5 °C Budapest

Címke: aranypiac (21 cikk)

Pénzcentrum | 2013. június 10. 16:34

Kiderült: ennyi aranya van a Nemzeti Banknak

Elhanyagolható mennyiségű, mintegy három tonnányi aranyat tart a tartalékai között a Magyar Nemzeti Bank - derül ki a jegybankelnök írásbeli válaszából. A kérdést Volner János parlamenti képviselő tette fel.

Pénzcentrum | 2013. május 31. 11:01

Tényleg biztos befektetés az arany?

Az arany a korszakokon átívelő anyagi biztonság szimbóluma, szerte a világon. A sárga fém azonban nem csak a pénzügyi stabilitás és a jólét jelképe. A sokat üldözött népek, a válságokat megélt emberek élettapasztalata, hogy az arany létbiztonságot, a túlélés esélyét is jelentheti egyben. A nemesfém árfolyama ugyanakkor nem csak mélypontokkal és csúcsokkal tarkított hosszútávú ciklusokon fut keresztül, de időnként napi szinten is extrém kilengéseknek van kitéve. A pénzügyi biztonság és az árfolyam ingadozásának látszólagos ellentmondására azonban megvan a magyarázat.

Pénzcentrum | 2013. április 10. 13:02

Svájcban sincs annyi arany, mint az iPhone-okban

Svájc devizatartalékának másfélszeresét érő aranymennyiség található a piacon levő iPhone-készülékekben - derül ki a Conclude.hu cikkéből. Az aranypiaci szakportál azt írja: az okostelefon aranytartalma az átlagos aranybánya-kőzetek háromszázszorosa. Nem csoda, hogy a gyártók elkezdték újrahasznosítani a használt okostelefonokat: Amerikában például egy 16 GB-os iPhone 4 újrahasznosítási értéke 175 dollár a 911metallurgist.com gyűjtése szerint.

Pénzcentrum | 2013. március 11. 17:35

Mezítláb és luxusautókkal is járunk a zaciba

Elfogytak a családok aranykészletei, már az ezüstöt, porcelánokat adják zaciba. A zálogház-üzemeltetők állítják: nem csupán azok viszik az értékeiket, akiknek ételre kell a pénz. Vannak, akik mezítláb, babakocsival, vannak, akik fényes autókkal is járnak hozzájuk.

Pénzcentrum | 2011. október 31. 16:23

Így készült a világ legnagyobb aranypénze + videó

A világ legsúlyosabb és legnagyobb aranypénzét mostantól Ausztrália tudhatja a magáénak. A Perth-i pénzverde tegnap mutatta be a nyilvánosság előtt az ország jelképét, a vörös kengurut megjelenítő 1 tonna súlyú aranyóriást.

MTI | 2011. szeptember 27. 13:17

Már itt is lehet aranyat venni automatából

Mostantól automatából is lehet aranyat vásárolni Kínában, a világ második legnagyobb aranypiacának számító országban a növekvő keresletnek köszönhetően a következő években több ezer speciális ATM is működhet majd.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 29. 11:07

Aranyláz: így kereshetsz milliókat a svájci Alpokban

Bár a múlt héten nagyobb esést tapasztalhattunk az arany árfolyamában, de a megtorpanás csak időlegesnek bizonyult; újra emelkedés figyelhető meg a nemesfém piacán. Épp ezért nagyobb üzletnek minősül, mint eddig bármikor az új aranylelőhelyek keresése szerte a világban. Az USA és Ausztrália mellett az Alpok vonulatai között is népszerű időtöltés az aranymosás.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 26. 05:12

Családanyák estek egymásnak az aranyért Budapesten

Az elmúlt hetek árfolyam-ingadozásainak, a svájci frank erősödésének hírére Magyarországon is jelentősen megnőtt az érdeklődés az arany iránt. Az egyik legstabilabbnak nevezhető befektetési formát sokan fizikai arany formájában keresik: egy aranytömbök kereskedelmére szakosodott vállalkozásnál egy hete például sorban álltak a magyar háziasszonyok, hogy aranyba fektessék a család megtakarított pénzét.

Pénzcentrum | 2010. október 24. 11:02

Hobby, amivel megszedheted magad

Az arany világpiaci ára hónapról hónapra soha nem látott rekordokat dönt, ami magával húzza az ezüst árfolyamát is. Így a numizmatikai gyűjteményünk értéke pusztán a nemesfémek vágtázó árai miatt folyamatosan növekszik. Úgy tűnik tehát, hogy az arany - és ezüstpénzek szenvedélyes gyűjtése nem csak egy szép hobby, de befektetésnek sem utolsó.

Pénzcentrum | 2010. május 17. 14:02

Idén más lesz a fesztiválszezon: bekavar az aranyár

Az Akshaya Tritiya fesztiválszezon idején, Indiában a hinduk generációk óta aranyat vásárolnak, melyről azt hiszik, gazdagságot és sikert hoz számukra. Idén azonban az egekbe szökő aranyár ezen a tradíción is változtathat.

Pénzcentrum | 2009. április 15. 05:55

Csinos hozamot szeretnél? Érdemes lehet az ezüstre is figyelni!

Az elmúlt hónapokban számos olyan elemzés látott napvilágot, amely szerint a tavalyi év arany-láza idén is folytatódni fog, tovább emelve a nemesfém árát. A pénzüket biztos helyre menekíteni igyekvő befektetők számára azonban nem csak az arany jelent megoldást, hanem a nála jóval olcsóbb ezüst is. A válság azonban most lehet, hogy helyreállítja a hosszú éveken keresztül méltatlanul háttérbe szorított nemesfém renoméját. Érdemes lehet figyelemmel kísérni az eseményeket!

Pénzcentrum | 2009. január 16. 05:55

Idén is az arany lehet a válság nyertese?

Még mindig tombol a tavaly ősszel kitört aranyláz, ezt igazolja a Merrill Lynch nyilatkozata is, miszerint tehetősebb amerikai ügyfelei annyira megrettentek a pénz- és tőkepiac gyengélkedésétől, valamint a világon dúló politikai bizonytalanságtól, hogy pénzüket mindinkább tömbaranyba fektetik.

Pénzcentrum | 2008. október 20. 08:15

Kitört az aranyláz: már hiánycikk a nemesfém!

A globális pénzügyi válság hatására nem csak a befektetési alapok, hanem már a magánemberek is előszeretettel vásárolnak értékállónak hitt aranyat, a kiugróan magas kereslet miatt így ma már többet kell várni a nemesfémre, mint korábban.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 19. 13:00

XXI. századi aranyláz: rémült befektetők a tengerentúlon!

Ahogy a pénzpiacokról menekülő befektetők elkezdték átcsoportosítani tőkéjüket a biztonságosabb kereskedések felé, a tegnapi nap során az arany ára rövid időre a 900 dolláros (151.200 forintos) unciánkénti egységárat is átlépte. Az arany ára mérséklődni kezdett, amint a kormány bejelentette, hogy előkészítették a csőd-közeli állapotba került bankok megmentésére vonatkozó tervezetet.