29 °C Budapest

Címke: töltött cigi (11 cikk)

MTI | 2013. január 14. 16:07

Gond nélkül eladják a cigit a kamaszoknak a magyar boltok felében

A 13-15 éves korú fiatalok 45 százaléka boltban veszi a cigarettát, s 43 százalékukat a vásárlásnál még soha nem utasították vissza életkoruk miatt - mondta az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) Dohányzás Fókuszpontjának vezetője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Pénzcentrum | 2011. április 26. 17:15

Elfogadták a füsttörvényt: ez vár a dohányzókra

Elfogadta a parlament a nemdohányzók védelméről szóló törvényt. Jövő áprilistól ténylegesen megszűnhet a dohányzás a nyilvános helyeken. Az elmúlt időszakban számtalan érv és ellenérv hangzott el a dohánypárti és a füstölést ellenző oldalon egyaránt.

Pénzcentrum | 2009. július 15. 16:32

Megdöbbentő túlszámlázás: 23 billiárd dollár egy doboz cigiért

Sokat hallottunk már túlterhelésekről hitelkártyákon, de a mostani minden bizonnyal Guinness-rekordok könyvébe való. Egy New Hampshire-be való férfinak ugyanis egyetlen egy doboz cigarettáért az Egyesült Államok több mint ezerévi GDP-jét számolták fel.

Pénzcentrum | 2007. november 5. 13:00

Fejleszt a Vám- és Pénzügyőrség: egyre több ellenőrzés, egyre modernebb technika...

A technikai fejlesztések mellett a Vám- és Pénzügyőrség (VP) egyre több fogásról számol be. Amellett, hogy a jövedéki bevallást az elektronikus bevallási lehetőséggel igyekszenek könnyebbé, bizonyos köröknek pedig hamarosan kötelezővé tenni, egyre több kábítószer, dohányáru, vagy hamis ruházati terméket foglalnak le a fokozott ellenőrzések során a pénzügyőrök.

Pénzcentrum | 2006. november 28. 11:00

Ne cigizz, mert kevesebb lesz a fizetésed?! - az olaszok ezt tervezik

Olaszország lehet az első olyan állam, ahol a dohányzással eltöltött idő miatt kieső munkaidőre járó bért levonják az alkalmazottak fizetéséből. Olaszország a dohányzás visszaszorításának tekintetében is élen járt, mikor 2005-ben minden nyilvános helyen és munkahelyen megtiltotta a dohányzást - írja a Népszabadság.