Vadonatúj autót vehetsz most ingyenhitelből: ritkán van ilyen Magyarországon

Vadonatúj autót vehetsz most ingyenhitelből: ritkán van ilyen Magyarországon

2017. november 5. 17:30

Ezek voltak a 44. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.


Vadonatúj autót vehetsz most ingyenhitelből: ritkán van ilyen Magyarországon

A hazai személygépkocsi-állomány egy évtizede folyamatosan öregszik, így előbb-utóbb egyre többen fognak rászorulni új autó vásárlására. Mivel egy új autó több millió forintba kerül, így kézenfekvő megoldás az autó lízingelése. Annak néztünk utána, hogy jelenleg milyen feltételekkel lehet lízingelni a legnépszerűbb márkákat.

Bombaüzlet a magyar erdőkben: ezzel te is rommá keresheted magad

Évente több millió forintnyi passzív jövedelem, minimális munka - mindez nem álom. Ráadásul több millió forint, vissza nem térítendő állami támogatást is kaphatunk. Jól hangzik, ugye? Mindehhez kell egy szarvasgomba termesztésre alkalmas földterület és némi önerő.

Új forintérme jön Magyarországon: így fog kinézni

Új, ezüst és színesfém emlékérméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank 2017. október 30-án. A kibocsátás apropója a reformáció kezdetének 500. évfordulója.
Az évforduló alkalmából készített, Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész által tervezett emlékérmék kibocsátását Dr. Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke jelentette be ma délelőtt. Az emlékérmék névértéke 10 000 illetve 2 000 forint.

Botrány a magyar cégeknél: sorra szivárogtatják ki a fizetéseket

A legtöbb magyar cég titkolja, hogy mennyit keresnek a beosztottjai. Ez a gyakorlat azonban az utóbbi időben megdőlni látszik, sőt, gyakran nemhogy titkolják, de egyenesen a kirakatba teszik. Utánajártunk, minek köszönhető ez a változás, jó, vagy épp rossz hatást vált ki, és miért kezeli még mindig sok cég tabuként a fizetéseket.

Európában a magyarokat fenyegeti legjobban a tömeggyilkos betegség

A szív és érrendszeri megbetegedések évtizedek óta vezetik a magyar halálozási okok listáját - és egyben a globálisat is. Ehhez jön még hozzá, hogy egy friss kutatás szerint ráaádsul a magyar Európa legkövérebb nemzete, ami nem sok bizakodásra ad okot. A néhány hónapos diéták és kúrák itt már aligha segítenek.

10-ből 6 magyar ebbe halhat bele: pedig filléres a védekezés

Nemrég a Pénzcentrum is foglalkozott azzal, hogy mennyire fontos mind egészségügyi, mind pedig anyagi szempontból a megfelelő mennyiségű, pihentető alvás. Ennek megvalósítása érdekében mást is tehetünk azon kívül, hogy időben bebújunk az ágyba.

48 évesen is elmehetsz nyugdíjba: ez kell hozzá

A 48 éves David Cox tavaly úgy határozott, felmond a munkahelyén és új életet kezd. Pénzügyi vezetőként dolgozott egy építőipari vállalatnál Dubajban, 4 millió dolláros megtakarítással vonult vissza. Blogján arról ír, milyen hatással volt nyugdíja a család életére és a felesége is elmondja, miben és hogyan változott az életük, mióta férje nem dolgozik.

Rengetegen bukják holnap a TB-t

Vége a türelmi időnek: október 31. után már kötelesek maguk után fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot (köznyelv szerint a TB-t) azok, akik már befejezték a tanulmányaikat, de még nem sikerült elhelyezkedniük.

Fillérekből lakhat jól a család: ezért állnak most sorban a Tescóban, Auchanban

Sokan nem kapták még meg a fizetésüket, ráadásul mindszentek ünnepe miatt a családi pótlék, és a GYES utalása is csúszik. Ha te is kifutottál a pénzből, és fogalmad sincs, mit varázsolj az asztalra a hétvégén a családnak, akkor jó hírünk van. Összegyűjtöttük ugyanis, hogy a nagyáruházak milyen akciókkal várnak a héten, és hogy a filléres hozzávalókból milyen ebédet vagy vacsorát tudsz elkészíteni.

Nem titok többé: minden magyarnak van egyéni nyugdíjszámlája

Kevesen tudnak róla, pedig 2013-tól bárki nyomon követheti a bevallott nyugdíjjárulékait. Nem olyan könnyű azonban rábukkanni a táblázatokra. Lépésenként mutatjuk, hogyan érheted el, mennyit fizettél be eddig az állami rendszerbe.

Ingyen szemüveg jár a magyar melósoknak: mutatjuk, mire hivatkozz

Korábban már foglalkoztunk a Google keresési javaslataival. Ezek segítségével a kereső cég megpróbálja kitalálni, a keresés közben begépelt szavak, mások hasonló keresései és a korábbi kereséseink alapján, hogy tulajdonképpen mire is akarunk rákeresni. Ezek közül a keresési javaslatok közül megválaszoltuk már, hogy mi, mennyibe kerül Budapesten, most pedig nyitjuk az ollót, a javaslatok közül azokra mutatjuk a választ, melyeket a "mennyibe kerül" szerkezet begépelése után dobott fel a kereső.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 1. 16:39
Nagy összegű bírságot vagy akár a platform korlátozását is kilátásba helyezte az Európai Unió illeté...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 1. 15:02
Kis vásárlás és sok osztalék gyűjtögetés volt a novemberi teljesítményem.VáltozásokKétszer vásárolta...
Számvető  |  2022. december 1. 12:24
A pénzügyi szakértők által aktívan kezelt befektetési alapok semmivel sem teljesítenek jobban, mint...
Bankmonitor  |  2022. december 1. 08:53
Kevesen tudják, hogyan számolják ki az állami nyugdíjat. Nekik szeretnénk segíteni az alábbi videóva...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?