Ez a népszerű csemege lehet a klímaváltozás egyik nyertese: rengeteg fogy belőle
A csemegeszőlő termesztése kevesebb környezeti kockázatot hordoz és ökológiai alkalmazkodó képessége is kedvező.
A csemegeszőlő termesztése kevesebb környezeti kockázatot hordoz és ökológiai alkalmazkodó képessége is kedvező.
A tojás önmagában is tökéletes élelmiszernek tekinthető, hiszen gazdag fehérjében és vitaminokban.
Az étkezés utáni enyhe puffadás, különösen rostdús étrend vagy székrekedést okozó ételek fogyasztása esetén normális jelenség.
A csokoládé meglepő egészségügyi előnyeiről beszélt egy neves táplálkozási szakértő.
A vashiány összefüggésbe hozható olyan problémákkal, mint a nyugtalan láb szindróma, a csökkent fizikai képességek, a károsodott agyműködés és a szívelégtelenség.
Bár a fehérje fontos tápanyag, különösen az idősebb korosztály számára, a túlzott bevitel problémákat okozhat.
Az őszi időjárásban sokkal nagyobb a kitettség a betegségeknek, a rövidebb nappalok és a kevesebb napfény miatt pedig sokan tapasztalhatnak rosszkedvet is.
Egy kis odafigyeléssel az immunrendszerünk könnyen veszi majd az akadályokat, viszont túlzásba esni sem érdemes idén ősszel.
Kezdődik a tanév, ezzel pedig rendkívül fontossá válik, hogy kinek és mennyit kell fizetni a menzáért.
A hotel legújabb kezdeményezése, hogy a gyermekek számára egyedi, Bobó figurával díszített porcelán étkészletet biztosítson az étkezésekhez szomorú véget ért.
A nyári melegben fontos, hogy hidratáltak maradjunk, így ne feledkezzünk meg a hűsítő italok bekészítéséről sem.
A 30 napos cukormentes kihívások célja, hogy egy hónapig mindenféle hozzáadott cukrot elhagyjunk az étrendünkből.
A sikeres életmódváltáshoz ne csak azt figyeljük, mit eszünk és mennyit, hanem ismerjük meg a saját viszonyunkat az evéshez, megszabaduljunk a rossz táplálkozási szokásainktól.
Számos szempontból jó ötletnek tűnhet, hogy minden nap ugyanazokat az élelmiszereket fogyasszuk, különösen akkor, ha a nagy kedvencünk nem csak finom, hanem tápláló is.
A hajhullás sokak számára jelentős probléma, különösen az életkor előrehaladtával.
Egyre népszerűbb a reggeli és az ebéd "összevonásából" született étkezési forma, és erre a magyar vendéglátósok is reagáltak.
Egy friss kutatás szerint az elhízás nem csupán életmódbeli tényezők, mint az étkezési szokások és a fizikai aktivitás kérdése - genetikai okai is lehetnek.
Az időszakos böjt segíthet a testsúlycsökkenésben és az egészségügyi mutatók javulásában, de nem feltétlenül hatékonyabb, mint más diétás megközelítések.
Magyarország is nagy tésztaleves-fogyasztónak számít világviszonylatban, a magunk 40 millió adag levesével évek óta benne vagyunk a TOP50-ben.
Nagyon veszélyes tárgyak voltak az iskolai ebédben Iregszemcsén, egy kisfiú nyelvét meg is vágta egy üvegdarab.