudják a prémium ügyfelek kritériumát, illetve jó adósnak bizonyulnak. Megnéztük, mi a helyzet ma a hazai hitelintézeteknél.

A legtöbb hazai hitelintézet kínálatában megtalálhatók a személyi kölcsönök, melyek sok magyar családnak nyújtanak megoldást a váratlan pénzügyi helyzetekben. A személyi kölcsönök népszerűsége nem véletlen, a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet mellett, a meglepően lendületes ügyintézés, a gyors pénzhez jutás lehetősége, valamint az, hogy a kapott összeget arra költhetjük el, amire csak akarjuk, rengeteg ember számára teszi vonzóvá a terméket - összegezte az okokat a Pénzcentrum megkeresésére a Bank360.hu szakértője. Ráadásul egyre gyakrabban hallani azt, hogy mennyi

kedvezményt kapnak azok a banki ügyfelek, akik teljesíteni tudják a prémium ügyfelek kritériumát, illetve jó adósnak bizonyulnak a hitelező előtt.

A legszembetűnőbb kedvezmény maga a kamatkedvezmény, ami a törlesztőrészletek csökkenésével jár. Általánosságban kijelenthető, hogy a magyar bankok jellemzően három és öt százalék közötti kamatkedvezményt adnak a személyi kölcsönök esetén, ha teljesítjük a feltételeket. Alábbi összeállításunkban bankonként mutatjuk, milyen előnyei vannak ma a teljesítésnek, és mennyit spórolhatunk jó adósként a banki kölcsönökön:

  • Raiffeisen Bank: a bank a 100 000 - 250 000 forintos igazolt havi nettó jövedelmi sávban rukkolt elő csábító árazással az új ügyfelek számára. A kölcsön kamatkedvezményéhez gyakorlatilag semmit nem ír elő a bank, mindössze a kölcsönösszegnek kell 1 millió forint felett lennie. Azaz sem a jövedelmet nem kell átutalni, sem az aktív tranzaktálást nem várja el a bank. Természetesen a Raiffeisen meglévő akcióival is csökkenthetjük a kamatot. Ha nem vagyunk új ügyfelek: továbbra is él az aktív számlahasználathoz kötött 3 százalékos ügyleti kamatkedvezmény, aminek feltétele a rendszeres havi jóváírás a banknál vezetett számlán, illetve aktív számlahasználat, ami ebben az esetben négy tranzakciót jelent, ami lehet átutalás, csoportos beszedési megbízás vagy bankkártyás készpénzfelvétel, illetve vásárlás kártyával. Jövedelemhez kötött akcióval is kombinálhatjuk a Raiffeisen ajánlatát: 400 000 forintos nettó jövedelem felett és 3 millió forintos kölcsönösszegig további 7,5 százalék kedvezményt kapunk az ügyleti kamatból.
  • OTP Bank: kétféle kedvezmény érhető el a banknál. Online kuponnal 1 százalékpontos kedvezményt kaphatunk az ügyleti kamatból, míg promóciós kuponnal 1, 2 vagy 3 százalékponttal csökkenhet az ügyleti kamat. A két kedvezmény nem vonható össze, illetve ezért cserébe meg kell adnunk elérhetőségeinket marketing célokra is.
  • Sberbank: a Sberbank Árgarancia kedvezménye is él a Fair Adósságcsökkentő Plusz, Fair Plusz és Fair Expressz Plusz Személyi kölcsönöknél. A bank vállalja, hogy a kedvezőbb kamatra írják át a szerződést, ha a folyósítást követő 5 napon belül találunk egy olyan ajánlatot, ami hasonló kondíciók mellett kedvezőbb kamatozást nyújt, és erről ígérvényt is kapunk.
  • Cetelem: a Saját Ritmus kölcsönnél elengedik a folyósítás díját szeptember 6-ig.
  • Erste Bank: az Erste hűségakcióval csábítja az ügyfeleit. Megfelelően kell törlesztenünk az elmúlt egy évben, vagy jóváírásra van szükség a lakossági folyószámlánkon, illetve legalább egy hónapja élő hitelkártyával, jelzáloghitellel, személyi kölcsönnel vagy lízinghitellel kell rendelkeznünk, hogy a Most Hűség kölcsön ajánlataiból választhassunk kamatkedvezményt vagy végtörlesztési díjkedvezményt.
  • A CIB Bank, az MKB Bank, az UniCredit, a Takarék Kereskedelmi Bank és a K&H Bank a hagyományos jövedelemátutaláshoz kapcsolt kamatkedvezményt nyújtja.

Nézzünk néhány konkrét példát!

Bármennyire is szimpatikus ugyanakkor egy-egy kedvezmény, mindenképp szánjunk elég időt arra, hogy megismerjük a hitelt és annak díjait is. A bankok kondíciós listái mellett ebben segíthet a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátora is, amelyből rögvest kiderül, hogy augusztusban 5 millió forintos hitelösszeget 60 hónapos futamidővel már 9,27 százalékos THM mellett felvehetünk, természetesen fix kamatozással, amely konstrukció esetében a havi 103 549 forintos törlesztőrészlettel végül 6 212 940 forint lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ha pedig vállaljuk a változó kamatozást (1 éves kamatperiódussal) 6,90 százalékos THM-mel is találunk kölcsönt. Ennek a törlesztője 98 279 forint havonta, a teljes visszafizetendő összeg pedig 5 896 740 forint. De nézzünk még néhány konkrét példát alacsonyabb hitelösszegekre is:

  • 490 ezer forintos hitelösszeg, és 36 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is.
  • 1 millió forintos hitelösszeg, és 60 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta (THM 8,97%). Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is.
  • 2 millió forintos hitelösszeg, és 72 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja (THM 8,27%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem (THM 8,86%). Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55 százalékos THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent.
  • 4 millió forintos hitelösszeg, és 84 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 61 333 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja (THM 8,01%), de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank 61 763 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem (THM 7,90%). Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a CIB Bank konstrukcióját is.

További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. És, ami nagyon fontos: megfontoltan döntsünk, amikor személyi kölcsönt veszünk fel! Ahogy arra a Pénzcentrum szerkesztői is rendre felhívják a figyelmet,

a személyi kölcsön is egy hitel, amelynek felvételéről felelősen, anyagi teherviselő képességünk függvényében kell dönteni.

És noha manapság a személyi kölcsönök valóban nagyon olcsók, de még mindig találhatunk a piacon bőven 20 százalékos THM feletti kölcsönöket is ugyanazon igények mellett. Ezért, mint azt feljebb is említettük, érdemes kihasználni a különböző kamatkedvezményeket, amelyeket többek között akkor kaphatunk, ha a jövedelmünk eléri a nettó 250 000 forintot, vagy ha fizetésünket a kiválasztott pénzintézetnél vezetett folyószámlára érkeztetjük. A pénzintézetek aktuális számlacsomagjairól pedig a Pénzcentrum bankszámla-kalkulátor aloldalán tájékozódhatunk.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.21-03.27
Országos

Spar

03.21-03.27
Országos

Aldi

03.21-03.27
Országos

Lidl

03.21-03.27
Országos

Auchan

03.21-03.27
Országos

Tesco

03.21-03.27
Országos

Interspar

Tavasz
03.13-04.20
Országos

Aldi

Húsvét
03.10-04.14
Országos