33 °C Budapest
Molten Metal Poured at Foundry

Elképesztő minőségű arany kerül be a világ körforgásába: ilyennel még sohasem kereskedtek

2024. június 7. 17:19

A Society Artisanal, mely a Kongói Demokratikus Köztársaság kézműves bányászszövetkezeteivel együttműködve konfliktusmentes aranyat exportál, partnerséget kötött a Minespiderrel, hogy blokklánc-alapú nyomonkövetést és digitális termékútleveleket biztosítson az arany eredetének és fenntarthatóságának igazolására - írta meg a Mining.com.

A Society Artisanal, mely a Kongói Demokratikus Köztársaság kézműves bányászszövetkezeteivel együttműködik, konfliktusmentes aranyat exportál. Együttműködésre lépett a Minespiderrel, ami blokklánc-alapú nyomon követhetőségi platformot kínál. Ezáltal az arany útját a bányától az olvasztóműig lehet követni, terveik szerint pedig még tovább is.

Az első blokklánccal nyomon követhető aranyszállítmány 2024 júniusában kerül majd exportra. A Society Artisanal kiemeli, hogy tevékenységük során nagy hangsúlyt fektetnek a professzionális bányagazdálkodásra, valamint az ásványkincsek kitermelésének javítására. Céljuk, hogy minden tevékenységük megfeleljen a nemzetközi szabványoknak és iránymutatásoknak.

Az SA által vezetett bányák harmadik fél általi felügyelete mellett történő aranybányászat során az arany rudakká olvasztása után egyedi azonosítókkal látják el őket. Ezek után Andorrába, az L'Orfebre finomítóba szállítják tovább.

Nathan Williams, a Minespider alapítója hangsúlyozza az arany "útlevél" fontosságát a nyomon követhetőség érdekében. Kiemeli, hogy a KDK régiójából származó ásványi anyagok beszerzése korábban konfliktusok miatt kerülendő volt sok vállalat számára. Azonban a Society Artisanalhoz hasonló szervezetek munkája hozzájárulhat a helyzet javulásához, ösztönözve ezzel a fenntartható és konfliktusmentes bányászati gyakorlatok alkalmazását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Durva, ami az arany árával történik

Május vége arról szólt, hogy arany, réz, ezüst és platina árfolyamai rekordmagasságokba szöktek, amivel a termelés már nem tudja tartani a lépést. Mára azonban változott a helyzet, a Pénzcentrum árfolyam oldala szerint az arany ára jócskán bezúgott, a csütörtök délutáni adatok szerint unciánként már csak 2308 forintért mérik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm