2018. augusztus 20. hétfő István

Ilyen halat kapsz a budapesti luxusgyorsétteremben: te is ettél belőle?


Érdekes álláshirdetésre bukkantunk, melyben egy budapesti Nordsee gyorsétterembe keresnek pultosokat. A fizetés legalább bruttó 220 ezer forint, vendéglátós tapasztalatra nincs szükség, mivel az étterembe minden termék fagyasztva érkezik. A marketing ugyanakkor nem ezt sugallja.

Pultosokat a keresnek egy budapesti Nordsee-be, a jelentkezéshez megadott email cím alapján nagy valószínűség szerint az Aréna Plázában (újabb nevén Arana Mall) lévő étterembe. A fizetés bruttó 220 ezer forint, de tapasztalat függvényében akár magasabb is lehet. A hirdetést a Budapest Munka Állás Albérlet Szállás nevű Facebook-csoportban adták fel, eszerint 12 órás műszakokban kell dolgozni, az étterem minden nap 10-kor nyit, hétköznap és szombaton este kilencig, vasárnap pedig nyolcig tart nyitva. Tapasztalatra, vendéglátói végzettségre nincs szükség, mivel 

minden termék félkész, fagyasztott állapotban érkezik a gyorsétterembe, ami annak fényében érdekes, hogy honlapján "a frissen fogott hal élményével" reklámozza magát a Nordsee.

Tehát lehet, hogy frissen fogták, de azért lefagyasztani volt idő. A gyorséttermekhez képest egyébként magasabb árakkal dolgoznak, egy garnélás bagett a Netpincéren található étlapjuk szerint 1290 forint, egy grillezett norvég lazacfilé 3290 forintba kerül, egy serpenyős koktélgarnéláért pedig 4490 forintot kell fizetni.


"A frissen fogott hal élménye" - hirdeti a fagyasztott halat áruló gyorsétterem honlapja (forrás: Nordsee-honlap)

A hirdetőnek valószínűleg lehet rossz tapasztalata a platformon való álláshirdetésekkel kapcsolatban, mivel külön kiemelik, hogy a "szia érdekel", a "szia kérek egy telószámot" vagy a "szia bővebb infó" típusú kommentekre nem áll módukban reagálni. Ahogy írják, 

ha a leendő munkáltatóddal így kommunikálsz, várhatóan a vendégeinkkel szemben sem fogod megerőltetni magad.

Ezzel pedig nehéz lenne vitatkozni.

A borítókép egy salzburgi Nordsee-üzletet ábrázol, forrás: Shutterstock.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 11 millió forintot, 16 éves futamidő mellett már 2,30 százalékos THM-el, és havi 68 279 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: az OTP Banknál például 69 206 forintos törlesztőt ígér a 2,65 százalékos THM; míg az Erste Banknál némileg magasabb, 2,71 százalékos THM is alacsonyabb, 70 513 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS