19 °C Budapest

Megdöbbentő túlszámlázás: 23 billiárd dollár egy doboz cigiért

2009. július 15. 16:32

Sokat hallottunk már túlterhelésekről hitelkártyákon, de a mostani minden bizonnyal Guinness-rekordok könyvébe való. Egy New Hampshire-be való férfinak ugyanis egyetlen egy doboz cigarettáért az Egyesült Államok több mint ezerévi GDP-jét számolták fel.

A férfi, miután hazaért online ellenőrizte az egyenlegét, ahol megdöbbenve tapasztalta, hogy 23 148 855 308 184 500 dollárt számoltak fel neki a cigarettáért, valamint 15 dollárt, mivel átlépte az előzetesen megállapított keretét. Ez az összeg, nagyjából az Egyesült Államok 1619 évi GDP-jének felel meg, a világnak pedig a jelen állása szerint 371 évig kéne dolgoznia, hogy összekaparja ezt az összeget.

A szegény ügyfél két órát töltött a telefon végén lógva, mire a Bank of America munkatársával sikerült kisilabizálni az összeget és pontot tenni az ügy végére. A bank másnap rendezte a helyzetet. A Bank of America azonban nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben, mondván, hogy a hibáról a kártyakibocsátó Visa tehet, aki viszont - nem meglepő módon - a bankra mutogat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?