30 °C Budapest

Címke: hírek brüsszel (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. augusztus 3. 09:01

Napelem, szélerőmű? Egyelőre késik a támogatás

A hírek szerint tovább csúszhat a megújuló energia új támogatási rendszerét jelentő ártámogatási rendszer indulása, amennyiben a minisztérium valóban nem küldte még ki Brüsszelbe a tervezetet. Közben egyre nő Magyarország elmaradása a megújuló energia terén.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 1. 11:33

Így számolna le Brüsszel a magyar munkanélküliséggel

Kétfrontos küzdelmet indít az Európai Bizottság a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Egyrészt a jövőben összehangolt startégiát indít az alacsony energiafelhasználású épületek fejlesztésére, illetve ezen folyamaton keresztül nyomást gyakorol az építőipar felélesztésére, s így a munkanélküliség csökkentésére. Az uniós stratégia sikerér Magyarországon is hatalmas szükség van. Azon túl ugyanis, hogy mihamarabb fel kellene rázni az évek óta vegetáló építőipart, a magyar lakásállományra is ráférne egy jókora ráncfelvarrás. A megközelítőleg 4,3 millió lakást kitevő állomány 70 százaléka ugyanis nem felel meg a korszerű funkcionális műszaki, illetve hőtechnikai követelményeknek.

Pénzcentrum | 2012. január 9. 19:02

Pályázati pénzből vette lakását SP

Éder Krisztiánnak (SP) az is sikerült, ami sok kisvállalkozásnak nem, Széchenyi terv keretén belül pályázott és nyert, ebből alakítja ki saját hálószobáját és fotóműhelyét is. Nem könnyű pályázni, mégis, mintha neki e pofon egyszerű lenne: "a pályázatba bele kellett foglalnom, mit szeretnék elérni a következő két évben, illetve a munkáimat és a referenciáimat kellett megmutatnom " - mondta SP a Borsnak. Egy sikeres pályázatnak és üzleti tervnek sokkal több kritériuma van ennél, a Pénzcentrum ezeket is összeszedte.