2020. július 8. szerda Ellák

9 és 12 között csak lézengnek a boltokban: két óra is elég lenne a 65 felettieknek?


A kereskedelmi dolgozók szakszervezeti vezetője szerint túl sok a 9 és 12 óra közötti három óra, ekkor ugyanis lézengenek a boltokban. 

Erre a kereskedelmi egységeknek gyakran hosszabbított nyitvatartással kell válaszolniuk, hogy a forgalmuk meglegyen. Megfontalandónak nevezte a 65 év felettiek vásárlási lehetőségének kisebb átalakítását a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke. Bubenkó Csaba az InfoRádióban azt mondta, hogy a munkáltatóknak kell felmérniük a vásárlói igényeket.

"Mi azt látjuk munkavállalói oldalról, hogy 9 és 12 óra között vásárlói nyomás nem nehezedik a munkavállalókra, de ez nem jelenti azt, hogy ebben az időben nincs munka, hisz ilyenkor van például az árufeltöltés. 12 óra után pedig előfordul az, hogy egyszerre többen mennek vásárolni" - fogalmazott Bubenkó Csaba. Szerinte lehetne még azon gondolkodni, hogy mennyi az az időintervallum, ami elég az idősek kiszolgálására; a 3 órás időablak akár 2 órásra is csökkenthető.

A megváltozott forgalmi viszonyok között szerinte megszületett annak a veszélye, hogy a boltok meghosszabbítják a nyitvatartásukat (lévén a 9-12 óra közti idősávban kevés a vásárló és kiesik a bevétel), így viszont egyes helyeken 15 órás munkaidők is keletkezhetnek, ami munkavállalói oldalról nem jó.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS