14 °C Budapest
Woman changing shoes

Veszélyes népbetegség lappang Magyarországon: csak így lehet megelőzni a bajt

2023. május 29. 18:04

Népszerű amerikai filmekben gyakran látjuk azt a jelenséget, amikor a cipők számára külön gardróbszekrénnyel rendelkeznek a hölgyek és az urak. Ezzel szemben a magyar valóság azt mutatja, hogy a férfiak egyetlen cipőt hordanak egészen addig, amíg az fennmarad a lábukon, míg a nők esetében valamivel jobb a helyzet, de még ezzel együtt is van miben és hova fejlődnünk.

Amellett, hogy az igényes megjelenésnek elengedhetetlen kelléke az outfithez illő lábbeli, az egészség megőrzésének is nélkülözhetetlen segítője. Teljes testsúlyunk a lábfejünkre, azaz mindössze kétszer 26 apró csontocskára nehezedik. Ezért elengedhetetlen, hogy lábaink megfelelő alátámasztást és elég nagy teret kapjanak.

Névre szóló talpbetét

Ma már úgy is vigyázhatunk lábunk egészségére, ha a leggyakrabban használt lábbelijeinket egyedi, kifejezetten a mi lábunkra kialakított talpbetétekkel látjuk el. Az egyedi talpbetétek a láb anatómiai adottságaihoz igazodnak, biztosítva a legjobb hossz- és harántboltozat alátámasztást és a kényelmet.

Egyedi, névre szóló talpbetéteket készítünk, öt év alatt fejlesztettük ki. Amerikai, német, spanyol, olasz és belga piacvezető egyedi talpbetétgyártók tapasztalatait is felhasználtuk, aminek köszönhetően egy saját szoftverrel és mérési rendszerrel rendelkező, a világon egyedülálló metódus állt össze

- árulta el Kárpáti Zoltán.

Sportcipő Michelin talppal

A cipő talpának minősége szintén kiemelt fontossággal bír, hiszen a talp védi a lábat a durva felületektől, éles tárgyaktól és a hidegtől. Egyik fontos funkciója a járás során a lábat érő több ezer ütés elnyelése, ami különösen lényeges a futócipőknél, ahol a talp anyaga és kialakítása segít csökkenteni a lábra és a testre gyakorolt hatást futás közben. A futócipő talpának tervezése nemcsak a sarok becsapódása során keletkezett ütés elnyelésére irányul, hanem arra is, hogy a cipő „visszaadja" az energiát a lépés következő fázisában, javítva ezzel a teljesítményt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az a megtiszteltetés és elismerés ért minket, hogy az innovatív, nem csak a páratlan tapadásáról és tartósságáról ismert Michelin elvállalta, hogy fejleszt nekünk egy technikai futócipő talpat. Kétféle felületű talppal fog megjelenni, az egyik változat utcai, aszfalton történő futásra alkalmas, a másikat pedig hegyi, terepfutásra tervezik

- nyilatkozta Kárpáti Zoltán, a Batz Hungary Kft. tulajdonosa.

A divat és a kényelem egy cipőben jár

Talán sokan vélik úgy, hogy egy lábbeli, legyen az akár zárt cipő, szandál, papucs, vagy elegáns, vagy pedig kényelmes lehet. A jó hír az, hogy a kettő nem zárja ki egymást. Kárpáti Zoltán elmondta, évek óta megfigyelhető trend, hogy az emberek egyre jobban preferálják a kényelmet. A magas sarkak helyett kedveltebbek a lapos talpak, de mindemellett továbbra is fontos, hogy a lábbeli stílusos és divatos legyen. Szerencsére szép számmal léteznek olyan modellek, amelyek mindkét elvárásnak eleget tesznek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm