20 °C Budapest

Fillérekből lakhat jól a család: ezért állnak most sorban a Tescóban, Auchanban

2017. november 3. 15:02

Sokan nem kapták még meg a fizetésüket, ráadásul mindszentek ünnepe miatt a családi pótlék, és a GYES utalása is csúszik. Ha te is kifutottál a pénzből, és fogalmad sincs, mit varázsolj az asztalra a hétvégén a családnak, akkor jó hírünk van. Összegyűjtöttük ugyanis, hogy a nagyáruházak milyen akciókkal várnak a héten, és hogy a filléres hozzávalókból milyen ebédet vagy vacsorát tudsz elkészíteni.

Általában minden hónap első munkanapján folyósítják a családtámogatási és szociális ellátásokat, azaz

  • az anyasági támogatást;
  • a családi pótlékot;
  • a gyermekgondozást segítő ellátást (GYES);
  • a gyermeknevelési támogatást (GYET);

de mindenszentek ünnepe az idei évben is bekavart. A folyósító szerv, tehát az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) tájékoztatása szerint november 2-án kezdték a kiutalást. Aki a bankszámlájára kéri a pénzt, az már lehet, hogy ma megkapja, a postai úton érkező ellátásokat viszont három-öt nap múlva kapják meg a jogosultak. Vagyis sok család csak a jövő hét elején kapja meg az őket megillető összeget. Ráadásul sok munkahelyen a fizetéseket sem utalták még el.

Ha te is pénzszűkében vagy, érdemes átlapoznod az e heti akciós újságokat. Hogy megkönnyítsük a dolgod, összeszedtük, hogy a nagyobb áruházakban miből érdemes bevásárolni, sőt, abban is segítünk, mit érdemes főzni a hozzávalókból a hétvégén.

Lidl

Egy gombapaprikás nagyjából 450-500 forintból kijön, viszont laktató és egészséges, ráadásul gyorsan el is lehet készíteni. A Lidlben a héten jó áron lehet gombát kapni, a 300 grammos kiszerelésű laskagomba 339, a 250 grammos fehér csiperkegomba pedig mindössze 189 forint. Elengedhetetlen a tejföl is, a 800 grammos Pilos márkájú tejföl most csak 439 forint.

A zöldségleves is fillérekből megvan, jó lehet a gombapörkölt mellé. A diszkontáruházban ráadásul egy csomag leveszöldség most 349 forint helyett 249 forintba kerül, ehhez még egy kis olaj, só, bors, és esetleg egy kis tejföl kell.

KATT: Lapozd át a Lidl e heti akciós kiadványát!

Aldi

Jó megoldás lehet a csirkepörkölt is hétvégére. Az Aldiban egy kilogramm csirke alsó-vagy felsőcomb most 24 százalékkal olcsóbb, 579 forint. Ha valaki fasírozottat szeretne készíteni, akkor is érdemes betérni a diszkontáruházba, a fél kilós sertés darált hús most 649 forint. Jó lehet az uborkasaláta is, a kígyóuborka most 23 százalékkal olcsóbb, 129 forintba kerül. A lila hagyma mind a két fenti fogáshoz kellhet, fél kiló most 199 forint helyett 129 forint.

KATT: Ne hagyd ki az Aldi többi akciós ajánlatát sem!

Interspar

Egyszerű, gyors és finom a sült csirkecomb krumplipürével. Az Intersparban az egész csirkecomb kilója mindössze 489 forintba kerül, de ha valaki esetleg fokhagymás pulykaszárnyat szeretne készíteni, annak is megéri betérni az üzletbe: a pulykaszárny kilója 599 forintba kerül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A héten robbant a hír, hogy Európában és Magyarországon is megindult az étkezési tojás árának emelkedése, ami várhatóan az év végéig kitart. Ez azt jelenti, hogy míg most a tojás darabját 40 forint körüli összegért szerezhetjük be, az ára év végére elérheti a 60 forintot is. Az Intersparban most a 10 darabos mélyalmos tojásért 399 forintot kérnek.

KATT: Még több akciós ajánlatért kattints ide!

Tesco

Egy klasszikus rakott krumpli vagy egy könnyű tejfölös krumplifőzelék sült kolbásszal vagy virslivel szintén gyorsan megvan, ráadásul nem is kerül sokba. A 2 és fél kilós kiszerelésű burgonya most 329 forintba kerül a Tescóban. A vöröshagyma kilója mindössze 99 forint, 10 dekagramm Tóalmási parasztkolbász 279 forintba kerül. A főzelékbe sült debrecenit is tehetünk, 10 deka mindössze 119 forintba kerül a csemegepultban.

Mind a két fogást feldobja a füstölt-főtt császárszalonna, 10 dekagramm 149 forintba kerül, a füstölt kolozsvári szalonna kilójáért pedig 1699 forintot kérnek. Bolognai szószt is olcsón és gyorsan készíthetünk: a fél kilós darált sertés- és marhahús ára 599 forint, a 150 grammos Aranyfácán sűrített paradicsom 199 forintba kerül. A trappista sajt kilójáért 1389 forintot kérnek a kiszolgáló pultban. A fél kilós Colavita durum száraztészta pedig mindössze 299 forintba kerül.

KATT: Lapozd át a Tesco e heti akciós reklámújságját!

Auchan

Mézes-mustáros csirkecomb: remekül hangzik, ugye? Az Auchanban beszerezhetjük a csirke alsó- vagy felsőcomb kilóját mindössze 489 forintért, hozzá jó lehet a krumplipüré. Az 5 kilogrammos kiszerelésű burgonya 495 forint, a 850 grammos Olcsó és Finom Farmföl pedig 298 forint. Mivel a tejfölből nem kell az egészet felhasználni a csirkéhez, készíthetünk még valamilyen főzeléket.

A 900 grammos fagyasztott zöldborsó vagy zöldbab most 170 forinttal olcsóbb, így 329 forintot kell érte fizetni, ezért ez a kettő például jó választás lehet. Süthetünk hozzá sült kolbászt, 10 deka Régimódi Kedves kolbász ára például mindössze 149 forint.

KATT: Itt találod az Auchan e heti akciós kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem