Percről percre: a legfontosabb hírek a koronavírusról április 3-án

2020. április 3. 07:05

Ne maradj le a legfontosabb eseményekről, a Pénzcentrum percről percre közvetít a koronavírus-járvány elleni harc aktuális állásáról, és az egészségügyi válság gazdasági hatásairól.2020.04.03 22:15Sok gyerekhez el sem jutott a digitális távoktatás híre: ők mind buknak?Magyarország számos területén a a digitális oktatás távoli fikció, amire nincs megfelelő megoldás, ugyanis a digitális módszertan áram nélkül nem működik.

A kereskedelmi dolgozók szakszervezeti vezetője szerint túl sok a 9 és 12 óra közötti három óra, ekkor ugyanis lézengenek a boltokban.

2020.04.03 22:35
Kössz!

Valentyina Rogyionenko, az orosz női tornászválogatott szövetségi edzője attól tart, hogy versenyzői elhíznak a kéthetes házi karantén ideje alatt. (MTI)

2020.04.03 22:32
A török hatóságok 31 várost lezárnak a személyforgalom előtt

A török hatóságok péntek éjféltől lezárják a személyforgalom előtt a 30 legnagyobb várost és a Fekete-tenger partján fekvő Zonguldak települést - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök péntek este Isztambulban, miközben országában az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek száma a friss adatok szerint átlépte a 20 ezret. A török államfő rámutatott: ez az intézkedés első körben 15 napig lesz érvényben és azért terjed ki Zonguldakra, mert ott gyakoriak a légzőszervi megbetegedések. Erdogan azt is mondta, hogy - miként korábban a 65 évnél idősebbek és a krónikus betegek esetében - részleges kijárási tilalmat vezetnek be a 20 éven aluliak számára is. (MTI)

Tovább nőtt az adat- és hangforgalom a magyarországi mobilszolgáltatók adatai szerint, a közoktatásban március 16-tól bevezetett digitális munkarend és a sok helyen életbe léptetett távmunka miatt.

A horvát rendőrségnek egyre több esetben kell intézkednie a kijárási korlátozás megszegése miatt - mondta el Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Újabb piacok nyitnak ki megfelelő óvintézkedések mellett vidéken, ahol az önkormányzatok gazdaságvédelmi intézkedésekkel igyekeznek segíteni a helyi termelőket és vállalkozásokat, valamint azokat, akik a koronavírus-járvány miatt elvesztették az állásukat.

Bele sem gondolunk, hogy mennyivel több energiát kell fogyasztani azzal, hogy az ember nem mozdul ki otthonról. Pedig az órák pörögnek, a csekkek pedig jönnek. Most összeszedtünk néhány tippet, amivel csökkentheted az rezsit a kijárási korlátozás alatt.

2020.04.03 19:24
Tévétorna: Közös otthoni tornára buzdítja a nézőket a közmédia

Közös otthoni tornára buzdítja a nézőket a közmédia. Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján

2020.04.03 19:17
Nem csökkent a halottak száma az utóbbi napban sem Olaszországban

Még mindig hétszáz felett van Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban naponta elhunytak száma, amely a járvány helyi megjelenése óta elérte a 14 681-t - közölte péntek esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt elenyésző mértékben csökkent az elmúlt napi 2477-hez képest 2339-re. (MTI)

A második világháború vége óta nem látott mértékben csökkenhet idén a világ szén-dioxid-kibocsátása a koronavírus-járvány okozta gazdasági leállások következtében - mutatott rá a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás számszerűsítésével foglalkozó szervezet, a Global Carbon Project (GCP) elnöke.

Az egészségügyi ellátások kapcsán két dologra kell felkészülnie a lakosságnak az elkövetkező időszakban. Egyrészt nehezebb lesz hozzájutni azokhoz a szolgáltatásokhoz, ami nem köthető a koronavírus-járványhoz. Másrészt pedig ha a helyzet változik, és oldódik a feszültség, akkor mindenki egyszerre akar orvoshoz jutni. A Portfolio cikkében olyan alternatívákat vázolnak fel, amelyek ebben az időszakban is járhatóak lehetnek, főleg mivel online úton lehet intézni őket.

2020.04.03 18:27
Letartóztatták a maratoni futás korábbi világcsúcstartóját

Letartóztatták a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom megsértéséért a maratoni futás korábbi világcsúcstartóját, Wilson Kipsangot. A kenyai rendőrség szerint a 2012-es, londoni olimpia bronzérmese egy bárban italozott 19 társával Itenben, ahol az atléták szoktak magaslati edzőtábort tartani. A társaságnak tagja volt egy helyi politikus is. A 38 éves Kipsang, akinek január 10-én doppingvétség miatt felfüggesztették a versenyengedélyét, pályafutása során megnyerte a New York, a London és a Berlin Marathont is. A világrekordot 2013-ban a német fővárosban aratott diadalakor állította fel, majd egy évvel később honfitársa, Dennis Kimetto ugyanott döntötte meg. (MTI)

A legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 684-gyel emelkedett az új típusú koronavírus okozta betegség nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

2020.04.03 17:52
Fel kell gyorsítani a legsebezhetőbb országoknak szánt segítségnyújtást

Fel kell gyorsítani a legsebezhetőbb országoknak, köztük az Afrikának szánt segítségnyújtást, mielőtt a koronavírus-helyzet irányíthatatlanná válna - közölte Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője pénteken Brüsszelben. Borrell az uniós tagállamok külügyminisztereinek videókonferenciája után tartott online sajtótájékoztatóján azt mondta, a koronavírus-járvány legyőzése érdekében elengedhetetlen az összefogás az afrikai országokkal, ellenkező esetben problémájuk Európa problémájává válik.Hangsúlyozta, hogy a koronavírus-válsággal összefügésben nincs más hosszútávú megoldás, csak az együttműködés szorosabbá fűzése az emberek, a régiók, az országok, valamint az unió és partnerországai között. Ha csak Európában oldódnak meg a járvány okozta problémák, az nem jelent végső megoldást, csak akkor, ha mindenütt megoldás születik rájuk. (MTI)

A tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető Magyarországon, és noha napról napra nőt a fertőzöttek száma, még mindig a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk - közölte kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

2020.04.03 17:01
Karanténklip - mostantól ez egy létező dolog

Itt a Kiscsillag zenekar legújabb klipje, amit hogy máshogy, mint karanténban készült. Rákkendroll otthonról!

2020.04.03 16:30
A nap videója, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Akciócsoportok 10. ülése előtt készült ez a videó:

Lengyelországban a következő két hétben tetőzhet a koronavírus-járvány - mondta el pénteken a lengyel közszolgálati rádiónak az egészségügyi miniszterhelyettes, Waldemar Kraska, miután előző nap több mint 60 százalékkal ugrott meg az újonnan azonosított fertőzések száma.

2020.04.03 15:34
A francia rendőrség megerősített erőkkel ellenőrzi a kijárási korlátozásokat a tavaszi szünet kezdet

A francia rendőrség megerősített erőkkel ellenőrizte pénteken országszerte a koronavírus-járvány miatt életbe léptett kijárási korlátozásokat annak érdekében, hogy senki ne utazzon el az otthonából a tavaszi szünet kezdetén. A belügyminisztérium az eddig 100 ezer helyett mintegy 160 ezer rendőrt és csendőrt mozgósított pénteken.

A Google pénteken közzétette a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott hatósági intézkedések okozta, az utazási, helyváltoztatási szokásokban a világ 131 országában márciusban bekövetkezett változásokat, hogy segítse a közegészségügyi szerveket a vírus elleni küzdelemben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Folyamatosan nő a kereslet az étrend-kiegészítők iránt, így emelkedik az internetes vásárlások száma is a szektorban, amire már a hamisítók is felfigyeltek. A hamis, esetenként életveszélyes szerek visszaszorítása érdekében jött létre az a program, amely a piacra kerülő termékek bevizsgálásával garantálni tudja, hogy a csatlakozó patikák polcaira már csak az ellenőrzött, jó minőségű szerek kerüljenek ki.

2020.04.03 13:54
Koronavírusban meghalt Julie Bennett

Julie Bennett amerikai színésznő 88 évesen hunyt el, miután megfertőződött a koronavírussal. Julie Bennett 1950 és 2000 közötti pályafutása során 82 filmben és sorozatban működött közre, ilyen volt például a Gunsmoke vagy A simlis és a szende, de szinkronszínészként is nagyot alkotott, ő kölcsönözte a hangját például Maci Laci barátnőjének, Cindynek.

A koronavírus-járvány kikészíti a hitelpiacot, az ügyfelek sem szívesen vesznek fel újabb hiteleket, és a bankok is kockázatkerülőbbek a várható recesszió kapujában. A gyermeket váró fiatal párok életében azonban a bizonyos feltételek mellett támogatássá alakuló babaváró hitel továbbra is biztos pont lehet.

Már banki ügyfelei is indíthatnak vagy fogadhatnak fizetési kérelmet bankon belül és kívülről egyaránt. Az új szolgáltatással tovább szélesítik a digitális fizetési megoldásainak a körét, amelyek nemcsak kényelmesek és egyszerűek, de a jelenlegi helyzetben védik egészségünket is.

Meredek emelkedőn van a mobilbankolás. Az okostelefonon elérhető banki szolgáltatásokat az idén 22-44 százalékkal többször használták, mint tavaly. Márciusban kiemelkedő növekedés volt a mobilbankos utalásoknál, az ügyfelek naponta 23 százalékkal többször használták, mint februárban, a 2019-es átlaghoz képest pedig 51 százalékos volt a növekedés. A mobilbankos tranzakciók közül a csekkbefizetés az egyik legnépszerűbb megoldás, ez márciusban erőteljes növekedésnek indult a járvány miatti intézkedések nyomán.

Időarányosan jól uralja a koronavírus-járványt Magyarország, a megbetegedések számát mutató görbe laposodott az elmúlt napokban - közölte a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának egyetemi tanára.

A koronavírus-járvány, illetve az ellene hozott intézkedések hatására márciusban korábban még soha nem tapasztalt mértékben gyengült a gazdasági aktivitás az euróövezetben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteki tájékoztatása alapján.

2020.04.03 11:30
Csecsenföld elrendelte közigazgatási határai lezárását, jelentősen nőtt az orosz fertőzöttek száma

Oroszország régiói közül elsőként Csecsenföld elrendelte közigazgatási határainak lezárását a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében, a vasárnaptól életbe lépő intézkedés a ki- és a beutazást egyaránt leállítja. Az észak-kaukázusi köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov felszólította a régió lakóit, hogy április 5-ig térjenek haza, és csütörtök estétől éjszakai kijárási tilalmat rendelt el. A csecsen városokban este 8 órától reggel 8 óráig leáll a közlekedés és a gyalogosforgalom. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön április 30-ig meghosszabbította az egész országra érvényes fizetett kényszerszabadságot, és a régiók vezetőit felhatalmazta arra, hogy szükség esetén erélyes intézkedéseket vezessenek be a járvány terjedésének lelassítása érdekében. (MTI)

2020.04.03 11:04
Meghosszabbították a kijárási tilalmat Szerbiában

Meghosszabbították a kijárási tilalmat Szerbiában, ezentúl szombaton 13 órától hétfő hajnali 5 óráig tilos az utcára lépni, és az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották azt is, hogy kettőnél több ember gyűljön össze egy helyen. Hétköznapokon továbbra is 17 és reggel 5 óra között van kijárási tilalom.(MTI)

Jelenleg kétféleképpen derülhet ki Magyarországon valakiről, hogy koronavírus fertőzött-e, vagy a hivatalos állami ellátásban végzett vizsgálat, vagy magánlaborokban végzett teszt útján. A közkórházak laborjai azonban csak akkor végzik el a tesztet, ha azt a háziorvos indokoltnak tartja a beteg tünetei és/vagy kontaktusai alapján, magánúton viszont bárki kérheti a tesztet. Három olyan magánegészségügyi szolgáltatóról tudunk, ahol végeznek koronavírus diagnosztizációt, viszont meg is kérik az árát. Mutatjuk, hol és mennyiért lehet magánúton tesztet végeztetni.

2020.04.03 09:39
Meghaladta az egymilliót a fertőzöttek száma a világban, és több mint 53 ezren haltak meg

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre közel 79 ezerrel 1 016 401-re nőtt a világban. A Covid-19-ben eddig 53 160-an vesztették életüket, az utóbbi egy napban 5904-en. A meggyógyultak száma 211 775, a csütörtök reggelinél 17 464-gyel több - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 181 országban van jelen. (MTI)

A COVID-19 vírus Magyarországi megjelenése nagyon nagy hatással van sok egyéb mellett a turizmusunkra is. Ezáltal a Balaton turizmusára is.

A miniszterelnök péntek reggel nyilatkozott a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak ad interjút.

2020.04.03 07:18
Második világháborús bomba miatt kellett Németországban részben kiüríteni egy koronavírus-fertőzötte

Második világháborús bomba miatt kellett csütörtökön részben kiüríteni Bonnban az egyetemi kórházat, amelyben koronavírus-fertőzötteket is ápolnak - közölte a klinika szóvivője. Az egészségügyi intézményben kezelt mintegy 200 pácienst, köztük az új típusú koronavírussal megfertőződött 11 beteget kellett az intenzív osztályról evakuálni. A betegek többségét az egyetemi kórház más részlegein helyezték el, többeket azonban más klinikákra kellett szállítani. A környéken élő csaknem 1200 lakosnak is el kellett ideiglenesen hagynia az otthonát, míg az öttonnás harceszközt a tűzszerészek ártalmatlanították a csütörtök délutáni órákban. Az emberek időközben már visszatérhettek az otthonaikba. A bombát szerdán találták meg építkezési munkálatok során.

2020.04.03 07:12
Koronavírus: Az osztrák államfő szerint "hosszabb ideig" ki kell tartani

Kitartásra buzdította Ausztria lakosságát a koronavírus-járvány adta helyzetben Alexander Van der Bellen államfő csütörtök este az ORF osztrák országos közszolgálati televízióban. "Hosszabb ideig ki kell tartanunk"- hangsúlyozta az elnök az ország lakosságához intézett beszédében. Ausztriában három hete vezették be a kijárási korlátozásokat. "Nem tudom pontosan, meddig tart a válság, de abban biztos vagyok, hogy egyszer elmúlik" - mondta Alexander Van der Bellen. Beszédében kiemelte, hogy addig is "újfajta összetartásra" van szükség. (MTI)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm