23 °C Budapest

Címke: aranybánya (22 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 10. 13:02

Svájcban sincs annyi arany, mint az iPhone-okban

Svájc devizatartalékának másfélszeresét érő aranymennyiség található a piacon levő iPhone-készülékekben - derül ki a Conclude.hu cikkéből. Az aranypiaci szakportál azt írja: az okostelefon aranytartalma az átlagos aranybánya-kőzetek háromszázszorosa. Nem csoda, hogy a gyártók elkezdték újrahasznosítani a használt okostelefonokat: Amerikában például egy 16 GB-os iPhone 4 újrahasznosítási értéke 175 dollár a 911metallurgist.com gyűjtése szerint.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 22. 15:05

Árrobbanásra felkészülni: itt az új aranykorszak

Az egyre növekvő recessziós félelmek, a piaci bizonytalanságok, és a pénteki jegybanki gyűlés egyaránt segítette az arany további szárnyalását, amely ma újabb csúcsra, 1894 dollárra nőtt, ezzel augusztusban már több mint 16 százalékot drágult a legfőbb nemesfém.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 7. 17:32

Filléres lakások a pesti belvárosban, 170 forintos fagyi, 254-es svájci frank - heti hírösszefoglaló

Nyomasztóan izgalmas, izgalmasan nyomasztó napokat tudhatunk magunk mögött. Leginkább persze a devizahiteleseknek, konkrétabban a svájci frank alapú hitellel rendelkezőknek volt miért izgulniuk, hiszen az alpesi deviza rendkívüli erősödése miatt akár tízezer forinttal is magasabb törlesztőrészletet fizethetnek most, mint egy hónappal korábban. A legforróbb téma mellett megmutattuk azt is, hol vannak a pesti belváros olcsó lakásai, mi kerül 170 forintba egy gombóc fagyin, és azt is, hogy mit érdemes vásárolni a leárazások utolsó napjaiban. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, augusztus első hetében.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 6. 08:04

Ezért kerül 170 forintba egy gombóc fagyi

Egy átlagos, négytagú magyar család ezer forintból aligha tud fagylaltozni, a hideg édességből, ugyanis a legtöbb helyen legalább 160 forintot kérnek gombóconként. Sokan gondolják, hogy a cukrászok többszáz százalékos hasznot könyvelhetnek el a fagylalt árusításán. Utánajártunk, mi kerül ennyibe a fagyin és valóban aranybánya-e fagylaltozót működtetni?

Pénzcentrum | 2011. június 24. 14:02

Árrobbanásra felkészülni: itt az aranykorszak vége

Még a mi életünkben, húsz éven belül kimerülhetnek a Föld aranykészletei - figyelmeztet az USA Földtani Szolgálata. Emiatt a sárga fém nagyon megdrágulhat, unciánkénti (egy uncia körülbelül 31 gramm) arany ára öt éven belül 5 ezer dollár (mai 190 forintos dollárárfolyamon számolva körülbelül 950 ezer forint) lehet.

Pénzcentrum | 2011. április 27. 10:00

Aranybánya a leszoktatás: akik megszedhetik magukat az új törvényen

Megszavazta az országgyűlés a nemdohányzók védelméről szóló törvényt. Talán most még aktuálisabb a leszokás, mint eddig bármikor, ha 1 év múlva már füstmentesen akarunk együtt sörözni a barátainkkal. A dohányosok 70 százaléka szeretne leszokni, 30 százaléka meg is próbálja, mégis csak 3 százaléknak sikerül. Nagy üzlet a visszaesőknek újabb és újabb leszokási módokat kínálni, akár 100 ezer forintos leszokási programot is kínálnak az elszánt cigitől szabadulni kívánóknak.

Pénzcentrum | 2009. július 16. 14:32

Útfelújítások, százmilliókért

Az Észak-Alföldi Operatív Program keretében újabb utakon kezdődött meg a felújítás Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Kengyel és Vezseny térségében. Az európai uniós finanszírozású projekt összköltsége 421 millió forint, ennyit fordíthatnak a kivitelezők az összesen 8,8 kilométernyi mellékút rendbetételére. A műszaki átadás ősszel esedékes.

Pénzcentrum | 2009. április 22. 18:00

Mégis lesz aranybánya Verespatakon?

Románia megvalósítja Verespatakon az aranybánya-beruházási projektet, hiszen már 350 millió eurót költött rá - jelentette ki Catalin Hosu, a Rosia Montana Gold Corporation kommunikációért felelős regionális menedzsere.

Pénzcentrum | 2008. március 26. 11:00

Minőségi autók: amiket nem kell jövőre lecserélni!

A vásárlók szerencsére sokszor találják szembe magukat azzal, hogy egy autó kiállja a mindennapi követelményeket a legvalószínűtlenebb helyeken is. A Honda bemutatóterme ilyen szempontból egy aranybánya. Itt a vevők olyan modelleket fedezhetnek fel, amelyek megbízhatóak, de ugyanakkor a javítási költségeik alacsonyak, mint az első helyen végzett Odyssey esetén is, ami megkapta a legtartósabb autó címet.

Pénzcentrum | 2008. március 14. 15:00

Az ingatlantulajdon nem elég a nyugdíjas évekre

Legújabb brit kutatások szerint otthonunk nem akkora aranybánya, mint gondoljuk. Az elmúlt évtizedben tapasztalt ingatlanár emelkedés sok emberben azt a képzetet keltette, hogy nem fontos takarékoskodni a nyugdíjas évekre, mert a tulajdonában lévő ingatlan hozamaiból vígan megél majd. Sokan előnyben részesítették az ingatlanvásárlást a rendszeres megtakarításokkal szemben. A tulajdonosokat óva intik, hogy ne bízzák magukat kizárólag az ingatlanukra, több lábon kell állni.

Pénzcentrum | 2007. június 22. 12:00

Emelkedik a kamat? Védekezz!

Tudatos befektetőként Olvasóink többsége minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy a kamattrendeket nem hagyhatjuk figyelmen kívül a nyerő stratégia kialakításánál, arra azonban érdemes kitérni néhány mondat erejéig, hogy a különböző befektetési instrumentumokra miként hat az alapkamat változása. A következőkben egy érdekes befektetési alap konstrukció bemutatásán keresztül térünk ki a kamatváltozás portfoliónkra gyakorolt hatásaira, és megadjuk a választ arra, milyen irányban lehet érdemes diverzifikálni portfoliónkat, amennyiben kamatváltozásra számítunk.

Pénzcentrum | 2007. június 19. 05:40

Floridai nyaralót 6 millió Ft-ért? Nem ismerünk lehetetlent!

Az amerikai újságokat böngészve nap mint nap olvashatunk a tavaly augusztusban lejmenetnek indult amerikai ingatlanpiac újraéledésére mutató jelekről, a szakértők várakozásairól és az éveken keresztül óriási sebességgel száguldó piac felépülését nehezítő problémákról, melyek általában egyet jelentenek a másodlagos jelzálogpiac összeomlásának veszélyével és a bedőlt hitelek következtében lefolytatott árverések számának rohamos emelkedésével.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm