13 °C Budapest

Még tart a hitelkártya-kínzás: faragják a kereteket

Pénzcentrum
2009. július 15. 11:02

A jegybank szerepét betöltő Federal Reserve legfrissebb statisztikái szerint tovább csökkent az amerikaiak folyószámlahitel és hitelkártya adóssága.

A kiigazított áprilisi és a frissen közzétett májusi adatok szerint még mindig tart a háromnegyed éve kezdődött lefelé irányuló tendencia a folyószámlahitel és a hitelkártya adósságok tekintetében.

A folyamat lassult az elmúlt három hónapban, de fellendülésre csak azok az optimista szakértők számítanak, akik szerint 9 hónapos nadrágszíj meghúzás után jönnie kell a talpra állásnak.

Forrás: Cardtrak

Egy hónap alatt újabb 2,9 milliárd dollárral nyirbálták meg a hitelkereteket, ami nagyban a jövedelmi viszonyok kedvezőtlen változásának, részben a bankok óvatosabb hitelezési politikájának tudható be. A tavaly ősszel mért csúcshoz képest már közel 50 milliárd dollárral csökkent az adósságállomány.

A legfrissebb adatok szerint május végén összesen 928 milliárd dollárral tartoztak az ügyfelek, ami éves szinten 3,7 %-os csökkenésnek felel meg. Egy hónappal korábban a szűkített hitelkeret megújítások következtében még közel 9 milliárd dollárral csökkent az adósságállomány.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az összes lakossági tartozás közel 85 %-át a hitelkártyák teszik ki, a fennmaradó 15 %-ba tartoznak a népszerű bevásárló- és tankoló-kártyák is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45